Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Το ελληνικό ΥΠΕΞ στο πλευρό των αντιδραστικών και επιτιθέμενων Σ.Αραβία-ΗΑΕ που δολοφονούν τον λαό της Υεμένης

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό αστικό κατεστημένο και η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται στο πλευρό των επιτιθέμενων και σκοταδιστών Αράβων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που δολοφονούν τον λαό της Υεμένης.
Τόσο διπλωματικά -με περισσή Υποκρισία εκφράζουν το ενδιαφέρον τους μόνο για τους αμάχους των δύο αυτών κρατών και όχι για τους αμάχους της Υεμένης που δέχονται την τρομοκρατική επίθεση του Συνασπισμού των Φoνιάδων που ηγείται η Σ.Αραβία-, όσο και επιχειρησιακά -για πρώτη φορά ο ελληνικός στρατός θα εμπλακεί πολεμικά στη βάση διακρατικής συμφωνίας-, το ελληνικό αστικό κράτος παίρνει θέση αλλά και μέρος σε αυτόν τον Πόλεμο δια Αντιπροσώπων που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή.
Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίστοιχη ανακοίνωση του για την Σ.Αραβία. Διαβάζουμε:
“Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έλαβε χώρα χθες”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του ‘Αμπου-Ντάμπι. “Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”, προσθέτει.
“Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του στρατηγικού συμμάχου και στενού φίλου της, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
Καταρχήν το ελληνικό ΥΠΕΞ δηλώνει ότι "αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα" όταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απείλησαν σήμερα ότι «θα απαντήσουν» στην πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στο Άμπου Ντάμπι και η οποία αποδίδεται στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.
«Τα Εμιράτα επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και σε αυτήν την εγκληματική, κλιμακούμενη καταστροφή» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.
Τα ΗΑΕ στηρίζουν στρατιωτικά την κυβέρνηση της Υεμένης, απέναντι στους σιίτες αντάρτες οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν.
Τρία βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων εξερράγησαν, προκαλώντας πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι έξι να τραυματιστούν. Οι δύο από τους νεκρούς ήταν Ινδοί και ο τρίτος Πακιστανός.

Η πολεμοχαρής επομένως δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ευθυγραμμίζεται φυσικά και με την τοποθέτηση των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα «φροντίσει να λογοδοτήσουν» οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τη φονική επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι και κοντινής βιομηχανικής εγκατάστασης.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις αθώοι άμαχοι», τόνισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν.
«Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και θα συνεργαστούμε με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με τους διεθνείς εταίρους μας για να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
«Η δέσμευσή μας στην ασφάλεια των ΗΑΕ είναι ακλόνητη και θα στεκόμαστε στο πλευρό των εταίρων μας στα Εμιράτα απέναντι σε όλες τις απειλές εναντίον της επικράτειάς τους», συμπλήρωσε.

Βλέπουμε λοιπόν τι σημαίνει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ΝΔ που μιλά για αναβάθμιση του "Στρατηγικού Διπλωματικού Αποτυπώματος".
Την επιθετική φρασεολογία της Διπλωματίας του ελληνικού κράτους ακολουθεί η κυβερνητική απόφαση για αποστολή 100 Ελλήνων στρατιωτικών και ελληνικών αντιπυραυλικων συστημάτων PATRIOT, που έρχονται να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα των ΗΠΑ.
Παράλληλα, η διεθνής ειδησιογραφία επισημαίνει ότι τα ΗΑΕ, είναι κράτος-μέλος της συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων και εναντίον των Χούθι.
Ο πόλεμος στην Υεμένη, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 377.000 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Η συμμαχία έχει πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές της και οι κυβερνητικές δυνάμεις τις χερσαίες επιχειρήσεις τους.
Εμείς αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι ο Τρομοκράτης;
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία να αντισταθεί σε όλους αυτούς τους βρώμικους πολέμους, σε όλες αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Το ελληνικό κράτος και Στρατός στέκουν στο πλευρό των Φονιάδων των ΗΠΑ-Σ.Αραβία-ΗΑΕ
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και τα μόνιμα στελέχη να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλους αυτούς τους Άδικους Πολέμους και Επεμβάσεις.
Με Κίνημα μέσα και έξω από το Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου