Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Λήμνος: Κολαστήριο για τους φαντάρους, άραγμα για Καριερίστες Αξιωματικούς -πολεμοχαρείς ιδιώτες κυνηγούν την τσέπη μας!

Σε επιστολή καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι πολλές και σοβαρές οι επικρίσεις για τους Αξιωματικούς.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η Λήμνος είναι γνωστή μονάδα για βύσματα Αξιωματικούς που πάνε για καριέρα.
Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.
Απλά να πάρουν τα μπράβο οι πολεμοχαρείς του νησιού που με τις τιμές που πουλούν τα πάντα μας ξεγυμνώνουν όλους στην έξοδο.
Δεν λέμε τώρα πώς θα περάσεις στο νησί αν πας μετάθεση εκεί και αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα...
Απλά την έβαψες και άσε καλύτερα την έξοδο.
Τα κτήρια είναι όλα ερείπια και μέσα στο χώμα όλα.
Ούτε χώρο να απλώσεις τα ρούχα σου δεν υπάρχει.
Ένας αρχαιολογικός χώρος βασικά και φυσικά κανένας δεν δίνει σημασία (αφού έρχονται για μια ημέρα).
Το ΓΕΣ, η Ταξιαρχία και η ΑΣΔΕΝ επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις καταγγελίες;

Είναι μια ακόμη Επιστολή που αποκαλύπτει ότι η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ο μηχανισμός άντλησης δεκάδων χιλιάδων νέων που υφίσταται ακραία εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση.
Σε έναν στρατό που όχι μόνο δεν καλύπτει το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης αλλά λειτουργεί ως ντίλερ που μας προσφέρει ως πελατεία στον κάθε επιχειρηματία που μας φλομώνει στα μεγάλα εθνικιστικά λόγια και μας αρπάζει όσο περισσότερα ευρώ μπορεί.
Και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ σκορπά τρελά ποσά αγοράζοντας όπλα από τις ΗΠΑ και τη Γαλλίας έχει πεταμένους τους συνφάνταρους σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε αρχαία και ακατάλληλα κτίρια.
Εμείς απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα που δημιουργεί στους φαντάρους. 
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους το ΓΕΣ, ο πολύς Χαρδαλιάς και ο Παναγιωτόπουλος και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μας προκαλούν.
Κυρίως όμως συνφάνταροι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό να Υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Πρόταση Ψηφίσματος: Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου