Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Αποστρατεία-σοκ για Απόφοιτους ΣΜΥ: Αδικία πριν την Προαγωγή

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Το έχουμε δηλώσει ξανά και ξανά.
Οι ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΜΘ θεωρούνται Αναλώσιμοι, Ανακυκλώσιμοι.
Τους θέλει ο Στρατός για λίγα χρόνια, όσο είναι νέοι, γεροί και δυνατοί για να του κάνουν τη "βρώμικη δουλειά"...
Μετά τους περιμένει η Ανεργία, χωρίς καμιά χρήσιμη δεξιότητα.
ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κανείς νέος και νέα να μην καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΜΘ

Αποστρατεία-σοκ για Απόφοιτους ΣΜΥ: Αδικία λίγο πριν την Προαγωγή τους και την Αλλαγή Μισθολογικού Κλιμακίου – Εκδικητική μεταχείριση από το ΓΕΣ
Πιο συγκεκριμένα, η αίσθηση αδικίας και εκδικητικότητας που βιώνουν οι απόφοιτοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) είναι έντονη, καθώς πολλοί από αυτούς αποστρατεύονται λίγες μέρες πριν την απόκτηση την αλλαγή του μισθολογικού τους κλιμακίου, που θα γινόταν τον Οκτώβριο.

Είχαν υποβάλει αναφορά αποστρατείας Απρίλιο με Μάιο, μετά από 34 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας, η απόφαση αυτή της υπηρεσίας φαίνεται να λειτουργεί απρόσωπα, αν όχι εκδικητικά, απέναντι σε ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό, όταν συγκριθεί με την αντιμετώπιση που απολαμβάνουν οι συνάδελφοί τους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), οι οποίοι κατέχουν τον βαθμό του συνταγματάρχη.

Μαθαίνουμε ότι για τους προερχόμενους από τις Σχολές Αξιωματικών υπάρχει ένα νέο είδος αποστρατείας που ονομάζεται «φιλική παραίτηση» ή «φιλική αναφορά».

Γνωστοποιούν δηλαδή στην υπηρεσία την πρόθεσή τους να φύγουν από το στράτευμα τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο και η υπηρεσία «αφουγκράζεται τις ανάγκες τους» και τους αποστρατεύει στις ετήσιες κρίσεις Μαρτίου, αλλά τους διαγράφει από τα μητρώα πολλούς μήνες αργότερα.

Πρόκειται για ένα είδος “colpo grosso”, με στόχο να αποφύγουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών έως τη συμπλήρωση των 35 ετών υπηρεσίας, που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση.

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν προβλέπεται από το νόμο και εάν φυσικά το διάστημα μέχρι την αποστρατεία τους, πηγαίνουν κανονικά στην υπηρεσία τους ή όχι. Γιατί αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι αποστρατευθέντες χωρίς διαγραφή από τα μητρώα, συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους δίχως να πηγαίνουν στην εργασία και επωφελούνται από την κατάσταση.

Στον αντίποδα, οι απόφοιτοι ΣΜΥ, κάνουν αναφορά κανονικής ( και όχι φιλικής) παραίτησης την περίοδο Απρίλιο με Μάιο, και το ΓΕΣ σπεύδει να τους διαγράψει λίγες μέρες πριν λάβουν τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.

Τι έχει να πει το ΓΕΣ επ’ αυτού;

Η πρακτική αυτή δημιουργεί μια απαράδεκτη ανισότητα στην αντιμετώπιση αξιωματικών με ίδια ή παραπλήσια χρόνια υπηρεσίας.

2 σχόλια:

  1. Οποιος δεν ειναι ΝΔ και δεν ριχνει λεφτα ωστε να βγαζει καλες φωτογραφιες και αρκετα χαρτια φευγει αμεσα ,ετσι ειναι οταν δεν βγαζεις κάλλους στα γονατα δεν γινεσαι σωστος αξιωματικος ωστε να υπαρχει 100% επικινδυνότητα στο πρωσοπικο χωρις ανταλλακτικα και περιμενουμε μια Δωρεα που στην τελικη πανε σε αγαλματα ,αντι για βλαβες η για τραπεζια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά τελικά ηλυση είναι στην καφετέρια στην πλατεία της παλιάς Πεντέλης........

    ΑπάντησηΔιαγραφή