Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Στρατιωτική σχολή Ευελπίδων: ένα Εργασιακό Κάτεργο με ευθύνη Ανώτατων Αξιωματικών και του ΓΕΣ;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στρατιωτική σχολή Ευελπίδων μια κόλαση επί της γης.
Όλοι οι φαντάροι είμαστε εξουθενωμένοι.
Η θητεία στον Λόχο Διοικήσεως παρομοιάζεται με σκλαβιά.
Πολλοί στρατιώτες, αν και θέλουν λίγους μήνες για να ολοκληρώσουν την θητεία τους σκέφτονται την αναβολή ή μετανιώνουν που επέστρεψαν, κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Οι αγγαρείες ή οι εργασίες, που μας λένε οι αξιωματικοί είναι εξουθενωτικές, οι οποίες γίνονται υπό άθλιες συνθήκες καύσωνα, 8:00-13:20 και από 15:00-19:00.
Οι στρατιώτες κουβαλάνε πέτρες, σκάβουν και σηκώνουν κορμούς δέντρων.
Θα είναι τυχερός αν κάποιος στρατιώτης λιποθυμήσει και δεν πάθει κάποιο μόνιμο πρόβλημα, όπως πρόβλημα στην μέση. 
Ωστόσο, για να επιβιώσεις στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων στο λόχο διοικήσεως, θα πρέπει να είσαι βύσμα, όπου με την ανοχή αξιωματικών του λόχου θα βγαίνεις Παρασκευοσαββατοκύριακο και θα χλευάζεις τους υπόλοιπους φαντάρους ή θα είσαι σε κάποιο πόστο πίνοντας καφέ όλη την ημέρα, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι στρατιώτες στάζουν στον καύσωνα.

Σαν να μην ήταν μόνο αυτό, μετά από τις ατέλειωτες ώρες εργασίας (αγγαρείας) θα πρέπει να κάνεις υπηρεσίες, όπου σε συνδυασμό με τις εργασίες ( αγγαρείες) σε φτάνουν στα όρια σου.
Αφού οι στρατιώτες παίρνουν έξοδο ανά τρεις μέρες και όταν έρχεται η έξοδος, είναι μετά της 19:00 το απόγευμα, όπου πολλοί στρατιώτες παραπονιούνται για αυτό, καθώς μένουν πολύ μακριά.
Και μας απειλούν οι αξιωματικοί του λόχου, ότι θα μας στερήσουν τις διανυκτερεύσεις.
Αλλά δεν ενδιαφέρει τους ανώτατους αξιωματικούς και ανοίγουν σκοπιές που έχουν να φυλαχτούν από στρατιώτες μία δεκαετία. 
Επιπρόσθετα, λόγο των ατελείωτων πόστων και λιγοστών ατόμων που είναι στο λόχο, επειδή τα πρωινά τους χρειάζονται για εργασίες (αγγαρείες) πολλές σκοπιές γίνονται και από ένα άτομο πράγμα παράνομο, αλλά το ΓΕΣ εθελοτυφλεί επειδή είναι στρατιωτική σχολή Ευελπίδων.

Ακόμα, τα προβλήματα δεν τελειώνουν.
Οι εγκαταστάσεις του λόχου είναι απαράδεκτες, τα εστιατόρια έχουν κατσαρίδες και ζουν πουλιά.
Αν ο στρατιώτης δεν καταρρεύσει από τις ατέλειωτες εργασίες (αγγαρείες) θα πάθει καμία μολυσματική νόσο. 
Επίσης, σαν να μην έφτανε αυτό, οι εξωτερικές εγκαταστάσεις του λόχου διοικήσεως, κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν, καθώς τα ταβάνια είναι γεμάτα ρωγμές.
Μακάρι να μην υπάρχουν θύματα, ωστόσο τους Ανώτατους Αξιωματικούς ενδιαφέρει μόνο η ανακαίνιση του Διοικητηρίου και το "φαίνεσθαι".


Τέλος, αν και υπάρχουν πολλοί υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, όπου καταλαβαίνουν τi γίνεται, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, καθώς το πρόβλημα είναι από ψηλά και αυτοί ακολουθούν εντολές.
Αλήθεια, το ΓΕΣ και η Ιεραρχία επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις καταγγελίες των συναδέλφων, που στρέφονται και ενάντια τους;
Εξάλλου, οι καταγγελίες αυτές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και περιγράφουν την ίδια εργασιακή εκμετάλλευση και προηγούμενων Επιστολών.
Άρα το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας γνωρίζουν τα πάντα και δεν παρεμβαίνουν.
Απλώς μετατρέπουν την Υποχρεωτική Στράτευση σε ένα κρατικό θεσμό εξασφάλισης Δωρεάν εργασίας δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων.
Θυμίζουμε:
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: μετέτρεψαν φαντάρους σε μαρμαράδες-αγγαρειομάχους και πετούν τα κονδύλια για να αλλάξουν μάρμαρα στο Διοικητήριο
Τιμούμε την τεράστια προσφορά των ανθρώπων του κόσμου της εργασίας, αλλά δεν νομίζετε ότι η στρατιωτική θητεία βρωμά εκμετάλλευση; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στους στρατιωτικούς να κάνουν όλα αυτά εις βάρος των φαντάρων;
Δείτε που πάνε τα ευρώ από τις θυσίες που υποχρεώνουν τον κόσμο της εργασίας προφασίζοντας τις ανάγκες της "άμυνας"....
Δείτε πως εκμεταλλεύεται το Στρατιωτικό Κατεστημένο τους φαντάρους, την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης....
Για αυτό αύξησαν την Στρατιωτική Θητεία στους 12 μήνες!!!
Αλήθεια, τι κοινό έχουν οι φαντάροι με όλους αυτούς τους Στρατιωτικούς και την κυβέρνηση που μας εκμεταλλεύεται και καταπιέζει προπαγανδίζοντας τα μεγάλα "εθνική ιδεώδη τους";
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Για τους φαντάρους στον Λόχο Διοίκησης, το να φύγουν με έξοδο πριν τις 19.00 μ.μ είναι θαύμα.
Δείτε το πρόγραμμα εργασιών που πρέπει να ακολουθήσει ένας συνάδελφος:
Αυστηρά Αναφορά Εξοδούχων στις 19.00 μ.μ.
Έχει προηγηθεί αγγαρεία από τις 8.00 πμ. μέχρι τις 13.00 μ.μ. όπου οι εργασίες σταματούν λόγω φαγητού.
Στις 15.00 μ.μ έχει Φρουρά και ύστερα αγγαρεία μέχρι τις 19.00 μ.μ. όπου κάνουν Αναφορά για να φύγουν.
Πρόσφατα η Αγγαρεία περιελάμβανε μεταφορά μεγάλου πλήθους χαρτόκουτων από τα εστιατόρια των Ευελπίδων μέχρι το άλλο άκρο του Στρατοπέδου.
Με τα χέρια.
Αντί να βάλουν ένα Στάγιερ να περάσει και να τα μαζέψει αφού το σημείο είναι προσβάσιμο.
Ακολουθεί σκούπισμα και γυάλισμα μαρμάρων του Διοικητηρίου, μάζεμα κλαδιών, χορταριών κλπ.
Επίσης, με διαταγή Υψηλόβαθμου Αξιωματικού σκάψιμο και περισυλλογή μπάζων για να βάλουν καινούργια μάρμαρα στο Διοικητήριο!
Αντί να δώσουν κονδύλια για τις εγκαταστάσεις που δεν είναι της προκοπής, το μόνο που τους νοιάζει είναι να αλλάξουν τα μάρμαρα σε καινούργια…
Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε την καταγγελία των συναδέλφων που λάβαμε πρόσφατα:
ΣΣΕ/ΛΔ: οι φαντάροι εκτός από Εργάτες χωρίς μισθό είναι και προσωπικοί bodyguards των αξιωματικών.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου και παράλληλα να σας ενημερώσω για ένα φαινόμενο στο στρατόπεδο της ΣΣΕ!
Ανώτατοι Αξιωματικοί έχουν επιβάλλει ένα de facto ωράριο το οποίο λένε πως όλοι θα φεύγουν στις 18:30 το απόγευμα παρόλο που δεν έχουμε υπηρεσία.
Απλά για να συνεχίσουμε τις ανούσιες/καταναγκαστικές/εξαθλιωτικές και εξουθενωτικές αγγαρείες μέσα στην σχολή όπως:
σκούπισμα κεντρικής πύλης,
μάζεμα νεραντζιών ,
γυάλισμα μάρμαρων κλπ .
Γεγονός που κάνει την μετάβαση όσων μένουμε μακριά από το στρατόπεδο ακόμα πιο δυσάρεστη καθώς φτάνουμε αργά σπίτι μας με ελάχιστα περιθώρια ξεκούρασης! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτό να αλλάξει!

Δεν είμαστε σκλάβοι!
Έχουμε δικαίωμα να φεύγουμε 15:00 εφόσον δεν έχουμε υπηρεσία και δικαίωμα να έχουμε δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση και όχι να λιώνουμε στην ανούσια αγγαρεία κάτω από αντίξοες συνθήκες.

ΥΓ. Συγκεκριμένος Ανώτερος Αξιωματικός επανέφερε μια νέα σκοπιά στο στρατόπεδο κατόπιν εμπλοκής που έχει ως στόχο να διαφυλάσσει και να προστατεύει τις κατοικίες των Αξιωματικών-ΣΟΑ που βρίσκονται ακριβώς δίπλα.

Εκτός από εργάτες γίναμε και προσωπικοί bodyguards των αξιωματικών..
Αλήθεια, το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις καταγγελίες;
Είναι μια ακόμη καταγγελία που αναδεικνύει την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων που επικρατεί στον σύγχρονο ελληνικό στρατό. 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι
Μόνο με Κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ΝΑΤΟ και τις βάσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου