Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Ηλεκτρομαγνητική «Χιροσίμα» – «Δεν θα επιβιώσουν ούτε οι “κατσαρίδες”»

Όσα λέει εμπειρογνώμονας για το πιθανολογούμενο νέο όπλο EMP της Χεζμπολάχ - Τι ακριβώς είναι και το μειονέκτημά του
Δεν είναι φονικά, αλλά μια επίθεσή τους, θα έπληττε ανεπανόρθωτα την ηλεκτρονική υποδομή μιας χώρας, γυρνώντας την πολλά χρόνια πίσω.

Πρόκειται για όπλα που κανείς δεν έχει δει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν με βαρύ αντίκτυπο στην γεωπολιτική και στρατιωτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, όπως επισημαίνει στην Jerusalem Post, ο Rotem Mey-Tal, διευθύνων σύμβουλος της Asgard Systems,εταιρείας που αναπτύσσει στρατιωτική τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Jarida του Κουβέιτ το Ιράν έχει προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ και άλλες ιρανικές ομάδες με ηλεκτρομαγνητικά όπλα – βόμβες τα οποία μπορούν να απενεργοποιήσουν ηλεκτρικά δίκτυα, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, συστήματα επικοινωνίας και ραντάρ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη διεξαγωγή πολεμικών συγκρούσεων και τρομοκρατικών επιθέσεων.
Τι ακριβώς είναι

«Φανταστείτε έναν κεραυνό να χτυπάει το κτίριο στο οποίο μένετε, όχι ένα αλεξικέραυνο ή μια κεραία, αλλά ολόκληρο το κτίριο, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας όλων των ηλεκτρικών πινάκων, των θερμοσιφώνων, των συστημάτων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, των οικιακών συσκευών, των υπολογιστών, των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ακόμη και των ιατρικών συσκευών που σώζουν ζωές, λέει ο Rotem Mey-Tal. Μοιάζει με διακοπή ρεύματος, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, καταστρέφονται όλα τα συστήματα, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα»

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου