Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΚΕΠΒ Θήβας: Ελεεινές συνθήκες για τους φαντάρους της Ε ΕΣΣΟ -αυτές "απόλαυσε" και ο γιος του Δένδια; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην Ορκωμοσία της 2024 Ε’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΒ Θήβας
Μια ανασκόπηση της βασικής εκπαίδευσης της Ε ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΤ Θήβας

Από την πρώτη νύχτα καταλάβαμε τι μας περιμένει, αφού μας έβαλαν να κοιμηθούμε σε κουβέρτες βρώμικες, γεμάτες χώμα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες από μας να βήχουμε για βδομάδες ενώ, βρέθηκε μέχρι και κατωσέντονο με λεκέ από ακαθαρσίες. 
Ορισμένοι θάλαμοι ήταν γεμάτοι με κοριούς, με τα στελέχη να δίνουν αόριστες απαντήσεις και να αναβάλλουν διαρκώς την διευθέτηση του ζητήματος, με πολλούς από μας να πέφτουμε κάθε βραδύ για ύπνο γνωρίζοντας πως για ακόμη μια νύχτα θα μας θερίσουν οι κοριοί καιμε άλλους να κοιμούνται στο πάτωμα. 
Κάναμε για μέρες πολύωρες πρόβες ορκωμοσίας, εκτεθειμένοι στον ήλιο, με αποτέλεσμα πολλοί να αποκομίσουν εγκαύματα, κάποιοι να λιποθυμήσουν και πολλοί μην αντέχοντας όλο αυτό, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις διαδικασίες της τελετής, κάνοντας έκτοτε αλλεπάλληλες αγγαρείες. 
Πέραν αυτών, δεχόμασταν τακτικά απειλές για στέρηση εξόδου, απειλές ανυπόστατες μιας και δεν προβλέπεται στο στάδιο της βασικής εκπαίδευσης, τιμωρίες φαντάρων με παράνομα καψόνια, ενώ δεν έλειψαν οι προσβολές σε φαντάρους με ρατσιστική και σεξιστική ρητορεία. 
Τέλος, φυσικά δεν έλειψαν οι πιεστικές προτροπές για ένταξη στα σώματα της στρατονομίας, στους εύζωνες κλπ.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, διαπιστώσαμε κάποια στιγμή πως το νερό, το οποίο δεν ήταν πόσιμο, είχε κοπεί. 
Σε συνθήκες άνω των 30 βαθμών, την ίδια ώρα που ερχόμασταν διαρκώς σε επαφή με βρωμιά, χώματα και μικρόβια, εμείς δεν μπορούσαμε καν να πλύνουμε τα χεριά μας, δεν μπορούσαμε να πλύνουμε τα δόντια μας, χρησιμοποιούσαμε 10 τουαλέτες ανά 200 άτομα, δεν μπορούσαμε να τραβήξουμε καζανάκι, ενώ προφανώς οι τουαλέτες έμεναν δίχως καθαριότητα. 
Μιλάμε για συνθήκες υγειονομικής βόμβας οι οποίες έθεταν την υγεία των συναδέλφων σε κίνδυνο. 
Όλο αυτό το μαρτύριο της σταγόνας διήρκησε 48 ώρες!!

Oι λύσεις οι οποίες μας προσφέρθηκαν ήταν οι παρακάτω:

1. Παροχή 1,5 λίτρου νερού σε κάθε φαντάρο, για να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες μας όπου πέραν του ποσοτικού προβλήματος, τεχνικά ένα μπουκάλι δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια βρύση με συνεχομένη ροή.

2. Αποφάσισαν να μας στείλουν για τουαλέτα στους θάμνους και στα πεύκα.

3. Αποφάσισαν να μας δοθούν 2 συνεχόμενες έξοδοί, ώστε να πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο για να καθαριστούμε, σπαταλώντας έτσι τα χρήματα μας σε κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητη παροχή ενός στρατοπέδου. 
Την ίδια στιγμή, απαγόρευσαν ρητά σε όσους μένουν σε κοντινές πόλεις να πάνε στα σπίτια τους να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Οι φαντάροι που αμείβονται με τον μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ αναγκάστηκαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες νερού για να πιουν και να ικανοποιήσουν τις όποιες ανάγκες τους καθώς επίσης, να πληρώσουν δωμάτιο ξενοδοχείου για να μπορέσουν να καθαριστούν. 
Και όσοι φαντάροι δεν έχουν τα λεφτά τι θα κάνουν;

Η μικρή μεν, πολύτιμη δε εμπειρία αυτών των εβδομάδων, έδειξε πως στις περιπτώσεις που ορθώσαμε ανάστημα, καταφέραμε να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς και ανθρώπινους όρους θητείας. 
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή το βραδύ, το νερό κόβεται. 
Το Σάββατο βραδύ, πλήθος φαντάρων βγαίνει στις αναφορές παραπονούμενοι. 
Κυριακή πρωί, ενημερωνόμαστε πως το νερό, ΙΣΩΣ επιστρέψει από Δευτέρα. 
Μεσολαβούν επανειλημμένες καταγγελίες φαντάρων στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Κυριακή βραδύ, το νερό έχει επιστρέψει, και ο νόων νοείτο. 

Λόγω του ότι ορθώσαμε ανάστημα σε όλη την βαρβαρότητα, κάποια στελέχη χλεύασαν τις καταγγελίες στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όπως επίσης και τους γονείς που τηλεφώνησαν στο στρατόπεδο ανησυχώντας για την υγεία των παιδιών τους. 
Η στάση τους αυτή αποδοκιμάστηκε από το μεγαλύτερο τμήμα των φαντάρων στις αναφορές.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσία του Υπουργού Άμυνας στην ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων. 
Ο υπουργός, κλείνοντας τα ματιά στις τραγικές συνθήκες που βιώσαμε, αποφεύγοντας να κάνει το παραμικρό σχόλιο σχετικά με την στήριξη του Ελληνικού κράτους στις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ, έσπευσε να μας επιβραβεύσει με 7 μέρες άδεια, νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα χρυσώσει το χάπι για όλη την ταλαιπωρία την οποία βιώσαμε. 
Καμία άδεια όμως δεν είναι ικανή να μας κάνει να συγχωρέσουμε και να ξεχάσουμε αυτά που ζήσαμε. 
Αν κάτι μάθαμε, είναι πως μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε όταν δεν διστάζουμε να βγούμε μπροστά, στις αναφορές, σε κάθε μικρό και μεγάλο περιστατικό την στιγμή που εκτυλίσσεται, χωρίς να διστάζουμε να δημοσιοποιήσουμε προς τα έξω αυτά που συμβαίνουν εντός του στρατοπέδου. 
Για μας είναι πλέον σαφές πως δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν αυτοί που μας φοβούνται. 
Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε το υπόλοιπο της θητείας μας!

Καλή και αγωνιστική θητεία να έχουμε συνάδελφοι!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα αφορούν διαφορετική Μοίρα από αυτή που βρισκόταν ο γιος του Υπουργού Άμυνας....

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου