Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Καθώς συσσωρεύονται τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν γενική απεργία

Καθώς συσσωρεύονται τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν γενική απεργία
Πηγή: Liberation News, ιστοσελίδα του Κόμματος για τον Σοσιαλισμό και την Απελευθέρωση (PLS) των ΗΠΑ
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να εξαπολύουν βόμβες και ρουκέτες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αμάχων, κοστίζοντας πάνω από 250 ζωές Παλαιστινίων- συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 παιδιών – από την έναρξη της επίθεσης. Ωστόσο, η παλαιστινιακή αντίσταση είναι απτόητη και εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν υπόψη την έκκληση για γενική απεργία χθες ως οργισμένη απάντηση στην επίθεση.

Σχεδόν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες σταμάτησαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στις πλειοψηφικά περιοχές των Παλαιστινίων εντός των συνόρων του Ισραήλ του 1948. Αντ ‘αυτού, οι άνθρωποι πήραν μέρος μαζικές κινητοποιήσεις, τόσο στην Παλαιστίνη όσο και σε όλο τον κόσμο σε διαδηλώσεις διεθνούς αλληλεγγύης. Η λαϊκή αντίσταση που περιλαμβάνει τεράστιους αριθμούς Παλαιστινίων συνεχίζεται παρόλο που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει δώσει στην αστυνομία το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει απεριόριστη βία .

Ισραηλινοί πύραυλοι έχουν καταστρέψει πολλά πολυώροφα κτίρια πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του κύριου κτηρίου που φιλοξενούσε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το Associated Press και το Al-Jazeera. Η επίθεση αμάχων σε οποιαδήποτε κατάσταση αποτελεί έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC). Επίσης, η επίθεση κατά δημοσιογράφων και του Τύπου αποτελεί παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης και των Πρόσθετων Πρωτοκόλλων I – με άλλα λόγια, έγκλημα πολέμου.

Οι καταστροφές κατά Παλαιστινίων συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της αδυσώπητης ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης. Ένα ισραηλινο χτύπημα στη Γάζα το Σάββατο σκότωσε τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιους, τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που είχε ακόμη χτυπήσει. Ο Δρ Ayman Abu Al-Ouf, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας COVID-19 στο νοσοκομείο Shifa στη Γάζα, σκοτώθηκε από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) ανέφερε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στη Γάζα έχουν εκτοπίσει περίπου 42.000 Παλαιστίνιους.

Αυτά τα θύματα καθιστούν το Ισραήλ ξεκάθαρα ένοχο σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ ενημέρωσε τους διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τα σχέδιά του να «ανατινάξει δύο σχολεία: Al-Buraq & Al-Aqsa», στα οποία προορίζονταν να τοποθετηθούν καταφύγια για τους Παλαιστίνιους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει ντροπιαστικά την υποστήριξή της στο ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ. Η κατακραυγή αυξάνεται με μια πώληση όπλων που εγκρίθηκε λίγες μέρες πριν από την έναρξη της τρέχουσας σφαγής, συνολικού ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η συμφωνίαθα γεμίσει τις τσέπες της εταιρείας Boeing, ενός από τους πιο ποταπούς κερδοσκόπους πολέμου. Και παρά τις αδιάσειστες αποδείξεις για τα φρικτά εγκλήματα του Ισραήλ και τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυβέρνηση Μπάιντεν μπλόκαρε μια ομόφωνη δήλωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κήρυξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να απαιτήσουν τον τερματισμό των εγκλημάτων του Ισραήλ, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την αποκατάσταση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδήλωσης 500.000 ανθρώπων στο Ντιτρόιτ. Αυτό έχει σαφώς επιπτώσεις στο πολιτικό κλίμα, και ίσως για πρώτη φορά ένας σημαντικός αριθμός μελών του Κογκρέσου επικρίνουν ανοιχτά την άνευ όρων υποστήριξη και συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου. Παρομοίως, πόλεις σε όλο τον κόσμο όπως η Βαγδάτη, η Ντάκα, το Λονδίνο, η Αθήνα, το Τόκιο, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Τορόντο και πολλές άλλες είδαν μαζικές διαδηλώσεις κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ. Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης!

https://guernicaeu.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου