Ας δούμε πως παρουσιάζει παρουσιάζει το kranos.gr την επίσκεψη του ΥΕΘΑ Δένδια στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης:
Ο ΥΕΘΑ θέλησε να δει νωρίς το πρωί και από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των στελεχών και των οπλιτών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες, καθώς η 34η Ταξιαρχία λειτουργεί και ως ΣΥΠΟ.
Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της Β’ Μεραρχίας Υποστράτηγος Κουφόπουλος και ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΗΜ Υποστράτηγος Νίκος Γαλλιός, ενώ την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του σχηματισμού πραγματοποίησε ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Πλιάτσικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, δεν επρόκειτο για μία απλή τυπική επίσκεψη. Ο Νίκος Δένδιας παρέμεινε για αρκετή ώρα στην Ταξιαρχία, επιλέγοντας να δει προσωπικά τους θαλάμους, τις εγκαταστάσεις και συνολικά τις συνθήκες καθημερινότητας των στρατιωτών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, την οποία είχε αναλάβει το 501 Τάγμα Πεζικού, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στη σίτιση του προσωπικού. Μάλιστα επισκέφθηκε ακόμη και τις αποθήκες τροφίμων, ζητώντας να ενημερωθεί για την επάρκεια των ποσοτήτων και την ποιότητα των παρεχόμενων ειδών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την εικόνα της Ταξιαρχίας, συγχαίροντας τα στελέχη, τους εκπαιδευτές, τους στρατιώτες, αλλά και τη διοίκηση του σχηματισμού για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης, εκπαίδευσης και λειτουργίας της μονάδας.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑΣ από το 507 Μ/Κ ΤΠ 34 Μ/Κ ΤΑΞ
Θέλω να κάνω μια καταγγελία σχετικά με το 507 τάγμα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο της Ασσήρου.
Μας έχουν πήξει στην καθαριότητα.
Καθαρίζουμε πράγματα ανούσια και βάφουμε ότι βάφεται επειδή θα έρθει επίσκεψη ο υπουργός Δένδιας το Σάββατο 9 Μαΐου 26.
Είχε ξανά γίνει κάτι τέτοιο όταν ήταν να επισκεφτεί τα Ιωάννινα και φοβήθηκαν μήπως έρθει εδώ στην 34 Ταξιαρχία.
Δεν μας έχουν φέρει ούτε προγεύματα, ούτε γάντια, ούτε τίποτα, ούτε καν σαπούνι και θέλουν να τα γυαλίσουμε όλα.
Μας πήζουν από το πρωί να βάψουμε, να κόψουμε χόρτα, να καθαρίσουμε πράγματα που δεν έγιναν ποτέ, από την τελευταία μάλλον επίσκεψη κάπου υπουργού.
Δεν δουλεύει τίποτα σωστά, υπάρχει ένα μπάχαλο με τα πάντα, κάθε μέρα.
Στέλνουμε παντού χαμηλόβαθμα στελέχη και στρατιώτες μόνο για αγγαρείες και τα βαπτίζουμε εκπαίδευση.
Δεν μας έφερναν σακούλες για τους κάδους, γάντια και σαπούνι και αναγκαζόμαστε να φέρνουμε από εμάς, για να καθαρίσουμε ώστε να μην υπάρχει γκρίνια.
Επίσης δεν δίνουν υπηρεσιακά στους στρατιώτες και τους φέρουν εδώ Κυριακές και Σάββατο και αργίες για 2 ώρες.
Αλλά δεν πεινάει ο Ανώτερος Αξιωματικός για να ξέρει την κατάσταση, ενώ όλες οι άλλες οι μονάδες κανονικά δίνουν υπηρεσιακά στους στρατιώτες, γιατί είναι έστω και λίγο άνθρωποι και καταλαβαίνουν.
Όλοι θέλουν να φύγουν από εδώ και στελέχη και στρατιώτες, για να γλιτώσουν η κατάσταση δεν παλεύετε.
Επίσης δεν προσπαθούν καθόλου για το προσωπικό.
Μόνο ξέρουν να λένε "προσοχή όταν μου μιλάς' και απαιτούν έναν σεβασμό που δεν υπάρχει από την αντίθετη πλευρά.
Δεν επιβραβεύουν κανέναν για ότι και να κάνει.
Επίσης τα άτομα του κυλικείου φεύγουν όποτε θέλουν, είναι μονίμως με πολιτικά και δεν κάνουν υπηρεσίες, έχουν άδειες οπότε θέλουν και υπηρεσιακά και επιπλέον κάθονται και κοκορεύονται.
Είπε κανείς για βύσματα της ΝΔ στον Στρατό;
Ο Ανώτερος Αξιωματικός θα έπρεπε να κοιτάει πρώτα την κατάσταση των φαντάρων και μετά άμα καθάρισαν τις κορνίζες.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Συνάδελφοι πρέπει να διεκδικήσουμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης.
Πρέπει να αντισταθούμε στην Ενταντικοποίηση και στην φρενοβλαβή Πολεμοκαπηλεία.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται.
Δε θα θυσιάσουμε εμείς την Υγεία μας για την πολεμοκαπηλεία του Υπουργείου και των Ανώτερων Αξιωματικών.
Τους καλούμε να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να απαιτήσουν να σταματήσει αυτή η Αθλιότητα.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών.
Ο ΥΕΘΑ Δένδιας απαιτεί φέρετρα νεκρών νέων ανθρώπων θυσιασμένους στους βρώμικους και παράνομους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Δε θα γίνουμε εμείς κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα τους.
Με την συλλογική μας αμφισβήτηση μέσα στον στρατό να αντισταθούμε στην Πολεμική Προετοιμασία που μας λιώνει καθημερινά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
Ναι είχε τρέξιμο. Δεν κόπηκαν έξοδοι ευτυχώς και υπηρεσιακά την επόμενη ημέρα συνέχισαν κανονικά. Πρέπει να πω ότι την επόμενη εβδομάδα δεν έγιναν απογευματινές για ξεκούραση που είναι καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟργάνωση σημαίνει ότι υπάρχουν τα υλικά και υπάρχουν σε κατάλληλα κουτία αποθήκευσης έστω και το παραμικρό μακριά; από υγρασία κτλπ.Τα λεγόμενα τραπεζομάντηλα δεν υπάρχει μονάδα που να μην περνει δανεικά από λέσχη η από άλλη μονάδα για επίσημες επισκέψεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης όσοι ασχολούνται με τα σκουπίδια και πλύσιμο κάδων άμεσα στα πλυντήρια μονάδος για πλύσιμο για μόλυνσης δεν κάθεσαι με τις ώρες και άντε γεια
..αυτή που λένε.. σιγά το εγινε..ας κάτσουν και υπηρεσία απλώνοντας την βρωμιά τους.