Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Χίος: μετά τις Παράνομες Επαναπροωθήσεις, τα πρόστιμα για τον Κορονοιό στους πρόσφυγες αιτούντες Άσυλο!

ΣΧΟΛΙΟ του συναγωνιστή Γ.ΧΛ.: Μετά από περίπου πέντε μήνες, με μηδενικές ροές επισήμως - πράγμα που αμφισβητείται από τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αφίξεων που ακολουθήθηκαν από παράνομα push backs σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας - έφτασαν στην Χίο χθες το απόγευμα 23 πρόσφυγες από την Τουρκία που έκαναν αίτημα ασύλου λόγω διώξεων από το καθεστώς Ερντογάν. Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και της Frontex που.... επέβαλλαν πρόστιμο 5 χιλιάδες ευρώ στον κάθε έναν για παραβίαση .... καραντίνας.
Στον Αφανή Ναύτη αποβιβάσθηκαν 23 Τούρκοι πολίτες που ζήτησαν άσυλο
Είκοσι τρεις Τούρκοι πολίτες, ανάμεσά τους και δέκα μικρά παιδιά, αποβιβάσθηκαν περί τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Αυγούστου 2020, στην παραλία του Αφανή Ναύτη, στον Βροντάδο της Χίου και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας εμμέσως την αντίθεσή τους στο καθεστώς Ερντογάν.

Μέχρι τις 9.30 το βράδυ παρέμεναν στη περιοχή με την προοπτική να μεταφερθούν στο κτίριο – καραντίνα, στην Λευκωνιά, προκειμένου το πρωί της Παρασκευής, 7 Αυγούστου 2020 να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό από κλιμάκιο του νοσοκομείου Χίου.

Στην περιοχή βρίσκονται η λιμενάρχης Χίου κα Ειρήνη Αργύρη, με δυνάμεις του λιμενικού, καθώς και αστυνομία και Frontex, ενώ λίγο νωρίτερα ήταν εκεί και ο αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Παντελής Βρουλής, ο οποίος έχει την ευθύνη των ελέγχων για τον κορονοϊό.

Οι 23 Τούρκοι πολίτες μεταφέρθηκαν στη Χίο με μεγάλο καμπινάτο σκάφος, το οποίο έχει κατασχεθεί, ενώ έχουν συλληφθεί οι δύο διακινητές, ένας Τούρκος επί τους σκάφους και ένας Αφγανός που περίμενε στη παραλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου