Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΟΧΙ στις Υποχρεωτικές Μεταθέσεις στα αστικά κέντρα για να κάνουμε 12μηνο


Η 9μηνη θητεία δικαίωμα κάθε φαντάρου 
- Καμία σκέψη για μεταθέσεις αύξησης θητείας
Είμαι φαντάρος της ΣΤ' ΕΣΣΟ και υπηρετώ στην 80η Ταξιαρχία στο νησί της Κω. 
Μετά από δύο μήνες θητείας και την πραγματοποίηση ΣΒΕΝ, ΣΠΕΝ και πολλαπλών υπηρεσιών (πολλές φορές υπό καθεστώς σκληρής εμπλοκής), ετοιμαζόμαστε να μάθουμε τις πρώτες μας μεταθέσεις. 
Κίνδυνο για όσους από εμάς ασκήσαμε το δικαίωμα μας να ζητήσουμε αμετάθετο ώστε να παραμείνουμε σε περιοχή της παραμεθορίου και να υπηρετήσουμε 9 (και όχι 12 μήνες), αποτελεί η αποτρόπαια επιλογή του ΓΕΣ (που την έχει πάρει αρκετές φορές) να μας μεταθέσει σε περιοχή της κεντρικής Ελλάδας παρά τη θέληση μας. 
Μια τέτοια περίπτωση για πολλούς συναδέλφους θα σημάνει την χαριστική βολή σε μια θητεία που ούτως ή άλλως μόνο δύσκολη μπορεί να χαρακτηριστεί (βλ. Εμπλοκές, Covid, κρατικές ελλείψεις, Λειψανδρία κλπ). 
Οι λόγοι παρότι ευκόλως κατανοητοί αξίζει να σημειωθούν μιας και ΓΕΣ - Κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. 
Έτσι λοιπόν, υποχρεωτικό 12μηνο για τους φαντάρους σημαίνει:

1) Οικονομική αφαίμαξη: 3 μήνες χωρίς εισόδημα, με λεφτά να φεύγουν στα ΚΨΜ, με εισιτήρια για όσους δεν θα γυρίσουν στο τόπο διαμονής τους κλπ.

2) Διάλυση των Μελλοντικών μας σχεδίων: Καλοκαιρινή σεζόν που για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών αποτελεί ένα αναγκαίο αποκούμπι, αδυναμία προσυμφωνημένης επιστροφής στις δουλειές μας, προβλήματα στις κοινωνικές μας σχέσεις και πλάνα

Σαν επιστέγασμα των παραπάνω, και αυτό που θα είναι περισσότερο εξοργιστικό από όλα θα είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης. Όταν λίγο διάστημα πριν θεσπιζόταν η αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες στην ενδοχώρα, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη τονίζοντας πως η 9μηνη θητεία θα παρέμενε εφικτή σε όποιον δήλωνε αμετάθετο στην παραμεθόριο. 
Ήδη από τις προηγούμενες ΕΣΣΟ φάνηκε πως αυτό αποτέλεσε ένα κατάφωρο ψέμα καθώς κάθε φορά που το ΓΕΣ αποφάσιζε ότι χρειάζεται να καλύψει τα κενά στα μεγάλα αστικά κέντρα μετέθετε υποχρεωτικά φαντάρους που επιθυμούσαν να εκτίσουν το σύνολο της θητείας τους στην παραμεθόριο. 
Για να μην βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές, σαν φαντάροι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και μέσα από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να διασφαλίσουμε πως το ΓΕΣ δεν θα εξαναγκάσει κανέναν μας σε 12μηνη θητεία. 
Αν τα στρατόπεδα στα αστικά κέντρα χρειάζονται κόσμο τότε απαιτούμε να στελεχωθούν με Κυκλικά Εναλλασσόμενες αποσπάσεις για προσδιορισμένο χρονικό διάστημα, με Δημοσιοποιημένα τα Ονόματα των Στρατιωτών (που θα εμφανίζεται ο Τόπος και ο Χρόνος) και ελέγξιμα από όλους, με  ταυτόχρονη διατήρηση του 9μηνου των στρατιωτών.
Σε κάθε περίπτωση βγαίνουμε Παραπονούμενοι και Αρνούμαστε τις Υποχρεωτικές Μεταθέσεις.
Πρέπει να Αντισταθούμε.  
Πρέπει να Αγωνιστούμε.
Μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον Σεξισμό και φασισμό, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου