Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Νεκρός αξιωματούχος της Χαμάς από ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο


Φωτογραφία αρχείου / Κατεστραμμένα κτίρια από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε χωριό του Λιβάνου | AP Photo/Hussein Malla
Νεκρός αξιωματούχος της Χαμάς από ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο
efsyn.gr
Την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πώς θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ για το θάνατο ενός διοικητή της από ισραηλινό χτύπημα, υπάρχουν αναφορές για ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο με θύμα αξιωματούχο της Χαμάς.

Συγκλίνουσες πληροφορίες σε διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο στόχαστρο ισραηλινού drone έπεσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Σαμέρ αλ-Χατζ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στο Άιν ελ-Χιλβέ, έναν μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό έξω από τη Σιδώνα του Λιβάνου που κυβερνάται σε μεγάλο βαθμό από ένοπλες παλαιστινιακές φατρίες.

Πηγή της Χαμάς και δύο άλλες πηγές ασφαλείας είπαν στο Reuters ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς Σαμέρ αλ-Χατζ σκοτώθηκε σε φερόμενη επίθεση με ισραηλινό drone κοντά στη Σιδώνα και ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε σοβαρά.

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει ότι ο Αλ-Χατζ σκοτώθηκε όταν δύο πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από drone έπληξαν το Range Rover SUV του.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο al-Arabiya, επικαλούμενο άγνωστες πηγές, ανέφερε επίσης νωρίτερα πως ο στόχος της επίθεσης ήταν ο εν λόγω αξιωματούχος της Χαμάς.

Για ισραηλινό χτύπημα σε αυτοκίνητο στη Σιδώνα στον Λίβανο σήμερα έκανε λόγο και ανταποκριτής του Al Jazeera.
Πηγή ασφαλείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι μια ισραηλινή επίθεση σε όχημα στη νότια πόλη της Σιδώνας σκότωσε έναν αξιωματούχο ασφαλείας της Χαμάς από τον κοντινό παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Άιν ελ-Χιλβέ.

«Ένα ισραηλινό χτύπημα στόχευσε έναν αξιωματούχο ασφαλείας του κινήματος της Χαμάς από το στρατόπεδο Άιν ελ-Χιλβέ ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημά του στην πόλη της Σιδώνας», είπε η πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδαν το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να τραβούν ένα απανθρακωμένο σώμα από το όχημα, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.

Η είδηση αυτή έρχεται στον απόηχο της δολοφονίας του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Τον Χανίγια διαδέχθηκε ο Γιαχία Σινουάρ, ο μέχρι τώρα στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, που το Ισραήλ θεωρεί έναν από τους «εγκεφάλους» της πολύνεκρης εισβολής σε ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου