Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Γέμισε η βάση της Σούδας από πλοία των Αμερικανών

Για μια ακόμη φορά, σε μια ακόμη κλιμάκωση των βρόμικων ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους, αποκαλύπτονται ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους και των βάσεων που έχει παραχωρήσει στις ΗΠΑ.
Ενώ η ανθρωπότητα παρακολουθεί το δράμα του λαού της Παλαιστίνης και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ να εμπλέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, η Σούδα αναδεικνύεται σε πολεμικό ορμητήριο και εφοδιαστικό κέντρο τους. 
Χτες, έδεσαν στη Σούδα τα φορτηγά πλοία υποστήριξης του Αμερικανικού Στόλου USAV JAMES LOUX, USAV MATAMOROS, USAV MONTERREY και USAV WILSON WHARF, πλοία με τεράστιες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων και logistics για τους Αμερικανούς, οι οποίοι, σημειωτέον, συγκεντρώνουν διαρκώς πρόσθετες μονάδες, όπως αεροπλανοφόρα και άλλα πλοία. 
Αναμένονταν άλλωστε στη βάση τους στην Κρήτη και μάχιμα πλοία.
Εξάλλου, οι δυνάμεις των Αμερικανών που σταθμεύουν σε Σούδα και Λάρισα έχουν μπει ακριβώς σε κατάσταση επιφυλακής για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη αυτών των μονάδων στην περιοχή, ενώ εντολές για παροχή κάθε είδους «διευκολύνσεων» έχουν λάβει και τα αρμόδια στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικότερα, τα πλοία θα υποστηριχτούν σε ό,τι αφορά την επιμελητεία τους, μικροεπισκευές και τη μέριμνα από τον ναύσταθμο και το αεροδρόμιο στην Κρήτη. Η δε Λάρισα θα λειτουργήσει ξανά ως τα «μάτια» των Αμερικανών στην εμπόλεμη ζώνη.
Θυμίζουμε ότι η 371 Expeditionary Air Base Squadron (EABS) της US Air Force «αξιοποιεί» τη Λάρισα εδώ και μια πενταετία, έχοντας απλωθεί σε υποδομές της 348ης Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (το 2017 ανέστειλε τη λειτουργία της με την απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II).

Σε αυτό το φόντο, από την άνοιξη του 2022 «σταθμεύουν» επί μονίμου βάσεως στην 110 Πτέρυγα Μάχης τουλάχιστον 4 UAV. Εχουν μεγάλη ακτίνα δράσης (περίπου 1.850 χλμ.) επιτηρώντας από τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η Μοίρα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση και γιγαντιαίων αμερικανικών μεταγωγικών που επίσης έχουν αξιοποιήσει τη βάση.

Μάλιστα, καθώς η Λάρισα αναδεικνύεται σε ακρογωνιαίο λίθο της αεροπορικής παρουσίας των Αμερικανών στην Ελλάδα (συνεπεία του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών – ξεκίνησε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται επί ΝΔ – και των δύο «επικαιροποιήσεων» της Συμφωνίας για τις Βάσεις), οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες ενισχύουν διαρκώς τις δυνατότητές της.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η ανάπτυξη ελληνικών μονάδων στην εύφλεκτη ζώνη όπως έχει αποκαλύψει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
 με χειριστές και πληρώματα, χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα, για τις βρωμερές στοχεύσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και κεφαλαίου.
Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» πλέει στα ανοιχτά του Λιβάνου, ενταγμένη στην επιχείρηση UNIFIL για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ. 
Απέναντι στους αντάρτες Χούθι βρίσκεται η φρεγάτα «Ψαρά».
Στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας πρέπει να συμπεριλάβουμε το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU – OHQ) με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα.
Καλούμε τον λαό μας να αγωνιστεί εναντίον της πολεμικής εμπλοκής-συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να αγωνιστούμε ενάντια στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου που ματώνουν τους λαούς σε Παλαιστίνη-Λίβανο-Υεμένη.
Καλούμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να Αρνηθούν να συμβάλλουν σε αυτούς τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου