Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Eίσαι Στρατιωτικός σε Αποστολή εκτός συνόρων; Μείνε Απλήρωτος και πλήρωσε το κόστος μετακίνησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ολόκληρη η αστική τάξη θεωρεί "εθνική ανάγκη" την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό γιατί έτσι εξυπηρετεί τον "εθνικό στόχο" αναβάθμισης του ρόλου της και μπορεί να εξασφαλίσει πολύτιμα συμβόλαια για τους επιχειρηματίες.
Πως αντιμετωπίζει όμως τους Μισθοφόρους Στρατιώτες, ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και Στρατιωτικούς, που στέλνει σε πολεμικά μέτωπα όπως αυτό της Ερυθράς θάλασσας, διακινδυνεύοντας την ζωή τους, και εμπλέκοντας τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, αλλά και στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ;

Καταρχήν δεν τους πληρώνει!
Η κοροϊδία στα πληρώματα των φρεγατών που περιπολούν στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζεται! 
Ούτε τον Αύγουστο θα πληρωθούν....
Όπως ανακοινώθηκε στο πλήρωμα της φρεγάτας ΨΑΡΑ, ούτε στη μισθοδοσία του Αυγούστου θα πληρωθούν τα χρήματα της αποστολής, διότι ακόμη το ΣΑΓΕ μελετάει το τι πρέπει να πληρωθεί!
Το τυράκι για να τους δελεάσει είναι οι ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για «αυξήσεις» σε πλεύσιμα που επί της ουσίας δεν αφήνουν ούτε ευρώ στην τσέπη των πληρωμάτων. 

Σε μια άλλη περίπτωση, των στρατιωτικών που έβαλαν ότι βύσμα υπήρχε προκειμένου να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην Αποστολή του ελληνικού στρατού στη Βοσνία, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να πληρώνουν το κόστος μεταφοράς τους για να πάνε με άδεια για λίγες ημέρες σπίτι τους!!! 
Αν δεν καταλάβατε να εξηγήσουμε ότι οι στρατιωτικοί -ανήκουν στην 34η Μ/Κ Ταξιαρχία ΠΖ στην Άσσηρο- για να πάνε σπίτι τους για ολιγοήμερη άδεια πληρώνουν 150 ευρώ από την τσέπη τους. 
Τόσο είναι το κόστος της μεταφοράς τους με λεωφορείο για μία διαδρομή που διαρκεί 8 με 9 ώρες.

Το Αντιπολεμικό κίνημα, δρώντας μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να Μπλοκάρει την Μηχανή του Πολέμου, να αμφισβητήσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής αστικής τάξης που επιδιώκει να χαράξει δρόμους κερδοφορίας και αναβαθμισμένου παρεμβατικού πολιτικού ρόλου.
Πρέπει να αμφισβητήσουμε την Στρατιωτικοποίηση, τις προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ-ΦΑΝΤΑΡΟΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ 
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ 
Απαιτείται Κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων εναντίον του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού, ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον καπιταλισμού που επιβάλλουν την εκμετάλλευση, την καταπίεση και οδηγούν στον πόλεμο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ-ΝΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. θέλουν αμερικανικό στρατό αλλά ξεχνάνε πάρα πολλά ( έξτρα λεφτά, οικία μετακινήσεις κτλπ ) και με 1 μισθό να τα κάνεις όλα δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή