Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ανοικτή σύγκρουση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ρωσίας προ των πυλών; Πάνω από 300000 οι Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης απέναντι από τον Ρωσικό Στρατό!

Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδίκασε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αποφύγαμε το ψευτοδίλημμα και δεν επιλέξαμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. 
Θεωρήσαμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της δια του πολέμου χάραξης ενός νέου πολυπολικού καπιταλιστικού κόσμου -μια διαδικασία που γίνεται χρόνια τώρα με τα αμερικανικά, νατοϊκά όπλα και στρατεύματα-, ενώ εκτιμήσαμε ότι το διεφθαρμένο ακροδεξιό αστικό καθεστώς της Ουκρανίας έχει συγκεκριμένες ευθύνες για την πολεμική έκρηξη, ταυτίζοντας την πραγμάτωση των επιδιώξεων της αστικής τάξης με την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.  
Γρήγορα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία πήραν τα χαρακτηριστικά ενός πολέμου δια Αντιπροσώπων εξαιτίας του καθοριστικού παρεμβατικού ρόλου των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που παρείχαν χρηματοδότηση δις ευρώ, όπλα και πυρομαχικά, μισθοφόρους και εκπαιδευτές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι δεν θα επιδιώξει την απευθείας σύγκρουση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας, όμως οι πράξεις των ιμπεριαλιστών της Δύσης αποκαλύπτουν ότι κινείται τελείας διαφορετικά.
Οι επιχειρήσεις του Ρωσικού Στρατού στο Ανατολικό και Νότιο τμήμα της Ουκρανίας προκαλούν γενικευμένη αιματοχυσία στις Ουκρανικές δυνάμεις και οδηγούν στην ήττα.
Οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στέλνουν ολοένα και πιο βαρύ οπλισμό, αλλά όχι μόνο. Οι Νew Υork Τimes αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε μια εξαντλητική εκστρατεία για την κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας, η ικανότητα του κράτους να αντισταθεί στην ρωσική επίθεση εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τη βοήθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένου ενός κρυφού δικτύου καταδρομέων και κατασκόπων που σπεύδουν να παρέχουν όπλα, πληροφορίες και εκπαίδευση, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Παρόλο που η κυβέρνηση Biden έχει δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, προσωπικό της CIA συνέχισε να επιχειρεί στη χώρα κρυφά, κυρίως στην πρωτεύουσα, Κίεβο, κατευθύνοντας μεγάλο μέρος των πληροφοριών που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους.
Την ίδια στιγμή, μερικές δεκάδες καταδρομείς από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Λιθουανίας, επιχειρούν επίσης εντός της Ουκρανίας.
Η παρουσία τους στη χώρα υποδηλώνει το μέγεθος της μυστικής προσπάθειας βοήθειας της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και τους κινδύνους που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της παίρνουν.
Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η 10η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού, η οποία πριν από τον πόλεμο εκπαίδευε Ουκρανούς καταδρομείς σε μια βάση στα δυτικά της χώρας, ίδρυσε αθόρυβα έναν πυρήνα στη Γερμανία για να συντονίσει τη στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς κομάντος. Ο πυρήνας αποτελείται πλέον από σε 20 έθνη.
Ο πυρήνας διαμορφώθηκε σύμφωνα με μια δομή που χρησιμοποιήθηκε στο Αφγανιστάν, είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου επιχειρησιακών και συντονιστικών πυρήνων πληροφοριών που διευθύνει η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Πενταγώνου για να επιταχύνει τη συμμαχική βοήθεια στα ουκρανικά στρατεύματα.
Στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, για παράδειγμα, μια ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας που ονομάζεται Grey Wolf παρέχει υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών και των τεχνικών, στην ουκρανική αεροπορία, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Οι καταδρομείς δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με τα ουκρανικά στρατεύματα και αντ’ αυτού συμβουλεύουν από αρχηγεία σε άλλα μέρη της χώρας ή εξ αποστάσεως με κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, σύμφωνα με Αμερικανούς και άλλους δυτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αλλά τα σημάδια της μυστικής υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και πληροφοριών είναι απτά στο πεδίο της μάχης.
Αρκετοί Ουκρανοί διοικητές εξέφρασαν πρόσφατα την εκτίμησή τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από δορυφορικές εικόνες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε υπολογιστές tablet που παρέχονται από χώρες του ΝΑΤΟ. Τα tablet τρέχουν μια εφαρμογή χαρτογράφησης πεδίου μάχης που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί για να στοχοποιούν και να επιτίθενται στα ρωσικά στρατεύματα.
  
ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-Κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής εμπλοκής
Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει μαζικά σε πάνω από 300.000 τον αριθμό των δυνάμεών του που βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, δήλωσε σήμερα  Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Θα μετασχηματίσουμε τη δύναμη απάντησης του ΝΑΤΟ και θα αυξήσουμε τον αριθμό των δυνάμεών μας που βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας σε αρκετά πάνω από 300.000», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη.
Η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ έχει μέχρι στιγμής περίπου 40.000 στρατιώτες. Κατά τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, το ΝΑΤΟ θα αλλάξει επίσης τη φρασεολογία του για τη Ρωσία, η οποία από το 2010 χαρακτηρίζεται από τη συμμαχία στρατηγικός εταίρος.
«Δεν θα χαρακτηρίζεται έτσι στη στρατηγική που θα συμφωνήσουμε στη Μαδρίτη», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.
«Περιμένω ότι οι σύμμαχοι θα δηλώσουν ξεκάθαρα πως η Ρωσία θέτει άμεση απειλή για την ασφάλειά μας, για τις αξίες μας, για τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη», πρόσθεσε.

ΝΕΑ ΚΟΥΡΣΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ
Η ισπανική εφημερίδα El País αποκάλυψε ότι το ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεκινήσει κούρσα εξοπλισμών μετά τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
“Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Στις 28-30 Ιουνίου, η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει την 36η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα συμπέσει με την 40ή επέτειο από την ένταξη της Ισπανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη πρόκειται να συζητήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη από τον Ψυχρό Πόλεμο. Η Συμμαχία πρόκειται να ξεκινήσει μια κούρσα εξοπλισμών και, ως εκ τούτου, να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία σε χώρες που βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη Συμμαχία και συνορεύουν με τη Ρωσία θέλουν η παρουσία των συμμαχικών στρατευμάτων στο έδαφός τους να μην υπολογίζεται σε τάγματα και ομάδες μάχης, αλλά σε πλήρεις ταξιαρχίες και ακόμη και μεραρχίες.
Επί του παρόντος, οι ομάδες μάχης που βρίσκονται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελούνται από 1000-1600 στρατιώτες. Για να σχηματιστούν Ταξιαρχίες, θα χρειαστεί να αυξηθεί ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού κατά 2-3 φορές.
Ταυτόχρονα, τα κράτη που ανησυχούν περισσότερο για την εγγύτητα με τη Ρωσική Ομοσπονδία επιμένουν στο σχηματισμό τμημάτων, όπου ο αριθμός του προσωπικού μπορεί να φτάσει τα 15000 άτομα. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Φώτο Αρχείου / Το μεγαλύτερο φορτηγό – οχηματαγωγό (RO-RO), M/V Endurance, που είναι ναυλωμένο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τη μεταφορά πολεμικού υλικού σε όλο τον κόσμο. 

Αυξάνεται καθημερινά η εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού αστικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού, και ταυτόχρονα αναδεικνύεται το κεντρικό ρόλο που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Για τρίτη (3η) φορά αναμένεται το γιγαντιαίο RO-RO Endurance που μεταφέρει πολεμικό υλικό του αμερικανικού στρατού στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης που αναπτύσσονται στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Το πρωί της Τρίτης πρόκειται να αγκυροβολήσει στην Αλεξανδρούπολη, το Αμερικάνικο μεταγωγικό πλοίο Endurance, το μεγαλύτερο πλοίο σε μήκος (264 m) που έχει επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Βασικό Ορμητήριο των Φονιάδων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Αυτές είναι οι συνέπειες των τυχοδιωκτικών σχεδιασμών και πολιτικών της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Αυτές είναι πολεμοκάπηλες διαστάσεις των κυβερνητικών επιλογών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ελληνικό αστικό κράτος ταυτίζεται πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, αποτελεί μέρος της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ που αναδιοργανώνεται και μας Απειλεί όλους με το Δόγμα της Ολιστικής Άμυνας, εντός και εκτός συνόρων.
Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Μια πόλη στρατόπεδο, όπου ελλιμενίζονται και διέρχονται συνεχώς στρατεύματα και οπλικά συστήματα με προορισμό της Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, αλλά και τα οπλικά συστήματα που στέλνουν οι Δυτικές Δυνάμεις και το ΝΑΤΟ στον Ουκρανικό Στρατό.     
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, όπου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φτάνουν συνεχώς στρατεύματα και μέσα των Αμερικανών, αλλά και οχήματα του Βρετανικού στρατού που συμμετείχαν σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου στα Βαλκάνια.
Το τεράστιο Βρετανικό οχηματαγωγό «Eddystone» έφτασε στο λιμάνι το απόγευμα της Τετάρτης και κατέπλευσε προς τη Βρετανία το μεσημέρι της Πέμπτης, φορτωμένο με στρατιωτικό υλικό που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη πάνω σε σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες. Πρόκειται για την δεύτερη έλευση του συγκεκριμένου οχηματαγωγού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόκειται για το ίδιο που είχε ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό διαφόρων τύπων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλη, με τη συμβολή στελεχών του Ελληνικού Στρατού, της Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας. Ο εξοπλισμός αυτός στη συνέχεια είχε μεταφερθεί οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία, όπου οι δυνάμεις του βρετανικού συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022».
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης (Global Response Force) του βρετανικού στρατού, ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000 από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team. Η βρετανική δύναμη αποτελούνταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ».
Για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των στρατιωτικών δυνάμεων που αποβιβάζονται στην Αλεξανδρούπολη αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα αγκυροβολούν ανά 10ήμερο ΝΑΤΟικά πλοία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η μεγαλύτερη αντίστοιχη επιχείρηση που έχει λάβει μέχρι στιγμής στην Αλεξανδρούπολη από τον Αμερικανικό στρατό, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία.
Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης αναμενόταν επίσης να προσγειωθεί την Παρασκευή ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Boeing 777 το οποίο μετέφερε 108 Αμερικανούς στρατιώτες. 
Τέτοιες αεροπορικές μεταφορές στελεχών του Αμερικανικού στρατού συνηθίζονται το τελευταίο διάστημα τις παραμονές μεγάλων επιχειρήσεων μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες τεχνικής υποστήριξης.

Πολεμικός εξοπλισμός στην Ουκρανία μέσω Αλεξανδρούπολης
Ενώ η κυβέρνηση το κρύβει, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται συστηματικά και για τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία, κάτι που μετατρέπει ευθέως την περιοχή σε στόχο αντιποίνων.
Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Στίβεν Τέιγκλ, λογογράφος του τέως Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, αποκάλυψε ότι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό του Κιέβου.
Περιγράφοντας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Institute of Current World Affairs τον ρόλο του Πάιατ για την «αναβάθμιση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σημειώνει πως «στρατιωτικός εξοπλισμός έχει επίσης σταλεί στην Ουκρανία μέσω της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με αμυντικές πηγές».
Βγάζοντας φυσικά από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφήνει τους Αμερικανούς να ανακοινώνουν τις δύσκολες αποφάσεις...
Το ίδιο εξάλλου είχε γίνει και στην περίπτωση της αποκάλυψης του εφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού με βαρύ οπλισμό όπως τα τεθωρακισμένα BMP που αποσύρθηκαν από μονάδες του Ελληνικού Στρατού στα νησιά.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης που οργανώνεται Πανελλαδικά στις 29 Ιουνίου ενάντια στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου