Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΓΕΕΘΑ: Επέστρεψε το προσωπικό της ΔΕΠ που συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι το προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) που συμμετείχε στην αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη επέστρεψε στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο επαναπατρισμός των Ελλήνων SOF έγινε στις 13 Αυγούστου 2024, με ένα C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Το ΓΕΕΘΑ δηλώνει «περήφανο για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει μια στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή στη Μοζαμβίκη, την EUTM Mozambique. Η αποστολή παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της Μοζαμβίκης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική αποστολή της ΕΕ που επιχειρεί να αναβαθμίσει την στρατιωτική της δράση στην Αφρική που θεωρεί ζωτικό της χώρο και βρίσκεται σε άγριο ανταγωνισμό με την Ρωσία και την Κίνα.
Το ελληνικό επιχειρηματικό αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας διεκδικεί ευρύτερο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια της ΕΕ και για αυτό στέλνει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις συνεκπαιδεύονται συνεχώς   με Αμερικανικές δυνάμεις (και όχι μόνο), εξοπλίζονται με σύγχρονα όπλα και μέσα.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να απαντήσει.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου