Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Η Απόλυτη Ξευτίλα: Αξιωματικοί Απαγορεύουν σε φαντάρους να Εργαστούν όταν έχουν έξοδο, για να βοηθήσουν την οικογένεια τους!

Είναι η Απόλυτη Ξεφτίλα (όσο καταχρηστικός να είναι αυτός ο χαρακτηρισμός όταν αναφέρεσαι στον Στρατό)...
Ενώ μας Υποχρέωσαν να διακόψουμε σπουδές και εργασία για να καταταγούμε στον Στρατό τους για να μας έχουν Αναλώσιμους και Απλήρωτους εργαζόμενους....
Ενώ μας φορτώνουν το σοβαρό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης αφού ουσιαστικά δεν παρέχουν τίποτε...
Υπάρχουν Αξιωματικοί, αυτοί με τους καλούς μισθούς και τα τόσα προνόμια, που Απαγορεύουν σε φαντάρους να εργαστούν στην Έξοδο τους.
Γνωρίζοντας αυτοί οι στρατιωτικοί ότι συχνά οι φαντάροι με αυτά τα "μαύρα ευρώ" καλύπτουν τα έξοδα τους και συχνά χρηματοδοτούν τις φτωχές οικογένειες τους...
Αλλά τι ενδιαφέρουν όλα αυτά τους ξιπασμένους  στρατιωτικούς, όπως και τι ενδιαφέρει την κυβέρνηση το πως θα τα φέρουν βόλτα..
Αυτοί αύξησαν την Στρατιωτική θητεία και μας φόρτωσαν επιπλέον 1500 ευρώ κόστος θητείας, ενώ ταυτόχρονα μας επιβάλλουν μια ζωή Δούλου!
Απαντάμε λοιπόν:
Μετά από διαμαρτυρία στρατιώτη, ενημερώνουμε τους συνφάνταρους πως κανένας Στρατιωτικός Κανονισμος 20-1 δεν έχει αλλάξει και πως με βάση το άρθρο 25 παρ. 6 αυτού, οι έφεδροι αξιωματικοί και οι κληρωτοί οπλίτες μπορούν κατά τον εκτός υπηρεσίας χρόνο να ασκούν το επάγγελμά τους.. Ως τέτοιος χρόνος ορίζεται και η απλή έξοδος, διαφορετικά ο νόμος θα αναφερόταν σε "αδειούχους". 
Η 'έξοδος αποτελεί χρόνο εκτός υπηρεσίας. 
Καλό είναι να το γνωρίζουν αυτό και τα στελέχη, προκειμένου να μην κινδυνέψουν να τιμωρηθούν για την αξιόποινη παράβαση καθήκοντος, σε περίπτωση που απαγορεύσουν σε στρατιώτη να ασκεί το επάγγελμά του ή τον τιμωρήσουν για αυτό

Ερώτηση σχετικά με το δικαίωμα των στρατιωτών στην εργασία.
Καλημέρα, είμαι φαντάρος και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το δικαίωμα του στρατιώτη στην εργασία, καθώς λόγω οικονομικού προβλήματος προκύπτει η ανάγκη να εργαστώ.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό 20-1 άρθρο 25 παρ. 6 αναφέρεται ότι Οι Έφεδροι Αξιωματικοί και κληρωτοί οπλίτες μπορούν κατά τον εκτός υπηρεσίας χρόνο να ασκούν το επάγγελμά τους.
Αυτό σημαίνει ότι ως οπλίτης θητείας μπορώ να εργάζομαι κανονικά; Ισχύει αυτό σήμερα;
Διότι στις μονάδες μας λένε ότι κανονικά απαγορεύεται και ότι για όσους δουλεύουν κάνουν τα στραβά μάτια, ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός έχει αναθεωρηθεί τα τελευταία χρόνια και η παράγραφος δεν ισχύει και άλλα κουλά.
Θα ήθελα αν γίνεται να ζητήσουμε από κάποια αρμόδια υπηρεσία του στρατού να πιστοποιήσει το αληθές εγγράφως, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε και τις μονάδες μας κατάλληλα.
Επίσης τι λογίζεται ως εκτός υπηρεσίας χρόνος ; 
Η άδεια; 
Η 24ωρη άδεια; 
Η διανυκτέρευση; 
Η έξοδος;

Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια στον αγώνα σας.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να μην Ψαρώσουν από τις απειλές και την Τρομοκρατία.
η δημοσιοποίηση καταγγελιών δεν απαγορεύεται
ούτε από τον κανονισμό και είναι δικαίωμα
Έχουν στο πλευρό τους το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου