Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Συνομοσπονδία Πολωνίας-Ουκρανίας με “προίκα” 700 M1A2 Abrams & M2 Bradley: Σχέδιο εισβολής στη Δυτική Ουκρανία και εξέγερσης στη Λευκορωσία (vid)

Κολοσιαία μεταφορά δυνάμεων σε Πολωνία και Ρουμανία - Δείτε βίντεο
197 SHARES
Εκατοντάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μεταφέρθηκαν από τις ΗΠΑ σε Ρουμανία και Πολωνία με τις ρωσικές αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό. Το σκηνικό που στήνεται στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας και Ρουμανίας-Ουκρανίας θυμίζει προετοιμασία μεγάλου πολέμου.

Οι Ρώσοι μιλούν ανοιχτά για δημιουργία μιας Συνομοσπονδίας Πολωνίας-Ουκρανίας που θα βασίζεται πάνω στο ειδικό καθεστώς που χορήγησε ο Β.Ζελένσκι στους Πολωνούς πολίτες και θα εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.


Πρώτος στόχος είναι η εισβολή των δυνάμεων αυτών στην Δυτική Ουκρανία και στη συνέχεια εξέγερση και ανατροπή του Λουκασένκο στην Λευκορωσία.

700 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα όπως M2 Bradley, M113 και M1A2 Abrams ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι Gdynia στην Πολωνία. Παράλληλα, αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανικών μονάδων αναπτύχθηκε και στην Ρουμανία μαζί με αρκετά γαλλικά άρματα μάχης Leclerc.


Η μεταφορά τους έγινε με το πλοίο Integrity και θα ενισχύσουν την 1η Μεραρχία Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ, η μεταφορά του εξοπλισμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Atlantic Resolve, το οποίο ξεκίνησε το 2014 και στοχεύει στην ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.


Παράλληλα, τον Ιανουάριο αναμένεται να φτάσει μεγαλύτερη παρτίδα στρατιωτικού υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ρωσικά ΜΜΕ: Προορισμός τους είναι η Ουκρανία και τα σύνορα με Λευκορωσία!

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι μεγάλο μέρος αυτού του οπλισμού θα μεταφερθεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Πού ακριβώς πηγαίνει αυτός ο οπλισμός είναι άγνωστο, αλλά υπάρχουν μόνο δύο προορισμοί, η Ουκρανία και τα σύνορα της Λευκορωσίας.

Αναφέρεται ότι πρόκειται για μέρος μιας μεγαλύτερος παρτίδας 2.400 τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Πολωνία συνεχίζει να συσσωρεύει στρατιωτικό εξοπλισμό

Σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα Wyborcza, ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός παραδόθηκε στη βάση της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που σταθμεύει στην Πολωνία από το 2017.

Εκτός από τα άρματα μάχης M1A2 Abrams, παραδόθηκαν τα οχήματα πεζικού M2 Bradley, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 σε διάφορες εκδόσεις, μαζί με άλλο εξοπλισμό.

Υποτίθεται ότι εντός δύο εβδομάδων το σύνολο αυτού του οπλισμού θα διανεμηθεί μεταξύ των στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Πολωνίας.

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επικεντρώνονται στη μελλοντική μοίρα των αμερικανικών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης. Είναι γνωστό ότι κάποια από αυτά θα συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις, ενώ οι άλλα ενδέχεται να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Σημειώστε ότι τα άρματα μάχης M1A2 Abrams ήταν εδώ και καιρό ένα όνειρο της ουκρανικής ηγεσίας. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνταν να προμηθεύσουν αυτόν τον εξοπλισμό στο Κίεβο, φοβούμενες μια κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αλλά, προφανώς, τώρα αυτοί οι φόβοι έχουν εξαφανιστεί….”

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου