Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Στρατός Μυτιλήνη: Ντρέπομαι για την πατρίδα μου που υπηρετούν αυτοί οι φαντάροι...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ όπου περιγράφεται μία τριτοκοσμική εικόνα που αντίκρισε γονιός την Κυριακή 18 Αυγούστου και ώρα 12 με 12 και τέταρτο μεσημέρι στο δρόμο που οδηγεί από Θερμή προς κέντρο Μυτιλήνης. 
Βρισκόμουν σε ιχ αυτοκίνητο και μπροστά μας υπήρχε στρατιωτικό όχημα (καναδέζα) το οποίο μετέφερε ασθενή φαντάρο προφανώς σε κάποιο κέντρο υγείας ή νοσοκομείο. 
Στο ύψος λοιπόν της Θερμής προς μεγάλη μας έκπληξη βλέπουμε το παλικάρι να είναι το μισό κρεμασμένο έξω από την καρότσα του αυτοκινήτου και να κάνει εμετό σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μην μπορώντας να κρατήσει την ισορροπία του λόγω στροφών του δρόμου.
Και καθώς προσπαθούμε να ειδοποιήσουμε τον οδηγό ή το συνοδηγό του στρατιωτικού οχήματος διαπιστώνουμε ότι το παιδί πέφτει ευτυχώς μέσα στην καρότσα του οχήματος. 
Αφού λοιπόν ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι φωνάζαμε κάναμε νοήματα κορνάραμε από πίσω σταμάτησε δεξιά στη στροφή που πάει προς Άγιο Ραφαήλ κατέβηκε και οδηγός και ο συνοδηγός από το όχημα και μας ενημέρωσαν ότι ο φαντάρος μεταφέρεται σε νοσοκομείο. 
Η εικόνα λοιπόν ενός ανθρώπου ο οποίος φυλάει σύνορα να είναι ο μισός κρεμασμένος έξω από ένα αυτοκίνητο σαν σακί και κανένας δίπλα του ούτε καν σαν ζώο διότι ακόμα και ένα ζώο να μετέφερε στο γιατρό αν μη τι άλλο θα ήταν δεμένο ασφαλισμένο με κάποιο λουρί να μην πέσει από την καρότσα, εν έτει 2024, μας είναι σόκαρε αφάνταστα. 
Το παλικάρι ήταν σε τραγική κατάσταση.
Του δώσαμε ένα μπουκάλι νερό και το έριχνε στο κεφάλι του γιατί ψηνότανε και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ένα ευχαριστώ. Εγώ πάλι το μόνο που έχω να πω είναι ότι ντρέπομαι για την πατρίδα μου. 
Ντρέπομαι για την πατρίδα αυτή που υπηρετούν αυτά τα παιδιά. 
Αν αυτό το παλικάρι σε κάποιο στροφή έπεφτε έξω από την καρότσα τι θα γινόταν;
Στους γονείς τι ακριβώς θα έλεγαν; 
Θεωρώντας λοιπόν τον εαυτό μου υπεύθυνο πολίτη, επικοινώνησα με τη μεραρχία Λέσβου.
Μίλησα με κάποιον Ανώτερο Αξιωματικό, τον ενημέρωσα ότι εγώ προτίθεμαι να κάνω καταγγελία για την εικόνα που αντίκρισα. 
Ο συγκεκριμένος κύριος με τον οποίο μίλησα με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα ψάξουν να βρουν ακριβώς τι συνέβη. Ελπίζω λοιπόν να είναι η τελευταία φορά που φέρονται έτσι στα ελληνόπουλα που υπηρετούν την πατρίδα τους.
Βέβαια εύχομαι στο παλικάρι περαστικά του.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Στον Ελληνικό Στρατό η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία.
Στα στρατόπεδα δεν υπάρχουν γιατροί και τους ελάχιστους τους παίρνουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας.
Η κατάσταση των οχημάτων είναι τραγική.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έπρεπε να υπάρχει συνοδός γιατρός;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει φροντίδα για τον ασθενή φαντάρο;
Εμείς απαιτούμε να ερευνηθεί η καταγγελία και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της Υγείας και Ζωής των συνφάνταρων.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Για αυτοι θελει πισω δειχτη και οχι ημαντα σε τετοιες περιπτωσεις που υπαρχουν στην αγορα και κανουν αρκετα καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δεν ηρθε το ασθενοφόρο? Για αυτο το λογο υπαρχει για ολες τις ημερες και ειδικα σαββατοκυαριοκ δεν εμπλέκονται εκτος οταν ειναι αναγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει γραφτει μια διαταγη για να περαστουν ζωνες ρυθμιζόμενα ασφαλειας πρωσοπικου πισω σε ολα τα 290 οχηματα τα οποια δεν περαστηκαν ποτε,γιατι δεν εδωσαν ποτε λεφτα για τις ζωνες και διοτη κανενας δεν ασχολείται να τα παραγγείλει η να παρουν ενα κοστος ,εκτος απο αυτο εχουν αριστερα χερια και θα γινει λαθος και δεν θα μπορουν να τα φορεσουν διοτι δεν θα ειναι ρυθμιζόμενα ( σαν τα αεροπλανα οποιος δεν καταλαβε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιγο απίθανο να ειναι αληθες αυτο που διαβασα ,διοτι <> θα επερνε τηλεφωνώ τον δημο να καθαριζει τους δρομους και να κανουν τους δρομους που ειναι γεματο λακκούβες η να εκοβαν τα χορτα με τους θαμνους που βγαινουν στο δρομο οπως και τα κλαδια επικυνδυνο για μηχανακια και αυτοκίνητα η να εβαζαν σιδερα στα δεξια του δρομους προς θερπη απο μυτιληνη,διοτι 1 λαθος και εχεις παει στην θάλασσα αμεσα οταν ο καθε υπεύθυνος οδηγάει στην μεση του δρομου για να μην το λερωσει με κανα χορταρακι απο τα δεξια του η οταν δεν καθαριζει το τζαμι απο χωμα αλλα συνεχειζει να οδηγάει.
    Σε σημεια που θα μπορουσαν να το κανουν ευθεία δεν εγινε ποτε και τελευταιο ο καθε υπευθυνος πολιτης οδηγαει πανω απο 120 χωρις λογο σε δρομους του 50 χιλιομέτρων που εχουν 100 παραδρομους στα χωραφια ( ανεπίσημα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα στρατόπεδα δεν υπάρχουν depon αντιβηχικα σιρόπια μόνο ληγμένα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή