Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Παραιτήθηκε από τη ΣΣΕ έγινε Αξιωματικός του ΠΝ και παραιτήθηκε ξανά! Η απάντηση στο «κυβερνητικό έργο» στην Άμυνα

Δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί, ότι η σημερινή κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε άλλα επίπεδα την «επικοινωνία» όπως λένε ευγενικά πλέον την προπαγάνδα. Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η απόκρυψη της πραγματικότητας με εύπεπτα παραμύθια είναι χωρίς αμφιβολία το μεγάλο όπλο της. Κοστίζει κάτι παραπάνω στους Έλληνες φορολογούμενους που επιβαρύνονται το κόστος των «ειδικών», αλλά όπως φαίνεται έχει αποτελέσματα. Πολλοί απ΄ αυτούς τους φορολογούμενους μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον φαινόταν ότι πείθονταν από τα παραμύθια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και στον χώρο της Άμυνας όπου είδαμε μέχρι και Rafale με το …έμβλημα της ΝΔ

Έρχονται. 🇬🇷🇫🇷#Rafale pic.twitter.com/uYOOfBP1rt

— ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) January 18, 2022

Το τελευταίο διάστημα έχουμε …καταναλώσει μεγάλες ποσότητες κυβερνητικής προπαγάνδας για το «έργο» της στην Εθνική Άμυνα! Δεν θα επαναλάβουμε όσα γράφουμε και ξαναγράφουμε για τη συστηματική απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας, για τα τραγικά λάθη και παραλείψεις στους εξοπλισμούς που θα πληρωθούν ακριβά και για πολλά άλλα. Θα ασχοληθούμε όμως με το πρώτο και σοβαρότερο θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί την κυβέρνηση ΑΝ πραγματικά την ενδιέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Εθνική Άμυνα της χώρας: τους ανθρώπους της Άμυνας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις νέες και τους νέους που τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Παρουσίασε λοιπόν ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας το «έργο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Εθνική Άμυνα. Να παρουσιάσουμε κι εμείς μια απάντηση με μία πραγματική ιστορία ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε να παραιτηθεί. Όλοι οι στρατιωτικοί βασανίζονται για να πάρουν την απόφαση. Η συγκεκριμένη περίπτωση το αποδεικνύει με τρόπο συγκλονιστικό! Η ιστορία ξεκινάει πολύ πριν ο κ.Δένδιας

Ο νέος άνθρωπος της ιστορίας μας πέτυχε την εισαγωγή του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σε θέση εντυπωσιακά υψηλή! Συγκέντρωσε πάνω από 19.000 μόρια. Η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν συνειδητή επιλογή. Ο νεαρός ήθελε να υπηρετήσει την πατρίδα, ήθελε δράση!

Χρειάστηκαν μόλις 15 ημέρες για να απογοητευθεί από την εκπαίδευση και το κλίμα της ΣΣΕ. Παραιτείται…

Ο τότε διοικητής και οι τεταρτοετείς τον κράτησαν μέσα 3 ημέρες εκτός προγράμματος, για να τον μεταπείσουν, αλλά ήταν ανένδοτος.

Το 2015 με το 10% εισάγεται στη ΣΝΔ, όταν η βάση ήταν 17800 και όχι το ντροπιαστικό 11090 της φετινής χρονιάς! Ορκίστηκε το 2019, υπηρέτησε με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα στο ΠΝ 5 χρόνια και τελικά υπέβαλε την παραίτηση του,, μετά από πολύμηνη και ώριμη σκέψη! Η απόφαση της παραίτησης σχεδόν συνέπεσε με την παρουσίαση του «κυβερνητικού έργου» στην Άμυνα.

Οι λόγοι της παραίτησης του νέου που αγάπησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και προσπάθησε να υπηρετήσει σε αυτές με πείσμα;

Να τους συνοψίσουμε αν και είναι γνωστοί:

Πενιχρές οικονομικές απολαβές, όταν συνομήλικοι του απλοί αστυνομικοί αμείβονται πολύ περισσότερο, καθώς έχουν νυχτερινά, Κυριακές κ.α., υποχρεώσεις και ευθύνες μεγάλες, όχι όμως δικαιώματα, υπερωρίες φυσικά απλήρωτες για τις ανάγκες της υπηρεσίας, φόρτος εργασίας στους υπεύθυνους και εργατικούς, χάδια όμως στους ανεπαρκείς και αδιάφορους, αναξιοκρατία, απουσία προσωπικής ζωής, άδειες ανύπαρκτες ή με το σταγονόμετρο και πόσα άλλα να αναφέρουμε.

Χρειάζεται η αναφορά μήπως και κάποιος τους διαβάσει στα «υψηλά κλιμάκια» του ΥΠΕΘΑ κι έτσι να αποφύγουμε μια ακόμη «απ΄ ευθείας ανάθεση μελέτης» για να διαπιστώσουμε …τα αυτονόητα! Γι΄ αυτή τη «μέλετη» όμως θα επανέλθουμε τη Δευτέρα με στοιχεία…

ΥΓ . Πληροφορούμαστε ότι προς το παρόν το ΓΕΝ δεν έχει προχωρήσει στην απ΄ ευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία για …προώθηση του ΠΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία γιατί 150.000 ευρώ για να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που οδηγούν στις μαζικές παραιτήσεις προσωπικού είναι πάρα πολλά λεφτά…

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου