Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Δεν έχει Άδεια Ορκωμοσίας για την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου: θα μπουν σε Καραντίνα για Άγνωστο χρονικό διάστημα!

ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 10000 ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΠΟ-ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!
Την χειρότερη και πιο επικίνδυνη επιλογή έκανε το Υπουργείο Άμυνας. 
Αντί να ακούσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και τις προτάσεις που διαμορφώσαμε μαζί με ειδικούς επιστήμονες και καταξιωμένους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τις οποίες καταθέσαμε στο δημόσιο διάλογο αφουγκραζόμενοι την αγωνία των χιλιάδων Νεοσύλλεκτων φαντάρων της Σειράς Νοεμβρίου 2020.
Προτάσεις που παρανομαστή είχαν την Υγεία και σκόπευαν στην αποφυγή Συνωστισμού στα Κέντρα Εκπαίδευσης όπου και θα συνωστισθούν χιλιάδες φαντάροι για Άγνωστο χρονικό διάστημα...
Αντί λοιπόν να σπάσουν την Σειρά Κατάταξης Νοεμβρίου 2020 σε δύο (2) και τρεις (3) δόσεις, όπου η μια θα διαδέχονταν την άλλη μετά από 10ημερη παρουσία στα ΣΥΠΟ και οι ορκισμένοι φαντάροι θα έφευγαν για τα σπίτια τους με άδειες ορκωμοσίας μέχρι να παρουσιαστούν στις Μονάδες τους.
Το Υπουργείο Άμυνας επέλεξε να τους συγκεντρώσει στα ΣΥΠΟ  και μάλιστα να τους κλείσει σε αυτά για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού η διαταγή του ΓΕΕΘΑ ότι "στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19)" ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ!
Διαβάζουμε:
Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

Φυσικά, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτει το πραγματικό αυταρχικό του πρόσωπο στους φαντάρους, βάζοντας Φυλακή-Καραντίνα μόνο τους φαντάρους, τα στελέχη θα μπαινοβγαίνουν στις μονάδες!
Μάλιστα, το Υπουργείο Άμυνας δεν κάνει τα διπλά Απαραίτητα Μοριακά Εμβόλια αλλά ανακοινώνει τη διεξαγωγή μόνο ενός επισφαλούς και αναποτελεσματικού rapid test, χωρίς να σέβεται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα!

Από την άλλη μεριά το ΥΠΕΘΑ δείχνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους στρατιωτικούς. Είναι χαρακτηριστικές οι παράγραφοι της διαταγής:

•Θα εφαρμοσθεί διδασκαλία πλήρους τηλεκπαίδευσης στην 73η ΕΣ Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ και την 18η ΕΣ της ΑΔΙΣΠΟ.

•Η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αντίστοιχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όσον αφορά στην εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.

•Θα γίνεται ευρεία εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό, στις σχολές αρμοδιότητας ΓΕΕΘΑ αλλά και των Γενικών Επιτελείων, με ιδιαίτερη έμφαση στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ.

•Το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται με την εκπαίδευση των σπουδαστών των Σχολών και των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, θα απασχολείται εκ περιτροπής κατά την κρίση των Διοικητών, ενώ θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το υπόλοιπο προσωπικό τους (τραπεζοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό).

Δηλαδή, το στρατιωτικό κατεστημένο νοιάζεται μόνο για τους Στρατιωτικούς, διαμορφώνει τις χειρότερες συνθήκες για τους φαντάρους και τους Φυλακίζει!

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους Νεοσύλλεκτους να συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και μαζί να δώσουμε την αγώνα για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Καλούμε τους Νεοσύλλεκτους και τους Γονείς τους να πάρουν και να διαμαρτυρηθούν στα Γραφεία των Εκπροσώπων του ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ και των ΓΕΕΘΑ
Θυμίζουμε:
Δεν μας άκουσε το Υπουργείο Άμυνας: Με Ημίμετρα και χωρίς σεβασμό στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα υποδέχεται την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου
Δυστυχώς για τους Νεοσύλλεκτους συναδέλφους και τους γονείς τους, δεν μας άκουσε το Υπουργείο Άμυνας.
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τόσες χιλιάδες νέους ανθρώπους με Ημίμετρα, Αναποτελεσματικά Μέτρα και χωρίς να σέβεται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.
Σε στρατιωτικά σαιτ όπως το kranosgr.com διαβάζουμε:
Στη διενέργεια 10.000 rapid test, θα προχωρήσουν οι υγειονομικές αρχές του Στρατού Ξηράς, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).
το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, εξασφάλισε τα γρήγορα τεστ, στα οποία θα υποβληθούν όλοι ανεξαιρέτως οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες, στην κατάταξη του Νοεμβρίου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κρούει τον κώδωνα του Κινδύνου καθώς τα συγκεκριμένα τεστ, μπορεί μεν να σου προσφέρουν την ταχύτητα του αποτελέσματος, σε σχέση με τα μοριακά τεστ που είναι πιο χρονοβόρα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι έχουν σοβαρό ποσοστό λάθους!
Πως είναι δυνατόν ο Υπουργός Άμυνας να ριψοκινδυνεύει να μην εντοπιστούν τα θετικά κρούσματα, όταν θα καταταγεί η πιο μεγάλη ΕΣΣΟ και ενδέχεται να υπάρξουν μη ανιχνεύσιμοι  θετικοί στο Κορονοιό Νεοσύλλεκτοι;
Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα κάνουν συγκεκριμένο λόγο τι πρέπει να γίνει όταν έχουμε περιπτώσεις Συνωστισμού, όπως με την πολυάριθμη Σειρά Κατάταξης Νοεμβρίου.

Εμείς καλούμε τον Υπουργό Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΣ Λαλούση να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει το εξής:
οι Νεοσύλλεκτοι της Σειράς Νοεμβρίου να ενημερωθούν για να προσέλθουν σε Δημόσια Νοσοκομεία, όπου με Απόλυτη Προτεραιότητα, δείχνοντας το Φύλλο Πορείας, να κάνουν το Μοριακό Τεστ άμεσα, ώστε να προλάβουν να βγουν τα αποτελέσματα τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα.
Στην περίπτωση που δεν προλάβουν να κάνουν για διάφορους λόγους το Μοριακό ΤΕΣΤ να τους γίνει το rapid test με την κατάταξη τους.
Σε κάθε περίπτωση να γίνει και Δεύτερο ΤΕΣΤ την επόμενη βδομάδα της Κατάταξης.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το θέμα είναι Οικονομικό και ζήτημα Προτεραιοτήτων.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να δώσει το απαραίτητο κονδύλι και να κινηθεί με γνώμονα την Υγεία των συναδέλφων.
Δεν είναι η ώρα των εντυπώσεων και των δημοσίων σχέσεων.
Είναι ώρα ευθύνης.
Και το Υπουργείο Άμυνας δείχνει να μην κατανοεί τον κίνδυνο για τους συναδέλφους. 
Και ο Μεγαλύτερος Κίνδυνος είναι ο Συνωστισμός!
Θυμίζουμε:
Μεγαλύτερος κίνδυνος ο Συνωστισμός! Πάρτε μέτρα για την Κατάταξη της ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου
 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΔΕΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ 
Η Σειρά Κατάταξης του Νοεμβρίου και Ιανουαρίου είναι οι μεγαλύτερες. 
Αυτή τη φορά ο αριθμός των νεοσύλλεκτων συναδέλφων θα είναι αυξημένος για τον επιπλέον λόγο ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τη διάρκεια της Στρατιωτικής θητείας. Με εντελώς ανεύθυνο τρόπο και προκειμένου να μετρήσει κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και για να προετοιμάσει το έδαφος, η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω των χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων και των εξαγορασμένων καναλιών, διαρρέουν ότι η αύξηση αυτή θα πραγματοποιηθεί είτε τον Ιανουάριο είτε τον Μάρτιο του 2021. 
Άρα, είναι γνωστό και υπολογισμένο από τους ιθύνοντες ότι θα μαζικοποιηθούν  οι προηγούμενες σειρές κατάταξης (Νοεμβρίου 2020-Ιανουαρίου 2021)!!!

Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουν ότι στα Κέντρα Εκπαίδευσης (ΣΥΠΟ) θα δημιουργηθούν πρωτόγνωρες Συνωστισμού, απειλώντας με διάδοση του Κορονοιού. 

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει στο ΚΕΥΠ Λαμίας ή στο ΚΕΠΒ Θήβας, όπου το ΓΕΣ θα συγκεντρώσει χιλιάδες νεοσύλλεκτους; 

Διαρρέουν ότι θα τους μοιράσουν σε άλλα στρατόπεδα. 

Αναρωτιόμαστε που θα πάνε τους Νεοσύλλεκτους; 

Στο ΚΕΤΘ Αυλώνας των κλειστών, βρόμικων και άθλιων θαλάμων και εγκαταστάσεων; 

Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ γνωρίζουν φυσικά τις συνέπειες των επιλογών τους. 

Τι έπραξαν όμως για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους Διάδοσης του Κορονοιού; 

ΤΙΠΟΤΕ…. 

Διαρρέουν ότι θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 02/11/2020 ο Υπουργός Ν.Παναγιωτόπουλος και τα Επιτελεία, θα πάρουν μέτρα….. 

ΘΑ…., ΘΑ…, ΘΑ…. 

Τη Δευτέρα 02/11/2020 αρχίζει η Κατάταξη των εξ Αναβολής συναδέλφων! Αυτός είναι ο προγραμματισμός του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που τρέχουν πραγματικά την τελευταία στιγμή!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπαίνει μπροστά και με κριτήριο την Προστασία της Υγείας των συναδέλφων αλλά και την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή απαιτεί: 

Καταρχήν, να ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να αυξήσει την Στρατιωτική Θητεία. 

Δεύτερον, να ανακοινώσει το Υπουργείο Άμυνας ότι θα «σπάσει» την Σειρά Κατάταξης και οι συνάδελφοι θα Καταταχθούν σε δύο ή τρεις περιόδους, μένοντας λιγότεροι συνάδελφοι για περιορισμένο αριθμό ημερών στα ΣΥΠΟ. 

Ας καταταγούν λοιπόν οι φαντάροι για 10-15 μέρες κάθε φορά και ας ακολουθήσουν οι υπόλοιποι που θα καταταγούν αφού οι προηγούμενοι έχουν Ορκιστεί και φύγει από τα ΣΥΠΟ! 
Χωρίς Παράταση θητείας, αλλά με Χορήγηση επιπλέον Αδειών!
Το μέτρο αυτό να ισχύσει για την Σειρά Κατάταξης του Νοεμβρίου 2020 αλλά και την ΕΣΣΟ Ιανουαρίου 2021. 

Τρίτο, να γίνουν Διπλά ΤΕΣΤ –ένα στην Κατάταξη και ένα μετά από εφτά (7) μέρες- σε όλους τους συναδέλφους. Ήδη τα κρούσματα έχουν φτάσει στον αριθμό ρεκόρ των 2056 και το πρόβλημα θα οξυνθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. 

Να σταματήσει η κυβέρνηση να εμπαίζει νεοσύλλεκτους και γονείς διαρρέοντας φήμες ότι θα κάνει ένα ΤΕΣΤ και να αναλάβει τις ευθύνες της. 

Επιτέλους, με την κατάταξη χιλιάδων νέων ανθρώπων τις επόμενες μέρες πρόκειται να έρθουν σε επαφή νεοσύλλεκτοι από πολύ επιβαρυμένες περιοχές, όπου αν δεν ληφθούν μέτρα, ο Συνωστισμός και η έλλειψη ΤΕΣΤ θα απογειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων και μέσα στον Στρατό. Ήδη το πρόβλημα είναι τεράστιο.
Δε γνωρίζει το Υπουργείο Άμυνας ότι αυτή είναι η δραματική κατάσταση; 
Στο επίπεδο Β’-Αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) κατατάσσονται οι υπόλοιπες 27 Περιφερειακές Ενότητες:

Όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην της Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική. 

Τέταρτο, να γίνουν σοβαρές Απολυμάνσεις από πιστοποιημένους Επαγγελματίες. 

Να σταματήσει επιτέλους να μας κοροϊδεύει το ΓΕΣ ότι λαμβάνει μέτρα, καθώς οι Διοικητές βάζουν ανεκπαίδευτους φαντάρους να κάνουν δήθεν απολυμάνσεις χώρων με διαλύματα χλωρίνης! 

Λεφτά υπάρχουν. Όμως τα δίνετε στο ΝΑΤΟ, σε ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σε φιέστες και εξοπλισμούς. 

Πέμπτο, να γίνουν σοβαρές καθαριότητες και συντηρήσεις στις μονάδες. Αυτή η άθλια κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους, με ποντίκια στα μαγειρεία, κοριούς παντού, σπασμένα και χαλασμένα ντους και τουαλέτες δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι Απειλή! 

Έκτο, να δοθούν μέσα Καθαριότητας, απορρυπαντικά και μέσα καταπολέμησης του Κορονοιού. 

Έβδομο, να υπάρχει ΟΡΙΟ φαντάρων - στελεχών στους κοινόχρηστους χώρους και να λείψουν οι συναθροίσεις. 

Να υπάρχει όριο στους θαλάμους, να μπουν οι μισοί νεοσύλλεκτοι. Να υπάρχει όριο στα Εστιατόρια. 

Να μην γίνονται Αναφορές που δεν λαμβάνουν υπόψη τον κίνδυνο του Κορονοιού. 

Όγδοο, προσοχή στην είσοδο των φαντάρων στα ΣΥΠΟ και στη διαδικασία χορήγησης ρουχισμού και διαφόρων ειδών, όπου σημειώνεται Συνωστισμός. 

Ένατο, καθαρά ρούχα και κλινοσκεπάσματα. 
Να υπάρχουν παντού πλυντήρια που να τα χρησιμοποιούν οι νεοσύλλεκτοι συστηματικά. 
Να είναι ΔΩΡΕΑΝ η χρήση τους. 

Δέκατο, έπρεπε ήδη να είχαν γίνει οι τόσο αναγκαίες προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες στα ΣΥΠΟ, τα Τάγματα που φτάνουν να κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά χωρίς παρουσία γιατρού και στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους σε μια Αγωνιστική και Αξιοπρεπή θητεία
Συνάδελφοι, μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου