Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Αποκαλύψεις πολίτη για τις βιαιότητες στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Σε ανάρτηση του militaire.gr Η «ελεύθερη πτώση» των Στρατιωτικών Σχολών-Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ της Ευαγγελία Ιακωβάκη, πιστοποιημένη σύμβουλος σταδιοδρομίας, μεταξύ άλλων περιγράφονται τα πως και τα γιατί των βιαιοτήτων που συντελούνται στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εναντίον των πρωτοετών σπουδαστών:

Ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και ως εκπαιδευτικός που διδάσκω δύσκολο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, θα σας συμβούλευα να καλέσετε όλους τους διοικητές και υπεύθυνους των σχολών, πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση του παιδιών και να εισηγηθείτε την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα των προγραμμάτων εκπαίδευσης ανάλογα με το target group που στη συγκεκριμένη περίπτωση το target group είναι παιδιά της τεχνολογίας που σχεδόν 3 χρόνια λόγου covid, εκπαιδεύτηκαν μέσα από οθόνες. 
Εύλογο και λογικό είναι να δείχνουν σεβασμό και εκτίμηση προς τα παιδιά και όχι να τα εκμεταλλεύονται και να τα προσβάλλουν με διάφορες τιμωρίες. 
Πολλά από αυτά είναι ακόμα ανήλικα, ήταν άριστοι μαθητές με πολλές δεξιότητες και ικανότητες και με πολύπλευρη παιδεία και εκπαίδευση. 
Σε καμία περίπτωση δεν είναι τα παιδιά μας καρπαζοεισπράκτορες κάποιον κομπλεξικών που βγάζουν τα αποθεμένα τους. Δεν τα έχουμε για ξέκαμα ούτε για ψυχιατρεία, καθώς μεγάλο ποσοστό ασθενών που επισκέπτονται ψυχολόγους και ψυχιάτρους είναι άνθρωποι που εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις. 
Τα μεγαλώνουμε με αγάπη και σεβασμό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους καλλιεργήσουμε ηθικές αξίες. 
Στο παρελθόν παραβρέθηκα στην ορκωμοσία συγγενικού μου παιδιού και είδα δυσάρεστες καταστάσεις: πολλά παιδιά είχαν επιδέσμους σε χέρια πόδια και μώλωπες. Ήθελα να σας αναφέρω πως αν υπάρξουν και στην επικείμενη ορκωμοσία τέτοια φαινόμενα, θα ξεσηκωθούν αρκετοί γονείς. Πλέον οι γονείς δεν είμαστε ούτε πρόβατα ούτε αγράμματοι. Αντίθετα είμαστε επιστήμονες με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, έχουμε δύναμη και επιρροή στους μαθητές μας. Ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί στα σχολεία αποθαρρύνουν τους μαθητές να επιλέξουν τέτοιο σχολές. 

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλουμε να προσθέσουμε ότι η βία κυριαρχεί στις Στρατιωτικές Σχολές γιατί ακριβώς το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία έχουν αποφασίσει να αποτελεί συστατικό στοιχείο της στρατιωτικής εκπαίδευσης.
Και αυτό γίνεται ακριβώς για να εξυπηρετηθεί ο νέος ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα κυριαρχούν το κυνήγι των προσφύγων και οι αποστολές εκτός συνόρων.
Πίσω από αυτή την πολιτική απόφαση κρύβεται η Ανοχή σε στρατιωτικούς με ψυχολογικά προβλήματα και η ανοικτή δράση των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.
Να μην ξεχνούμε ότι στις Στρατιωτικές Σχολές τα καψόνια και τις βαρβαρότητες ασκούν κυρίως οι σπουδαστές μεγαλυτέρων ετών και όχι στρατιωτικοί.
Ο διαχωρισμός λοιπόν των σπουδαστών και κατ' επέκταση των φαντάρων σε "παλιούς-νέους" και η άσκηση βίας των μεν προς τους δε συναντάται επίσης στις Ειδικές Δυνάμεις και την ΕΛΔΥΚ.
Στις πιο ετοιμοπόλεμες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς...
Μάλιστα, ο διαχωρισμός σε "παλιούς-νέους" είναι ζήτημα που επιχείρησε να αντιμετωπίσει το κίνημα των φαντάρων στον στρατό κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, δίνοντας σημαντικούς αγώνες με την Αλληλεγγύη της Αριστεράς. 
Τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, της Ακροδεξιάς και του Στρατιωτικού κατεστημένου, αντιμετωπίζοντας όμως τον αγωνιστικό αντίλογο γονιών, σπουδαστών, φαντάρων, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος των αποκαλύψεων μέσω των κοινωνικών μέσων.
Για αυτό και η λύσσα του αστικού συστήματος εξουσίας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα κοινωνικά μέσα να λογοκριθούν και να ελεγχθούν!  
Άρα το ζήτημα της μη προσέλκυσης νεολαίας στις Στρατιωτικές Σχολές, είναι μια παράμετρος της συνολικής Άρνησης των νέων ανθρώπων για τον Στρατό, το Μιλιταρισμό και την εμπλοκή τους με τον Πόλεμο, το κυνήγι προσφύγων, τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, το ΝΑΤΟ και τους επιθετικούς σχεδιασμούς Αμερικανών και Ε.Ε.
Και είναι κάτι που μόνο θετικά πρέπει να εκτιμηθεί από τον εργαζόμενο λαό μας.

     ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου