Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιοι Παίζουν με τις Τύχες του ΝΙΜΤΣ – Ποιοι κινούν τα νήματα

Armyvoice News
Ποιοι Παίζουν με τις Τύχες του ΝΙΜΤΣ – Ποιοι κινούν τα νήματα – Προβληματισμό προκαλεί η εισήγηση του Προέδρου τoυ ΔΣ για αναβολή χρηματοδότησης.

Νέα εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ για μη αποδοχή της χρηματοδότησης του νοσοκομείου.
Επανερχόμαστε στις πρόσφατες αποκαλύψεις του armyvoice σχετικά με τα παιχνίδια που παίζονται στο ΝΙΜΤΣ και επιχειρούσαν να το οδηγήσουν στον οικονομικό του στραγγαλισμό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης του νοσοκομείου με 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά του διαθέσιμα, κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΙΜΤΣ (ομοίως και του ΜΤΣ) εισηγήθηκε να παραπεμφθεί το θέμα για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Η αντίδραση μάλλον πρέπει να τον εξέπληξε, διότι βρήκε απέναντί του σύσσωμο το ΔΣ, το οποίο όπως μαθαίνουμε αντέδρασε με αγανάκτηση, διότι το ΝΙΜΤΣ έχει μείνει με 150.000 € για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του με αποτέλεσμα, εάν δεν γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες (που συμπεριλαμβάνουν και υπογραφές του Υπουργού), κινδυνεύει να μείνει δίχως ρευστότητα, με όσα αυτό συνεπάγεται.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι αδύνατο ο Πρόεδρος του ΔΣ να μην γνώρισε τα της οικονομικής κατάστασης, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η στάση του δημιουργεί εύλογα και πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα: τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

Διότι πλέον είναι ξεκάθαρο ότι οι εισηγήσεις του δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του νοσοκομείου. Πάνω σε αυτό το ερώτημα, έρχεται μοιραία και ένα δεύτερο, λόγω της δεύτερης ιδιότητάς του: μήπως την ίδια τακτική ακολουθεί και στο ΜΤΣ;

Πολύς κόσμος έχει αρχίσει να αναρωτιέται ανοικτά και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το όλο σκηνικό στήθηκε απλώς για να απομακρυνθεί ο νυν Διευθυντής του Νοσοκομείου, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις του armyvoice μαθαίνουμε ότι έλαβε «παράταση» μέχρι να διορισθεί αντικαταστάτης του.

Ακόμα κι αν ισχύει αυτό το «σενάριο», το ερώτημα παραμένει: προς τι η εμμονή να μην υλοποιηθεί η χρηματοδότηση και ποιον εξυπηρετεί;

Το ερώτημα μάλλον πρέπει να απαντηθεί επίσημα διότι η αγανάκτηση των δικαιούχων έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου