Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κομοτηνή: Από την Παρασκευή οι Διοικητές μιλούσαν για Απαγόρευση Κυκλοφορίας και κατέβασμα του Στρατού στους δρόμους

Φαντάροι από την Κομοτηνή μας ενημέρωσαν ότι από την Παρασκευή 20/03, οι Διοικητές ενημέρωναν στην Ταγματική Αναφορά ότι "ακούγεται έντονα ότι θα γίνει Απαγόρευση Κυκλοφορίας".
Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν την κυρίαρχη προπαγάνδα της κυβέρνησης που αποσκοπεί στην μεταφορά της ευθύνης στις πλάτες των πολιτών για όλα αυτά τα αυταρχικά μέτρα τονίζοντας ότι "η επιβολή των μέτρων θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των πολιτών"!

Τέλος, Διοικητές ενημέρωναν ότι είναι πιθανόν από Δευτέρα "ο Στρατός να βγει στους δρόμους για να συμβάλλει στην επιβολή της Απαγόρευσης Κυκλοφορίας...

Έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις"!

Να επισημάνουμε, ότι οι Διοικητές άρχισαν να ετοιμάζουν τους φαντάρους ότι είναι πιθανόν να κοπούν οι Μεταθέσεις που περίμεναν στις 27 Μαρτίου.
Από τις ανταποκρίσεις των συναδέλφων φαντάρων καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση, το Υπουργείο Άμυνας και το Στρατιωτικό Κατεστημένο κινούνται για την επιβολή αυτών των αυταρχικών μέτρων, τα προπαγανδίζουν, αντιμετωπίζοντας ως Εχθρό τον ίδιο τον λαό μας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τοποθετήθηκε έγκαιρα για όλα αυτά:
"Ένας ιός δεν μπορεί να νικηθεί με ένα αυτόματο όπλο"
Σε Αλβανία-Βουλγαρία ο Στρατός βγαίνει στους δρόμους, στην Ελλάδα το εξετάζουν, ενώ τα εργατικά δικαιώματα μπαίνουν στο Γύψο!
Έχουμε πόλεμο ενάντια στους Πρόσφυγες, που είναι εισβολείς και παίζουν το παιχνίδι του Προαιώνιου εχθρού...
Έχουμε πόλεμο ενάντια στον Κορονοιό, αυτόν τον Αόρατο Εχθρό...
Αυτά μας λένε οι κυβερνήσεις, αυτά μας λέει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης...
Και να σου η Στρατιωτικοποίηση, να σου ο Στρατός στο δρόμο γιατί φταίμε εμείς για την Επιδημία του Κορονοιού....
"Που δεν καθόμαστε στα αυγά μας... θέλουμε και βόλτα...."
Και ενώ αποκαλύπτονται τα συντρίμμια του Δημόσιου συστήματος υγείας που ρήμαξαν τα Μνημόνια και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της Υγείας-Ασφάλισης που επέβαλαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ και δανειστές, παράλληλα αποδεικνύεται ότι ο Καπιταλιστικός Παράδεισος για τους λαούς των Βαλκανίων... ήταν πόλεμοι-εθνικισμός, διαφθορά, φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση...


Οι κυβερνήσεις βγάζουν τον Στρατό στο δρόμο ενάντια στους λαούς, καθώς αποκρύπτουν τις τεράστιες ευθύνες τους, ενώ παράλληλα χρεώνουν στην "ανεύθυνη" ατομική στάση μας τις όποιες οδυνηρές συνέπειες για τις κυβερνητικές επιλογές.
Επιβάλλοντας ακόμη πιο ολοκληρωτικές εκδοχές της αστικής τους δημοκρατίας,  με Καραντίνα στα εργασιακά -συνδικαλιστικά δικαιώματα που ήρθαν για να μείνουν.
Έτσι λοιπόν, μπαίνουν στην άκρη οι όποιες αντιθέσεις μεταξύ των κρατών και στρέφονται όλοι εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του κόσμου της εργασίας.
Η κυβέρνηση της Αλβανίας προχώρησε στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων, ώστε να επιβάλλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες, για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.
Κι αυτό γιατί οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του COVID-19.....
Να ο υπεύθυνος στρατός λοιπόν και να ο ανεύθυνος εχθρός λαός σύμφωνα με τα ΜΜΕ και την κυβερνητική προπαγάνδα.
Στη Βουλγαρία, ο στρατός αναλαμβάνει αποστολή για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Διαβάζουμε: 
Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας έδωσε το πράσινο φως, έπειτα από μια τεταμένη συνεδρίαση, να επιτραπεί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να βοηθήσουν στην εφαρμογή των μέτρων εναντίον της επιδημίας του νέου κορονοϊού, εξουσιοδοτώντας τον στρατό να χρησιμοποιεί σωματική βία, εφόσον καταστεί απολύτως απαραίτητο.
Οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τις αρχές της χώρας στο να ελέγξουν τις μετακινήσεις των πολιτών. Έχουν εντολή να σταματούν οχήματα και ανθρώπους, μέχρι να φθάσει η αστυνομία και να χρησιμοποιούν σωματική βία, εφόσον κρίνεται ότι είναι απολύτως αναγκαίο.
Η απόφαση πυροδότησε αντιδράσεις.
«Ένας ιός δεν μπορεί να νικηθεί με ένα αυτόματο όπλο», είπε ο Κρουμ Ζάρκοφ από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ένας από τους 55 βουλευτές που καταψήφισαν το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το αβάσιμο.
Στην Ελλάδα, ο Ν.Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δίνει συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αποκαλύπτει ότι ήδη στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε συσκέψεις που εμπλέκουν τον Στρατό στις προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας, αλλά τονίζει:
"όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική ευθύνη που θα δείξουν οι πολίτες".
Παράλληλα, ολοένα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ θέτουν ζήτημα Απαγόρευσης Κυκλοφορίας!
Η επίθεση αυτή Στρατιωτικοποίησης και Περιστολής των λαϊκών ελευθεριών που για μια ακόμη φορά προωθεί το Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού πάει χέρι με την ολομέτωπη επίθεση τους στον κόσμο της εργασίας.
Απολύσεις, εκτίναξη της ανεργίας, εξαφάνιση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ σχέδια και επιδιώξεις της εργοδοσίας που καιρό συζητούνταν, πλέον έρχονται στο προσκήνιο με τον πλέον εκβιαστικό τρόπο.
Είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις ότι προωθούν την Πολιτική Επιστράτευση και την Επίταξη Απεργών, κατασταλτικά-ολοκληρωτικά μέτρα που είχαν αρθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων.
Το δωδέκατο άρθρο υπό τον τίτλο «Αναστολή απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας», αναφέρει το εξής:
 «Αναστέλλεται η ισχύς της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4325/2015 (Α΄ 47) έως τις 30 Απριλίου 2020».
Με την τελευταία ΠΝΠ ακυρώθηκε η απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης και πλέον μπορεί η κυβέρνηση να κηρύξει πολιτική επιστράτευση δηλαδή κατάργηση απεργίας.
Ισχύει ως 30 Απρίλη αυτή η πρόβλεψη.
Στο στόχαστρο τους επομένως είναι οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.
Εμείς το ξεκαθαρίζουμε: δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Μην μας υπολογίζουν σε καμιά Επιστράτευση.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ πρόσφυγες και εργαζόμενους για να επιβάλλουν τα άθλια συμφέροντα τους.
Εμείς θα Αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ας το έχουν κατά νου...
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Όσοι υπηρετούμε Αθήνα να μας αφήσουν να πάμε σπίτι και να μπαίνουμε μέσα μόνο όταν έχουμε υπηρεσία, όπως τα στελεχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαστε βυσματειες όσοι είμαστε Αθήνα γι'αυτό και μας κρατάνε μέσα σε καραντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή