Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Αύξηση Πολεμικών δαπανών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης!

Αύξηση Πολεμικών δαπανών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Ουσιαστικά η σύνοδος του ΝΑΤΟ ήταν μια ευκαιρία να τονίσει την πλήρη ταύτιση του με τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Ενώ τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι περισπούδαστοι αναλυτές επιχειρούν να πλασάρουν την προπαγάνδα ότι το ελληνικό κράτος συγκλίνει με τις ΗΠΑ λόγω της "τουρκικής επιθετικότητας-προκλητικότητας", είναι οι ανάγκες τους ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και της επιδίωξης στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του Πολέμου που τους οδηγούν σε αυτές τις επιλογές.  
Και φυσικά στέλνουν τον λογαριασμό στον εργαζόμενο λαό μας που ταυτόχρονα ο νόμος Χατζηδάκη οδηγεί στην σκλαβιά. 
Διαβάζουμε λοιπόν:
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές της δαπάνες. Καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, είναι έτοιμη να κάνει αυξημένες επενδύσεις στις στρατιωτικές της δυνατότητες και ως εκ τούτου να φανεί ακόμη πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της Συμμαχίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Τι σχέση άραγε έχουν όλα αυτά με την Άμυνα και την Ασφάλεια του λαού μας;
Ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πλήρη στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων, των ΜΜΕ, του στρατιωτικού, καθηγητικού και στρατιωτικού κατεστημένου προβάλλει τους στρατιωτικούς όρους που θα της επιτρέψουν να επιβάλλει τα ιμπεριαλιστικά της σχέδια και ταυτόχρονα εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς την εποχή που ξεκάθαρα η Ρωσία περιγράφεται ως Εχθρός των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και η Κίνα ως στρατηγικός ανταγωνιστής. Στο στόχαστρο τους πάντα οι ασύμμετρες απειλές και πρόσφυγες-μετανάστες!
Ο Μητσοτάκης ήταν αποκαλυπτικός όταν σημείωνε:
 «Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σήμερα εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις, που απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της Συμμαχίας μας. Ο κορονοιός απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό, που δεν είναι ορατός διά γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή δεν έχει μόνον κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, αλλά και σε ζητήματα ασφάλειας, καθώς ενθαρρύνονται οι μεταναστευτικές ροές. Αλλά και αυταρχικά καθεστώτα αξιοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο, ώστε να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. 
Σε όλα αυτά η ατζέντα 20 – 30 του ΝΑΤΟ επιφυλάσσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η αναγκαιότητα παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
Σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού. 
 ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ-ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ KAI TO NATO
ΠΑΛΗ H ENANTIA ΣTO NATO ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου