Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Γιατί το ΓΕΕΘΑ κόβει τις άδειες Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων; Σχεδιάζει η κυβέρνηση Απαγόρευση Κυκλοφορίας; Αντιλαμβάνεται τους κινδύνους;

Με την ανακοίνωση που δημοσιεύουμε η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας ενημερώνουν ότι:«Το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19 στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας, η οποία θα ληφθεί υπόψη στη συνολική τους υπηρεσία με απόλυση τους 15 ημέρες ενωρίτερα της καθορισμένης.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας θα λάβουν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους».

Όσο και αν είναι σημαντικό στους συναδέλφους τι τι θα γίνει με την άδεια τους καταλαβαίνουμε όλοι ότι άλλο είναι το ζήτημα.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που δεν έχει αντίστοιχο.

Γιατί επομένως στέλνουν κατευθείαν τους φαντάρους στην παραμεθόριο;

Το κάνουν για να τους προφυλάξουν; 

Μα όλοι ξέρουμε ότι στις μονάδες επικρατούν οι χειρότερες συνθήκες, το Υγειονομικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Στις μονάδες μπαινοβγαίνουν οι Στρατιωτικοί.

ήδη υπάρχουν δέκα (10) γνωστά κρούσματα ανάμεσα τους.

Άρα δύσκολα μπορούν να μας πείσουν ότι οι επικίνδυνες καταστάσεις που επικρατούν στις μονάδες είναι ότι καλύτερο.

Τότε γιατί;
Μήπως συνδέονται αυτές οι εξελίξεις με την έντονη φημολογία ότι προωθείται Καθολική Απαγόρευση Κυκλοφορίας και ο Στρατός θα εμπλακεί σε αυτές τις αυταρχικές επιλογές; 
΄ή Μήπως άμεσα η κυβέρνηση θα εξαγγείλει Απαγόρευση Κυκλοφορίας και άρα οι νεοσύλλεκτοι που δεν θα μπορούν να ταξιδεύσουν στις 24/03 που ορκίζονται θα μεταφερθούν στις μονάδες με Φύλλα Πορείας;

Το γεγονός ότι η άδεια Ορκωμοσίας δεν θα χαθεί, αλλά θα συμψηφιστεί με την θητεία τους η οποία θα λήξει 15 ημέρες νωρίτερα σκοπεύει απλώς να λειάνει τις αντιδράσεις των φαντάρων.

Θυμίζουμε όμως ότι όλοι οι φαντάροι είναι εξοργισμένοι, εξαντλημένοι και δεν μπορούν άλλο.

Οι Νεοσύλλεκτοι ήδη μετρούν πολλές μέρες εσώκλειστοι και πάνε να βρουν τις υπόλοιπες Σειρές που τους έκοψαν την Άδεια και τη Μετάθεση, για να τους κλείσουν 14 μέρες στα Στρατόπεδα-Φυλακές.

Τι θα γίνει άραγε με την Άδεια του Πάσχα;

Αυτή πότε θα δοθεί;

Θα δοθεί;

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα αυτά.

Υπάρχει η περίπτωση συνάδελφοι να Απολυθούν από τα σύνορα, με οφειλόμενες άδειες και με τεράστιο χρονικό διάστημα εσώκλειστοι στις μονάδες.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου