Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

211 ΤΕ Πεταλούδες Ρόδου: 45 Στρατιώτες Άρρωστοι εξαιτίας της ακραίας βρωμιάς! Ρύζι με ενδείξεις μούχλας και μαύρα στίγματα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η κατάσταση στο 211 ΤΕ στις Πεταλούδες της Ρόδου είναι απαράδεκτη. Από την προηγούμενη βδομάδα έχουν αρρωστήσει μέχρι σήμερα 45 στρατιώτες.
Μερικοί από τους οποίους με οξεία γαστρεντερίτιδα, λόγω των συνθηκών βρωμιάς που υπάρχουν σε όλα τα κτίρια του στρατοπέδου. 
Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται για καθαρισμό στις τουαλέτες επειδή δεν είναι επαρκή και τα δίνουν με το σταγονόμετρο, αναγκάζουν τους στρατιώτες να τα χρησιμοποιήσουν και για καθαρισμό τον θαλάμων (σφουγγαρίστρες, σκούπες) κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο για την δημιουργία εστιών μόλυνσης και αρρώστιας.
Ο Αρμόδιος Αξιωματικός της μονάδας προσπάθησε να μας κατηγορήσει για ατομική ευθύνη και ότι δεν προσέχουμε αρκετά, ώστε να αποποιηθεί των ευθυνών. 
Το ίδιο είπε και για τους αμέτρητους κοριούς που δεν αφήνουν τους στρατιώτες να κοιμηθούν την προηγούμενη βδομάδα. 
Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε ρύζι στους αρρώστους το οποίο είχε ενδείξεις μούχλας και μαύρα στίγματα. 
Σύμφωνα με την ανταπόκριση των συνφάνταρων επενέβη ο γιατρός του στρατοπέδου και είπε να μην το φάει κανένας άρρωστος γιατί ήταν επικίνδυνο. 
Η απάντηση του αρμόδιου Αξιωματικού -πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες- ήταν ότι 'δεν είμαστε σε 5στερο ξενοδοχείο" και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι λέγοντας «αυτό έχουμε αυτό θα φάτε».
Τα μαγειρεία είναι μέσα στη μπίχλα (μιλάω για την κουζίνα) και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του φαγητού είναι σκουριασμένα και μέσα στη μούχλα. 
Επιπλέον σε απόσταση 10 μέτρων από τα μαγειρεία βρίσκεται ο σκουπιδότοπος του στρατοπέδου ο οποίος είναι απλησίαστος από την μυρωδιά. 
Βρίσκεται δίπλα ακριβώς στα μαγειρεία όπου τα παράθυρα είναι συνήθως ανοιχτά. 
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης, ωστόσο ο αρμόδιος Αξιωματικός και σε αυτό το θέμα προσπάθησε να μας ρίξει την ατομική ευθύνη λέγοντας ότι μάλλον κάτι θα φάγατε στην έξοδο σας.
Σήμερα 26/10/21 έβαλαν σχεδόν όλους τους στρατιώτες να κάνουν βαριές αγγαρείες (φτιάξιμο υδραυλικών, ηλεκτρολογικά, μερεμέτια) με αφορμή την επίσκεψη ανωτάτου στελέχους αύριο, ώστε να φανεί μια κόσμια εικόνα. 
Πολλοί στρατιώτες εξαντλήθηκαν σωματικά για εργασίες που κανονικά θα έπρεπε να προσληφθούν εργάτες.
Τέλος, αναφέρω ότι οι άρρωστοι είναι στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο γιατί δεν επαρκούν οι θάλαμοι καραντίνας και επίσης είχαν μέρες να κάνουν μπάνιο ή να πάνε τουαλέτα γιατί τα μπάνια και οι τουαλέτες στο κτίριο που βρίσκονταν ήταν μαυρισμένα από τη βρωμιά παρόλο που έγιναν καθαριότητες και δεν ξεβρόμιζαν με τίποτα.

Κάτι τελευταίο: ο αρμόδιος Αξιωματικός απέτρεψε τους στρατιώτες από το να διεκδικούν τα αυτονόητα για τη διαβίωση τους και να μην μιλάνε σε οποιονδήποτε έξω απ το στρατόπεδο για τις συνθήκες που επικρατούν.
Ήταν φανερά ενοχλημένος από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που έγινε πριν λίγες μέρες.

Αλήθεια, το ΓΕΣ και η ΑΣΔΕΝ επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις καταγγελίες;
Αυτός είναι ο Στρατός της Ελλάδας Ισχυρής Δύναμης στη Μεσόγειο, που αγοράζει όπλα 65 δις ευρώ, προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες Οπλίτες και συμμετέχει σε βρώμικες εκστρατείες σε Αφρική και Μέση Ανατολή...
Αλλά προσφέρει μουχλιασμένο φαγητό στους φαντάρους, τους στεγάζει σε θαλάμους βρώμικους και γεμάτους κοριούς...
Ένας Στρατός που δεν ξοδεύει χρήματα για την αγορά απορρυπαντικών και διατάζει τους συνφάνταρους να χρησιμοποιεί τις σκούπες σε τουαλέτες και θαλάμους.
Ένας Στρατός του θεαθήναι, των Παρελάσεων και των στημένων Επιθεωρήσεων που εξυπηρετούν μόνο τις Δημόσιες Σχέσεις και την Καριέρα των Αξιωματικών.
Αυτή είναι η Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητείας το 2021, με τους φαντάρους να αμείβονται με 8,7 για να εργαστούν ως Σκλάβοι σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.
Αυτός είναι ο Στρατός της κυβέρνησης της ΝΔ, του Μητσοτάκη και των Δένδια-Παναγιωτόπουλου, που συμβάλει στην συγκρότηση Ευρωστρατού, κυνηγά πρόσφυγες και μετανάστες, υπερασπίζει τα συμφέροντα των πλουσίων εντός και εκτός συνόρων, είναι αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ ενάντια στην Ρωσία.  
Αυτός είναι ο Στρατός της Ελλάδας Ιμπεριαλιστικής Περιφερειακής Δύναμης.
Με αυτές τις περικοπές, με αυτή την καταπίεση και εργασιακή εκμετάλλευση Μέσα και Έξω από τον Στρατό εις βάρος του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας.....
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου