Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι βύθισαν ρωσικό υποβρύχιο και κατέστρεψαν σύστημα S-400


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι βύθισαν ένα ρωσικό υποβρύχιο και κατέστρεψαν ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στην περιοχή της Κριμαίας.

Από τη χθεσινή επίθεση υπέστησαν σημαντικές ζημιές τέσσερις εκτοξευτές του αντιαεροπορικού συστήματος Triumf.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επιτυχώς και βύθισαν το ρωσικό υποβρύχιο Rostov on Don στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτέθηκε στην αεροπορική βάση Μοροζόφσκ της Ρωσίας καθώς και σε υποδομές αποθήκευσης καυσίμων σε τρεις ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση έπληξε μία αποθήκη πυρομαχικών, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποθηκεύσει κατευθυνόμενες βόμβες αέρος-εδάφους, μεταξύ άλλων πυρομαχικών κι εξοπλισμού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

“Η ρωσική πολεμική αεροπορία πρέπει να καταστραφεί όπου κι αν βρίσκεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι επίσης δίκαιο να βομβαρδίζονται ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Χρειαζόμαστε αυτή την κοινή λύση μαζί με τους συμμάχους μας -μία λύση ασφάλειας”, έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου