Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Θεσσαλονίκης για την σεξιστική επίθεση από Επιτροπή Στρατιωτικών Γιατρών

Σοκαρισμένους και σε σοκαρισμένες μας βρίσκει η καταγγελία γονιών για την σεξιστική επίθεση που δέχτηκαν τα παιδιά τους, που πήγαν να κάνουν της υγειονομικές εξετάσεις για να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές, στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν των Υγειονομικών εξετάσεων από την Τετραμελή Επιτροπή που αποτελούσαν τέσσερις Στρατιωτικοί Γιατροί -όλοι άνδρες και καμιά γυναίκα γιατρός- τα αγόρια και κορίτσια δέχτηκαν αδιακρίτως σεξιστική επίθεση.

Καταρχήν, τα αγόρια διατάχθηκαν "να κατεβάσουν τα καλσόν τους"(!) και στην συνέχεια να ξεγυμνωθούν "βγάζοντας τα στριγκάκια τους".

Στο πλαίσιο της εξέτασης τους υποδείχθηκε να βάλουν το δάκτυλο τους ανάμεσα στους όρχεις τους και στην συνέχεια να πιάσουν "τα γεννητικά όργανα των διπλανών τους", βάζοντας "το δάκτυλο στους όρχεις τους..."

Σοκαρισμένοι οι μαθητές έμειναν ακίνητοι καθώς δεν πίστευαν στα αυτιά τους και κανείς δεν υπάκουσε στην υπόδειξη συγκεκριμένου στρατιωτικού γιατρού.

Μόλις ο τελευταίος διαπίστωσε ότι το κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα, επιχείρησε να ελαφρώσει την ατμόσφαιρα γελώντας και τονίζοντας ότι "οι νέοι δεν ψάρωσαν"!

Μετά ακολούθησε η εξέταση των κοριτσιών από την ίδια τετραμελή επιτροπή των ανδρών στρατιωτικών γιατρών.

Τους υποδείχθηκε να γδυθούν και να μείνουν με τα εσώρουχα.

Νέα διαταγή απαίτησε τα κορίτσια να αφαιρέσουν τον στηθόδεσμο.

Σε λίγο άκουσαν γιατρό να απαιτεί "να σηκώσουν τα χέρια" και "να τεντώσουν τα στήθη τους...."

Από την μεριά μας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το τρόπο που διεξήχθηκαν οι συγκεκριμένες εξετάσεις. Ειδικότερα, εν καταλαβαίνουμε γιατί στις συγκεκριμένες δεν συμμετείχαν γυναίκες γιατροί ή γιατί οι διαγωνιζόμενοι δεν εξετάστηκαν από γιατρούς αντίστοιχου φύλου.

Φυσικά δεν θα σταθούμε σε δικαιολογίες περί μεμονωμένων περιστατικών κάποιων κακών επαγγελματιών που έκαναν κατάχρηση εξουσίας....

Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον που κυριαρχεί η Πατριαρχία -καθώς ο στρατός έχει βασικό του καθήκον να μας "κάνει άνδρες"-, ο Σεξισμός και οι επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στην "διαπαιδαγώγηση" στην Υπακοή, την Πειθάρχηση και την Βαναυσότητα, στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου μοντέλου στρατιωτικού που θα επιδεικνύει την εξουσία του στους αδύναμους και θα "βαρά προσοχή τους Ανωτέρους του".

Το απόστημα των σεξουαλικών επιθέσεων έσπασε και μέσα στον στρατό καθώς τα στεγανά τα υπερβαίνουν όλο και πιο συχνά όλο και πιο πολλοί χάρη στη δυναμική του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του Κινήματος metoo.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΥΤΕΜΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου