Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

ΑΠΑΤΗ με κρυπτονομίσματα: Οι δύο φυλακισμένοι αρχηγοί Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας εμπλέκονται και σε άλλη πυραμίδα;

Ενώ δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού μιλιταριστικού σαιτ μας πληροφορούν ότι το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία το σκέφτονται .... αν θα κάνουν ΕΔΕ (!) η Ιωάννα Ηλιάδη και το armyvoice.gr αποκαλύπτουν ότι οι 2 προφυλακισμένοι μπλεγμένοι και σε άλλη «πυραμίδα» το 2024.
Η προηγούμενη υπόθεση με κρυπτονομίσματα παραμένει σε προανάκριση στη Θεσσαλονίκη.
Είχε γίνει επίσημη καταγγελία στην Πολεμική Αεροπορία.


Το ΓΕΑ γνώριζε – Τι έκανε;

Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα που δεν μπορεί πλέον να αποφύγει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η πρώτη υπόθεση δεν ήταν μια άγνωστη ή κρυφή καταγγελία. Είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα ήδη από το 2024 και αφορούσε ευθέως στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπήρχε ποινική έρευνα. Υπήρχαν καταγγελίες θυμάτων. Υπήρχαν στοιχεία και συνομιλίες που παραδόθηκαν στις δικαστικές Αρχές. Και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr, δύο από τους στρατιωτικούς που είχαν εμπλακεί τότε είναι οι ίδιοι που δύο χρόνια αργότερα προφυλακίστηκαν για νέα υπόθεση «πυραμίδας» με κρυπτονομίσματα.

Το ΓΕΑ οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς έκανε όλο αυτό το διάστημα.
Είχε γίνει επίσημη καταγγελία στην Πολεμική Αεροπορία

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η Πολεμική Αεροπορία είχε ενημερωθεί για την προηγούμενη υπόθεση.

Ήδη από το 2024 ο δικηγόρος Βασίλειος Αποστολίδης είχε δηλώσει δημόσια ότι, πέρα από τις ενέργειες ενώπιον της Δικαιοσύνης, είχε αποσταλεί επίσημη καταγγελία προς την Πολεμική Αεροπορία για τη δράση των εμπλεκόμενων στελεχών.
Έγινε ΕΔΕ; Και αν έγινε, πού κατέληξε;

Το πρώτο ερώτημα είναι συγκεκριμένο: διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα στελέχη που είχαν εμπλακεί στην προηγούμενη υπόθεση;

Εάν έγινε ΕΔΕ, πότε διατάχθηκε; Πότε ολοκληρώθηκε; Τι διαπίστωσε; Προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες; Επιβλήθηκαν κυρώσεις ή η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο;

Εάν δεν έγινε ΕΔΕ, τότε το ΓΕΑ πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν κρίθηκε αναγκαία διοικητική διερεύνηση μιας υπόθεσης για την οποία υπήρχε ήδη ενεργή ποινική έρευνα και σοβαρές καταγγελίες σε βάρος στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επίκληση του γεγονότος ότι η ποινική υπόθεση παραμένει σε προανάκριση δεν απαντά στο ερώτημα. Η εκκρεμότητα της ποινικής έρευνας είναι διαφορετικό ζήτημα από το εάν η στρατιωτική διοίκηση διερεύνησε υπηρεσιακά τη συμπεριφορά των στελεχών της.
Γιατί παρέμεναν στην υπηρεσία;

Το δεύτερο ερώτημα αφορά την υπηρεσιακή κατάσταση των δύο αεροπόρων.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη υπόθεση, οι δύο στρατιωτικοίεξακολουθούσαν να υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι τη νέα σύλληψη και την προσωρινή κράτησή τους.

Εξετάστηκε ποτέ η θέση τους σε διαθεσιμότητα; Περιορίστηκαν τα καθήκοντά τους; Μετακινήθηκαν; Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη ή συνέχισαν κανονικά την υπηρεσιακή τους δραστηριότητα;

Δεν μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ότι η ύπαρξη μιας εκκρεμούς ποινικής έρευνας οδηγούσε υποχρεωτικά, με το τότε ισχύον καθεστώς, σε διαθεσιμότητα. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει το ΓΕΑ από την υποχρέωση να εξηγήσει εάν εξέτασε το ζήτημα και ποια υπηρεσιακά μέτρα έκρινε ότι έπρεπε να λάβει.
Δύο χρόνια μετά προφυλακίστηκαν για νέα ανάλογη υπόθεση...

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το ΓΕΑ δεν κάνει τίποτε χωρίς την απόφαση και τις Υποδείξεις του Υπουργείου Άμυνας.
Επομένως, ο ΥΕΘΑ Δένδιας καλείται να απαντήσει σε όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.
Είναι δυνατόν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας να στήνουν Πυραμίδες ξανά και ξανά, αλλά να συνεχίζουν να υπηρετούν κανονικά χωρίς καμιά συνέπεια;
Να επισημάνουμε ότι η πλούσια δράση των (2) φυλακισμένων Αξιωματικών εξαπλώθηκε σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που αναζήτησαν και βρήκαν πάρα πολλούς πελάτες!

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου