Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Συνεκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού με μονάδες ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας στην Αλεξανδρούπολη

Άλλη μια Συνεκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού με μονάδες των ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας στην Αλεξανδρούπολη, που εκτός από πέρασμα για τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μετατρέπεται μαζί με ολόκληρη τη Θράκη σε πεδίο πολεμικής προετοιμασίας.Ο σκοπός αυτός των ασκήσεων για τον ελληνικό στρατό έχει αναδειχθεί από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
 1. ότι ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο με τις δεκάδες Αμερικανικές βάσεις
2. με τον ρόλο που παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτόνομα, σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ και τους υπόλοιπους συμμάχους, στην εξυπηρέτηση καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών
3. με τις συνεκπαιδεύσεις που αναβαθμίζουν την πολεμική ισχύ του Ελληνικού Στρατού και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό του ρόλο, αναλαμβάνοντας συχνά να προωθήσει του Νατοϊκούς σχεδιασμούς και να "καθοδηγήσει" τις αντίστοιχες προσπάθειες είτε των Βαλκανικών είτε των Αραβικών κρατών. Σε συνδυασμό με την συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων όπως και δρομολογούνται!
4. μετά την διεθνή άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και την αντίστοιχη για τις Ειδικές Δυνάμεις άσκηση ORION το ελληνικό κράτος καθίσταται ένα διεθνές κέντρο Πολεμικής Προετοιμασίας ενάντια στην Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν (και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Καλαμάτας ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων).
Άρα δεν μιλάμε μόνο για μια πρωτοφανή Στρατιωτικοποίηση και Αστυνομοκρατία, αλλά για τη διαμόρφωση ενός κράτους Άμυνας/Ασφάλειας διαρκούς και αναβαθμισμένης απειλής με διεθνή χαρακτήρα και προσανατολισμούς που δεν μπορούν να καμουφλαριστούν από τα ιδεολογικά στερεότυπα περί "Άμυνας"!  

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Στρατού:
Η 12η Mηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Έβρος» πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με τμήματα της 16th Sustainment Brigade των ΗΠΑ και της 104th Logistics Support Brigade της Μεγάλης Βρετανίας στο πεδίο αρμάτων- πεδίο βολής «Αετού» στην Αλεξανδρούπολη. Αναλυτικότερα, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν 3 ομάδες των 12 ατόμων, μία από κάθε χώρα που έλαβε μέρος. Πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη».
Τα αντικείμενα:
  • Πορεία απόστασης 3 χιλιομέτρων και εκτέλεση βολής (15 φυσιγγίων) σε αναδιπλούμενους στόχους.
  • Αναγνώριση οπλισμού και οχημάτων.
  • Δεξιότητα οδήγησης φάλαγγας 3 οχημάτων σε απόσταση 6 χιλιομέτρων.
Με τη συνεκπαίδευση, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, επιτεύχθηκε η ανάπτυξη σχέσεων και η άψογη συνεργασία με τα αμερικανικά και βρετανικά τμήματα, που είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης των ενεργειών μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων της Μεραρχίας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών επιδιώξεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκόμιση εκπαιδευτικού οφέλους, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών.

Γιατί τι θέλουν αυτή την εμπειρία;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει περιγράψει την σχέση μεταξύ της πρόσληψης δεκάδων χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ, ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις, με την αποστολή Στρατού στο εξωτερικό, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, εκτός των άλλων.

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η Απειλή για τους λαούς. 
Το πως επιχειρείται η αναβάθμιση του ρόλου του αστικού κράτους στην περιοχή διαμέσου του πολέμου και το πως αλληλεδιαπλέκονται οι στρατηγικές επιδιώξεις του αστικού κόσμου με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. 
Δεν είναι δύσκολο να κατανοηθούν οι βαθιές τομές που συντελούνται στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά στο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.
Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται και η μεγάλη σημασία της συγκρότησης Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου