Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Η Βρώμικη αποστολή της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ αποκαλύπτεται καθώς το Ισραήλ διαρρέει «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

Πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Στον Λίβανο η φρεγάτα «Κουντουριώτης» εν όψει της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Στην ανακοίνωση μας γράφαμε:
Καθώς είναι κοινή εκτίμηση ότι οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ -που έχει την στήριξη των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων- θα υπάρξει κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» στον Λίβανο για να συμμετέχει σε επιχείρηση απομάκρυνσης των περίπου 3.500 Ελλήνων που βρίσκονται στη χώρα.
Ενώ το ΥΠΕΞ επικοινωνιακά παρουσιάζεται ότι ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα θέτει την ζωή τους σε κίνδυνο.
Το ελληνικό αστικό κράτος έχει συμβάλλει όπως καμιά άλλη χώρα της περιοχής στην δολοφονική επιχείρηση του Ισραήλ εξυπηρετώντας καπιταλιστικά, κρατικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καταρχήν η αποστολή της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ στέλνει πολεμικό μήνυμα στη Χεζμπολάχ και δευτερευόντως έχει ανθρωπιστική αποστολή.

Ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσε σήμερα δήλωση της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ, η οποία ανέφερε, σύμφωνα με την ertnews.gr:
«Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο».
Ωστόσο η ισραηλινή υπουργός δεν διευκρινίζει σε τι είδους πλοία αναφέρεται (στρατιωτικά, εμπορικά, επιβατηγά).

Η Ελλάδα και η Κύπρος, εμπλέκονται από την πρώτη στιγμή στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και στον πόλεμο Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής.
  • Από τον ελληνικό εναέριο χώρο γίνεται ο ανεφοδιασμός του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και οι αμερικανικές βάσεις αποτελούν πραγματικά πολεμικά ορμητήρια.
  • Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία εναντίον του Λιβάνου αλλά επίσης τις φρεγάτες ΥΔΡΑ-ΨΑΡΑ εναντίον της Υεμένης.
  • Ο Ελληνικός στρατός εφοδίασε με πυρομαχικά Πυροβολικού  τον Ισραηλινό στρατό, ενώ η Πολεμική Αεροπορία συνέβαλε αποφασιστικά στην προετοιμασία της αεροπορικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον των ανταρτών Χούθι. 
Οι πολεμικές αυτές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης που στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ΗΠΑ, εξυπηρετούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς αναβάθμισης του ρόλου και της θέσης της, αλλά και συμβάλλουν στην βελτίωση των όρων για το ελληνικό κεφάλαιο στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αφού η Τουρκία αναδεικνύει πιο Αυτόνομο ρόλο και αντιτίθεται στο Ισραήλ (δολοφονώντας όμως τους Κούρδους και αγωνιστές της Αριστεράς ), ενώ το ελληνικό αστικό κράτος είναι πλήρως ταυτισμένο με Αμερικανούς και ΕΕ.  
Τα μισόλογα των ΗΠΑ αδυνατούν να κρύψουν τους στόχους τους καθώς συγκεντρώνουν διαρκώς νέες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ όπως μετέδωσε το Σάββατο το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφτασε στο Στενό του Ορμούζ, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ιράν.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επαναβεβαίωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.
ΗΠΑ, Βρετανία, ευρωπαϊκές δυνάμεις επιχειρούν να χτίσουν ένα τείχος ασφαλείας για το Ισραήλ ενώ το ενισχύουν πολιτικά σε κάθε περίπτωση για να συνεχίσει τα βρώμικα σχέδια Εκκαθάρισης της Παλαιστίνης από τον ηρωικό λαό της.
Καλούμε τον λαό μας να αγωνιστεί εναντίον της πολεμικής εμπλοκής-συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να αγωνιστούμε ενάντια στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου που ματώνουν τους λαούς σε Παλαιστίνη-Λίβανο-Υεμένη.
Καλούμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να Αρνηθούν να συμβάλλουν σε αυτούς τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου