Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

173 ΜΕΑ/Π Λεπτή Ορεστιάδας: ο Στρατός καταστρέφει Υγεία φαντάρου και τον Απειλεί με Αναβολή

Άλλη μια πολύ σοβαρή καταγγελία έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σχετικά με ότι αντιμετωπίζει  στρατευμένος που υπηρετεί στη μονάδα 173 ΜΕΑ/Π Λεπτής.
Ο συνάδελφος πριν καταταγεί, αντιμετώπιζε χονδροπάθεια.
Οι ασθενείς με χονδροπάθεια επιγονατίδας αναφέρουν δυσφορία και πόνο “πίσω από την επιγονατίδα” ο οποίος επιδεινώνεται από δραστηριότητες όπως τρέξιμο, άλματα, ανέβασμα ή κατέβασμα σκάλας, βαθειά καθίσματα (squats), καθώς και όταν μείνουν για παρατεταμένη ώρα καθιστοί με τα γόνατα λυγισμένα.
Ο συνφάνταρος γνωστοποίησε το πρόβλημα του στους στρατιωτικούς γιατρούς και αυτοί έκριναν την Σωματική του Ικανότητα ως Ι3 Ένοπλο.
Όπως είναι λογικό η στρατιωτικοποίηση και η καθημερινές υπηρεσίες φρούρησης, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες αγγαρείες επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση του.
Αποτέλεσμα οι αφόρητοι πόνοι και η ολοφάνερη σε όλους αδυναμία να αντεπεξέλθει στις υπηρεσίες.
Στην επίσκεψη του στο 219 ΚΙΧΝΕ γνωστοποίησε το πρόβλημα του.
Και αντί να κινηθεί η διαδικασία ώστε να περάσει Υγειονομική Επιτροπή και να του αλλάξουν το (Ι)  σε Ι4, απαλλάσσονταν τον από τους λόγους επιβάρυνσης της Υγείας του....
Άκουσε εμβρόντητος στρατιωτικό γιατρό να τον προτρέπει να πάρει Αναβολή.
Αναρωτιόμαστε, γιατί να πάρει Αναβολή και να παρατείνει την Ομηρεία του από τον Στρατό;
Πιστεύει κανένας Στρατιωτικός Γιατρός ότι η Αναβολή θα απαλλάξει τον συνάδελφο από την χονδροπάθεια;
Αρνητική είναι η απάντηση.
Ο συνφάνταρος αν πάρει Αναβολή και ξεκουραστεί, απαλλασσόμενος από τους αφόρητους πόνους που του προκάλεσε η στρατιωτική θητεία, όταν επανέλθει στον Στρατό και κάνει ξανά Υπηρεσίες, Σκοπιές-Περίπολα-Αγγαρείες, δεν θα αντιμετωπίσει επιδείνωση της υγείας του;
Τότε γιατί τόσο εύκολα και επιπόλαια προτρέπεται να πάρει Αναβολή;
Εμείς απαιτούμε από το στρατιωτικό Ιατρικό προσωπικό του 219 ΚΙΧΝΕ να σταθεί στο ύψος της Επιστήμης τους και της Ανθρωπιάς.
Ο συνάδελφος απαιτείται να απαλλαγεί από ότι επιβαρύνει την ασθένεια του και να βγει Ι4. 
Συνφάνταροι μόνο με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, με τη δημοσιοποίηση των καταγγελλιών και το Κίνημα μέσα και έξω από το Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου