Το Πεντάγωνο ανακαινίζει την ισραηλινή αεροπορική βάση για να δημιουργήσει χώρο για αεροσκάφη ανεφοδιασμού με τάνκερ
KC-46A Pegasus 17-46025 conducts air refuelling with a US Air Force F-16C over the Canadian Arctic during North American Aerospace Defense Command’s Arctic air defence exercise, Amalgam Dart 21-2, on 24 March, 2021. (Photo credit: US Air Force) Photo Credit: The Cradle
Οι ΗΠΑ θα στείλουν στο Ισραήλ τέσσερα τάνκερ Boeing KC-46A Pegasus τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια μελλοντική επίθεση κατά του Ιράν.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατασκευάζει αεροπορικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ για να φιλοξενήσει τα νέα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη ανεφοδιασμού KC-46A Pegasus που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια επίθεση κατά του Ιράν, ανέφερε το The Intercept.
Έγγραφα του Σώματος Μηχανικών του Στρατού δείχνουν ότι θα κατασκευαστούν νέα κτίρια και θα αναβαθμιστούν υφιστάμενα, συμπεριλαμβανομένων υπόστεγων, αποθηκών και αποθηκευτικών χώρων, σε στρατιωτική βάση στο νότιο Ισραήλ.
Το έργο περιλαμβάνει τη «δημιουργία και προσαρμογή της αεροπορικής υποδομής και της υποδομής συντήρησης για το KC-46», συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πέντε νέων κατασκευών από σκυρόδεμα και χάλυβα, όπως αναφέρουν τα έγγραφα.
Τέσσερα τάνκερ Boeing KC-46A Pegasus θα παραδοθούν στο Ισραήλ το 2026 για να αντικαταστήσουν τον στόλο των γερασμένων επιβατικών αεροσκαφών Boeing 707 που χρησιμοποιεί σήμερα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία για τον ανεφοδιασμό μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα.
Το Ισραήλ θα αγοράσει τα αεροπλάνα από την Boeing με κόστος 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρησιμοποιώντας κεφάλαια που παρέχονται από το αμερικανικό Κογκρέσο για την αγορά όπλων αμερικανικής κατασκευής.
Το The Intercept σημειώνει ότι «η αγορά των KC-46A θεωρήθηκε ως μήνυμα της αποφασιστικότητας του Ισραήλ να αυξήσει την ικανότητά του να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».
Στις 12 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Δημοσίων Εσόδων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε επιπλέον 165 εκατομμύρια δολάρια για πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ για τη χρηματοδότηση ρυμουλκούμενων αρμάτων μάχης βαρέως τύπου, ανέφερε το AP.
Τα συστήματα περιλαμβάνουν ανταλλακτικά επισκευής, εργαλειοθήκες και τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη που θα παραδοθούν το 2027.
Νωρίτερα φέτος, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα τεράστιο πακέτο υποστήριξης όπλων ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ, το οποίο θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-15, προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς ή AMRAAM, πυρομαχικά αρμάτων μάχης 120 χιλιοστών και όλμους υψηλής εκρηκτικότητας και τακτικά οχήματα. Η πρώτη παράδοση των όπλων που περιλαμβάνονται στα πακέτα δεν αναμένεται πριν από το 2026.
Η υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Τελ Αβίβ παραμένει ακλόνητη από την έναρξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι φρικτοί βομβαρδισμοί και η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ έχουν σκοτώσει πάνω από 40.000 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. Εκτός από τον τεράστιο αριθμό των νεκρών, περισσότεροι από 22.500 άνθρωποι στη Γάζα έχουν υποστεί τραυματισμούς που έχουν αλλάξει τη ζωή τους και απαιτούν υπηρεσίες αποκατάστασης «τώρα και για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται σοβαρές κακώσεις άκρων, ακρωτηριασμοί, τραύματα του νωτιαίου μυελού, τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά εγκαύματα.
Πηγή: The Cradle
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου