Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

«Όχι» από ΟΗΕ σε Ισραήλ: Η UNIFIL δεν φεύγει από τις θέσεις της στον Λίβανο

efsyn.gr
Η ειρηνευτική δύναμη του Οργανισμού στον Λίβανο απέρριψε τις ισραηλινές συστάσεις.
Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα προκλητικά ισραηλινά χτυπήματα με στόχο κυανόκρανους στον Λίβανο.

Ωστόσο το Τελ Αβίβ, αντί να απολογηθεί, έκανε και συστάσεις προς τον ΟΗΕ, καλώντας την ειρηνευτική δύναμη του Οργανισμού στον Λίβανο (UNIFIL) να μετακινηθεί βορειότερα. «Η σύστασή μας είναι η UNIFIL να μεταφερθεί 5 χιλιόμετρα βορειότερα για να αποφύγει τον κίνδυνο καθώς η μάχη εντείνεται και για όσο η κατάσταση κατά μήκος της Μπλε Γραμμής παραμένει ευμετάβλητη λόγω της επιθετικότητας της Χεζμπολάχ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον.

Εκπρόσωπος της UNIFIL απάντησε στο Τελ Αβίβ, απορρίπτοντας το ισραηλινό αίτημα. «Μας ζήτησαν να αποσυρθούμε από τις θέσεις κατά μήκος της μπλε γραμμής… ή έως και πέντε χιλιόμετρα (τρία μίλια) από τη μπλε γραμμή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο εκπρόσωπος της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο, Αντρέα Τενέντι,. Όπως τόνισε «υπήρξε ομόφωνη απόφαση να μείνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία –που συνεισφέρουν στη UNIFIL– αλλά και οι ΗΠΑ, καταδίκασαν τις ισραηλινές επιθέσεις και προχωρούν σε πιο δραστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου