Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

«264 Μ/Κ ΤΕ: Το χειρότερο στρατόπεδο»

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸Αμέτρητες υπηρεσίες και αγγαρείες χωρίς καμία άδεια για τους λιγοστούς φαντάρους της μονάδας

Το 264 Μ/Κ ΤΕ στο Πολιχνίτο Λέσβου είναι σίγουρα αυτήν την περίοδο ένα από τα πιο «μαύρα» στρατόπεδα σε όλη τη χώρα. Αυτό προκύπτει από τις συνεχείς ανταποκρίσεις και τα γράμματα που στέλνουν φαντάροι που υπηρετούν εκεί στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
«Το 264 Μ/Κ ΤΕ είναι το χειρότερο στρατόπεδο με διαφορά από τα υπόλοιπα. Κάνουμε συνεχώς υπηρεσίες ξεπερνώντας το όριο τον 19 υπηρεσιών τον μήνα. Φτάνουμε τις 31 υπηρεσίες τον μήνα. Έχοντας πόστο και αγγαρείες. Με ελάχιστες ώρες ύπνου. Και στο τέλος έχεις τον αρμόδιο αξιωματικό να λέει «κανείς δεν παίρνει τις τιμητικές του και αυτό τον μήνα δεν θα πάρει κανείς άδεια». Δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση. Ό,τι και να γίνει εδώ μέσα, όλα περνάνε από τους φαντάρους. Απαιτούμε να δοθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα και όχι απλά να τα προσπερνούν. Δεν αντέχουμε άλλο!», αναφέρει φαντάρος της μονάδας.

«Έχω να βγω εξοδούχος από τότε που παρουσιάστηκα στο 264. Βαράμε ατέλειωτες υπηρεσίες. Και δεν φτάνει μόνο αυτό κάνουμε και αγγαρείες. Δεν ξέρω αν είναι θητεία αυτό το πράγμα η φυλακή στον Κορυδαλλό», προσθέτει άλλος συνάδελφος. «Είμαι φαντάρος του 264 Μ/Κ ΤΕ. Έχει απόλυτο δίκιο ο συνάδελφος σε αυτό που λέει: Ζητάμε τιμητικές από τα πόστα και δεν μας τη δίνουνε. Να ενημερώσω ότι ο φαντάρος στο πόστο κάνει και πόστο και υπηρεσία! Και δεν μας δίνουν τουλάχιστον ούτε μια μέρα τιμητική άδεια», σημειώνει τρίτος φαντάρος.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ τις καταγγελίες; Τι κάνει ο διοικητής; Τι ρόλο παίζει ο ταξίαρχος και ο στρατηγός; Τι στο καλό κάνει ο γενικός επιθεωρητής στρατού; Αυτά δεν τα βλέπει; Η ΑΣΔΕΝ πώς είναι δυνατόν να έχει τάγματα με εφτά φαντάρους; Ποιος άφησε τη μονάδα με μόλις εφτά φαντάρους; Απαιτούμε τη λήψη μέτρων. Πώς είναι δυνατόν να παραβιάζεται στυγνά η διαταγή του ΓΕΣ, που θέτει όριο τις 19 υπηρεσίες τον μήνα;

Καλούμε όλους τους φαντάρους, σε όλα τα στρατόπεδα να αρνηθούν να δώσουν υπηρεσίες, όταν αυτές ξεπερνούν τις 19 τον μήνα. Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν παραπονούμενοι. Να ζητήσουν ακρόαση από διοικητή, ταξίαρχο και στρατηγό. Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το Δίκτυο «Σπάρτακος» ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη βυσματοκρατία και την ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.

Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό και να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου πολίτη με στολή, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αντιπολεμικό κίνημα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (14.09.24)

3 σχόλια:

  1. Εχουν δίκιο η στρατιώτες δεν περνουν ποτε εξοδο για οσο καιρό ειναι στο 264 Το ξέρουν ολλη καλά σε ολλο το νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγα 2 φορες και ειναι μονο καταθλίψει το στρατόπεδο καταρχην ειναι για κλαματα ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλος μου πολύ πρόσφατα έκανε ηδικοτιτα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μετά από 15 ημέρες αντοχής και ατελείωτης ψυχολογικής πιέσεις πήρε αναβολή και επισκέπτεται ψυχολόγο για βοήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή