Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό σταμάτησε πλοίο από το Ιράν που μετέφερε προμήθειες στους Χούτι

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό σταμάτησε πλοίο από το Ιράν που μετέφερε προμήθειες στους Χούτι
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνέλαβε ένα πλοίο στην Αραβική Θάλασσα το οποίο μετέφερε φορτίο για τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, ανέφερε την Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadas. Σύμφωνα με το ΜΜΕ, το πλοίο μετέφερε 40 τόνους λιπάσματος, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκρηκτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, την περασμένη Τρίτη το αμερικανικό αντιτορπιλικό σταμάτησε και ερεύνησε το ιστιοφόρο που ήταν καθ’ οδόν προς την πληγείσα από τον πόλεμο Υεμένη, χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, το USS Cole, και περιπολικά πλοία.

Η δήλωση έρχεται μετά τον ισχυρισμό Βρετανών αξιωματούχων ότι ένα πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού κατέσχεσε αιχμαλωτίσει ναρκωτικά αξίας περίπου 26 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα σκάφος που έπλεε στον Κόλπο του Ομάν στις 15 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν υποστηρίζει ότι περιορίζει τη βοήθειά του προς τους Χούτι στην ηθική υποστήριξη και στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα αυτή.

Πηγή: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου