Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Διεθνή Άσκηση Blue Flag στην έρημο του Ισραήλ: η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύεται για βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή-Στοχοποιείται το Ιράν!

Η Διεθνής Άσκηση Blue Flag που διεξάγεται στην έρημο του Ισραήλ με την συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων επτά χωρών και ενός εξέχοντος προσκεκλημένου, του αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χώρας που πρόσφατα εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραηλινό κράτος, είναι μια πολύ σημαντική πολεμική προετοιμασία που στέλνει σοβαρά πολιτικά μηνύματα.
Καταρχήν, αποδεικνύει ξανά τους κινδύνους και τις απειλές για τους λαούς από την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπου από τη μια μεριά βρίσκουμε τις ΗΠΑ, ευρωπαϊκές χώρες και τα σύμμαχα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, ενώ από την άλλη μεριά είναι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με τους συμμάχους του στην περιοχή, η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και η Χαμάς στην Κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Παλαιστίνη.
Φέτος συμμετέχουν άλλες επτά χώρες: 
η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ινδία, η Ελλάδα και για πρώτη φορά από το 1948, η Βρετανία. 
Με τα 70 μαχητικά αεροσκάφη και τα 1.500 μέλη, πρόκειται για «τη σημαντικότερη» αεροπορική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στο Ισραήλ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, ο Αμίρ Λαζάρ, από τη στρατιωτική βάση Όβντα, κοντά στο Εϊλάτ. Από το 2013 το Ισραήλ οργανώνει κάθε δύο χρόνια την άσκηση Blue Flag στην έρημο Νεγκέβ. 
Σε ένα δεύτερο επίπεδο ξεχωρίζουμε την συμμετοχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που δεν συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτή την πολεμική άσκηση για βομβαρδισμούς και επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στην Αρχιτεκτονική Πολέμου-Καταστολής που στήνουν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή μαζί με τους συμμάχους τους. 
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Ε.Τ. ο Ν.Δένδιας τόνισε:
"στις επαφές του στο Παρίσι και στην Ουάσιγκτον έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό, ότι αυτές εκτιμούν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει διευρύνει τους ορίζοντές της και έχει πάψει να ασκεί περιορισμένης εμβέλειας «τουρκο-κεντρική» εξωτερική πολιτική. 
Είναι πασιφανές πλέον, ότι η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στις περιφερειακές εξελίξεις".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:
Υπογράφεται Ελληνο-Βρετανική πολεμική συμφωνία: Δεν αφορά την "άμυνα"-Τι σημαίνουν οι πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/10/blog-post_657.html#more
 
Η άσκηση αυτή όμως συνδέεται με τις συνολικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή που σηματοδοτούν οι συμφωνίες του Αβραάμ, όπως επίσης με την στοχοποίηση του Ιράν και των συμμάχων του από το Ισραήλ.
Σήμερα έφτασε στο Ισραήλ ο αρχηγός της ΠΑ των ΗΑΕ, πτέραρχος Ιμπραχίμ Νάσερ Μοχάμεντ Αλ Αλάουι, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του, πτέραρχο Αμικάμ Νόρκιν. Ο τελευταίος έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα πολύ μεγάλης σημασίας» για τις δύο χώρες.
Παράλληλα, ο στρατηγικός σχεδιασμός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για το 2022 χαρακτηρίζει το Ιράν ως βασική απειλή, όχι μόνο λόγω του πυρηνικού προγράμματός του αλλά επίσης επειδή η Τεχεράνη αναπτύσσει τις δυνατότητές της σε ό,τι αφορά τα εξοπλισμένα, μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και τους πυραύλους.
Η αρθρογραφία αναφέρει ότι "Μολονότι ο ισραηλινός στρατός τονίζει ότι η αεροπορική άσκηση «δεν επικεντρώνεται» στο Ιράν, θεωρείται ωστόσο μια «επίδειξη δύναμης» απέναντι στην Τεχεράνη η οποία, σύμφωνα με το Ισραήλ, έχει δώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Συρία και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ. 
Φυσικά, το Ισραήλ αλλά ούτε η διεθνής κοινότητα λέει κουβέντα για το γεγονός ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις στην Συρία, με την οποία δεν βρίσκεται σε πόλεμο! Πιο Διεθνές Δίκαιο προβλέπει όλα αυτά;
Επίσης, το Ισραήλ έχει προβεί επαναλαμβανόμενα σε Εγκλήματα Πολέμου και Εισβολές ενάντια στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας να επιβάλλει τα κατακτητικά του σχέδια, να καταστείλει το πνεύμα αντίστασης του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης, αλλά και να εκτονώσει τις  εντάσεις στην πολιτική και οικονομική ζωή του Ισραήλ.
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ



Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:
  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ. Στην Αρχιτεκτονική Πολέμου-Καταστολής που στήνουν στην περιοχή και στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ με την Ρωσία-Κίνα. 
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Όχι στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και τις πολεμικές συμμαχίες με Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου