Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025

Κέτρο Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας : Έβαλαν "στο στόχαστρο" Οικογένειες και παιδιά


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
1) Το ΓΕΣ σύμφωνα με επίσημο έγγραφο κήρυξε το έτος 2025 ως <<Έτος αφιερωμένο στην αναγνώριση του ρόλου και στην απόδοση τιμής στις οικογένειες του Στρατιωτικού προσωπικού>>
2) Με άλλο επίσημο έγγραφο αναφέρεται στην καταστρατήγηση (παρακάμπτεται η παραβιάζεται ένας νόμος) του εργάσιμου χρόνου, πέραν του θεσμοθετημένου ωραρίου εργασίας κάτι που στο Κέτρο Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας είναι νόμος και όχι εξαίρεση.
3) Μετά από νόμιμο δικαίωμα Στρατιωτικών να μπορούν να πηγαίνουν τα τέκνα τους στο σχολείο το πρωί ζητήθηκε από την Διοίκηση η αναπλήρωση των ωρών να γίνει με το πλέον απάνθρωπο τίμημα:
Να χάνουν τα στελέχη τις 5 ημέρες γονικής άδειας, να χάνουν 3 (24 ώρες) απαλλαγές μηνιαίως, κοινός 27 απαλλαγές για τους 9 μήνες που είναι ανοιχτά τα σχολεία. 
Δηλαδή είσαι αναγκασμένος πάλι (παράνομος βάση νόμου πρέπει υποχρεωτικά μετά από 24ωρη υπηρεσία να χορηγείται την επόμενη απαλλαγή) με μόλις 2-3 ώρες στην καλύτερη περίπτωση ξεκούρασης ημερησίως να δουλέψεις την επόμενη και 8, 9 και 10 ώρες όσες και αν απαιτηθούν.
4) Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι Στρατιωτικοί στο ΚΕΝ έχουν μετατραπεί σε αντικείμενα εκμετάλλευσης χωρίς να διαμαρτύρονται δουλεύουν πολλές παραπάνω ώρες πέραν του ωραρίου δεν υπάρχει ανταπόκριση από την Διοίκηση στο φλέγον ζήτημα της προσέλευσης των τέκνων των στελεχών.
Βρίσκουν τοίχο τα στελέχη και είναι σε αδιέξοδο με τους παράλογους και απάνθρωπους χειρισμούς στο θέμα αυτό.
 
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι απαντά η Διοίκηση;
Τι άλλο περιμένει κανείς για να συνειδητοποιήσει τι τεράστιο λάθος είναι "η Καριέρα στον Στρατό";
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου