Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Αναπάντητη η καταγγελία για «αρπαχτή» στο Άμυνας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Αναπάντητη η καταγγελία για «αρπαχτή» στο Άμυνας
Άνευ ουσιαστικής απάντησης έχει μείνει ως τώρα η προ μιας εβδομάδας καταγγελία του τομεάρχη Διαφάνειας και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη για τη σκανδαλώδη σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να αλλαχθούν όλοι οι λαμπτήρες σε όλα τα κτίρια και τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια σύμβαση που ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ως «απευθείας ανάθεση» και στην οποία, όπως καταγγέλλει, υπερκοστολογήθηκαν οι λαμπτήρες τύπου LED που θα προμηθευτεί με τόσο προκλητικό βαθμό, ώστε αν συγκριθεί η τιμή αγοράς τους με εκείνη που αγοράστηκαν από τον δήμο Πατρέων, προκύπτει ότι θα κοστίσουν στο Δημόσιο περισσότερο από 10.000.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η προμήθειά τους αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ!

Η καταγγελία, που είναι άγνωστο εάν επρόκειτο για… δώρο του Παύλου Πολάκη προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού έγινε μέσω facebook την περασμένη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου -ανήμερα δηλαδή του εορτασμού της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων- εξαιτίας αυτού του γεγονότος πέρασε «στα ψιλά» καθώς αναφέρθηκε μόνο σε εξειδικευμένες σε στρατιωτικά θέματα ειδησεογραφικές σελίδες του ίντερνετ. Όμως ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν πήρε απάντηση στις ερωτήσεις που έθετε, επανήλθε με συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «militaire.gr» και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, στην οποία εκτός από το συγκεκριμένα σκάνδαλο κατάγγειλε συνολικά την κυβέρνηση υπογραμμίζονταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δισ. κι αυτοί ξανατρώνε με ελεεινό τρόπο τα λεφτά».

Στην ανάρτησή του, εξάλλου, ήδη από την προπερασμένη Δευτέρα ο Παύλος Πολάκης αναφερόταν σε «γαλάζιες LED ακρίδες» που έκαναν «μια τεράστια αρπαχτή» στο υπουργείο και από τότε ρωτούσε του ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαδραλιά που «πήγαν τα λεφτά».

Παρ' όλα αυτά κανείς δεν απάντησε ως εκείνη την ημέρα και μόνο μετά την προβολή του βίντεο στο ίντερνετ ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος που βρισκόταν σε επίσκεψή του στην Καβάλα, αναγκάστηκε να απαντήσει στη «στρακαστρούκα Πολάκη», όπως την χαρακτήρισε, με δήλωσή του σε δημοσιογράφο τοπικού καναλιού. Χωρίς να αναφερθεί στην αιτία της υπερκοστολόγησης και γιατί επελέγη η συγκεκριμένη εταιρεία, είπε συγκεκριμένα: «Προσκαλώ και προκαλώ τον κ. Πολάκη να έρθει στη Βουλή, διότι εκεί είναι η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση και η πραγματική δημόσια συζήτηση». Στο μεταξύ για το ίδιο θέμα την Παρασκευή 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ήδη σχετική ερώτηση.

Χθες επίσης κύκλοι περί τον υπουργό, έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι διεξήχθη διαγωνισμός, ότι η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που θα γίνει φτάνει το 60%. Κανείς δεν απάντησε στις υπόνοιες που άφηνε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για φιλά προσκείμενο προς την κυβέρνηση επιχειρηματία, όταν ανέφερε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ήταν μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας και ότι «τυχαία» είχαν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας, Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Πλακιωτάκης, αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης πρόσθετε πληθώρα φωτογραφιών και στοιχείων από τις οποίες προκύπτει ότι «τα ΙΔΙΑ ακριβώς προϊόντα άλλοι Δημόσιοι Φορείς τα έχουν προμηθευθεί ΤΡΕΙΣ και ΤΈΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ!!!» και ότι αν το υπουργείο «προμηθευόταν τα είδη στις τιμές που τα πήρε ο Δήμος Πάτρας, θα πλήρωνε: α) για τα 18.910 φωτιστικά σώματα αντί 11.587.270€ μόνο 3.971.100€ (η διαφορά είναι 7.616.170€) και β) για τους 5.910 προβολείς αντί 3.089.488€ μόνο 518.336€ (η διαφορά είναι 2.571.152€)!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου