Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Γυναίκες στην Εθνοφυλακή: Η ΝΔ κάνει πράξη το Ακροδεξιό Μιλιταριστικό όραμα Καμμένου

Καλούμε το Αντιπολεμικό Κίνημα, τις γυναικείες οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να Αντισταθούν και να Μπλοκάρουν την ακραία αυτή Πολεμοκάπηλη Μιλιταριστική κυβερνητική επιλογή  
Η Επιχείρηση Στρατιωτικοποίησης τους λαού μας συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει το δρόμο για την συμμετοχή των φτωχών γυναικών στην Εθνοφυλακή, με το νέο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ που κατατέθηκε πρόσφατα στην διαβούλευση.
Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα του πολέμου και της γενικευμένης στρατιωτικής εμπλοκής φτωχών ανδρών και γυναικών με τον στρατό, επιχειρώντας να κάνει πράξη την Ακροδεξιά Μιλιταριστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όταν ο πρώην υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος όταν σε αγαστή συνεργασία με τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή είχαν επιχειρήσει να εισάγουν γυναίκες στην Εθνοφυλακή
Τότε οι Ισχυρές αντιδράσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των γυναικών οργανώσεων και των κοινωνικών κινημάτων τους είχαν σταματήσει. 
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση στη Διαύγεια, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αποτελεί Κερκόπορτα για την είσοδο γυναικών.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 64 αναφέρεται:
Προτάσεις
Στις Μονάδες Εθνοφυλακής δύναται να υπηρετεί γυναικείο προσωπικό επί εθελοντικής βάσης, το οποίο προέρχεται από την εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων και διαμένει μόνιμα στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή, εφόσον απαιτείται για την πληρέστερη στελέχωσή της, σε όμορη ή μη περιφερειακή ενότητα, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόπος διαμονής του απέχει από την έδρα της Μονάδας Εθνοφυλακής μέχρι εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα, για τον ηπειρωτικό χώρο.
Το 2018 Καμμένος και Στεφανής είχαν υλοποιήσει ενα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης γυναικών για την Εθνοφυλακή με πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα αποκάλυψη Armyvoice.gr, σε Έβρο, νησιά και Μακεδονία.
Στις 4 Απριλίου 2018 μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι παρουσιάζει την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, λέγοντας τα εξής:
“Σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων”.
Ο ΥΕΘΑ ανέφερε τότε ότι στους επόμενους μήνες και χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή στη νομοθεσία, θα έχουν πιστοποιήσει την παρουσία εθνοφυλάκων από το πάλαι ποτέ “ασθενές φύλο”.
Το σχέδιο Καμμένου συνάντησε ισχυρές αντιδράσεις και τελικά έμεινε στα αζήτητα, μέχρι που το ανέσυρε ο Αλκιβιάδης Στεφανής όταν έγινε υφυπουργός εθνικής άμυνας στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Στεφανής, απαντώντας σε ερώτηση – «πάσα» που έκανε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος το 2020, για το θέμα της ένταξης γυναικών στην Εθνοφυλακή υποστήριξε:
« Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΣ, εξετάζει τη δυνατότητα να υπηρετούν γυναίκες σε εθελοντική βάση στην Εθνοφυλακή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
Τη σκυτάλη πήρε ο σημερινός ΥΦΕΘΑ Χρδαλιάς, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021, είχε απαντήσει πάλι σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ότι « εξετάζεται η δυνατότητα να υπηρετούν γυναίκες σε εθελοντική βάση σε αυτή.».

Η ανακοίνωση μας, που δημοσιεύτηκε το 2018, αποδεικνύει ότι υπάρχει συνέχεια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς και στην Στρατιωτικοποίηση του λαού μας!
Γυναίκες στο στρατό μέσω Εθνοφυλακής; Τι ακριβώς συμβαίνει;
 Απόλυτη δικαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους σχεδιασμούς της Ακροδεξιάς και Εθνικιστικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την Στράτευση των Γυναικών αποτελεί το σημερινό δημοσίευμα του του militaire.gr, μιλιταριστικού σάιτ πάντα άριστα πληροφορημένο για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του Πάνου Καμμένου!
Στο κείμενο αυτό όχι μόνο επιβεβαιώνονται οι ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας, οι αντιθέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εκφράζονται από τους Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο, το εθνικιστικό και μιλιταριστικό πείσμα της ηγεσίας των ακροδεξιών ΑΝΕΛ που φέρεται να φέρνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπουν την συμμετοχή των γυναικών στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ δίπλα στις επικίνδυνες εθνικιστικές ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ...
Κυρίως αποτελεί επιβεβαίωση των πραγματικών λόγων που ωθούν τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να προχωρήσει σε αυτές τις πολεμοκάπηλες πολιτικές επιλογές, λόγους που ΜΟΝΟ το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αναδείξει!
Διαβάζουμε λοιπόν: 
“Φωτιές” έχει ανάψει η φωτογραφία μιας γυναίκας από την Ικαρία, η οποία συμμετέχει στην Εθνοφυλακή του νησιού. Ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης με έγγραφό του προς το ΓΕΣ ζήτησε να πληροφορηθεί από που και από πότε συμμετέχουν γυναίκες στην Εθνοφυλακή. Το ΓΕΣ βρέθηκε σε αμηχανία, μέχρι να υπάρξει η διευκρίνηση από το ΥΠΕΘΑ πως θα υπάρξει σύντομα πρόβλεψη για την συμμετοχή των γυναικών στην Εθνοφυλακή.
Απ΄ ότι φαίνεται η προσέγγιση που υπάρχει για τη συμμετοχή των γυναικών στην Εθνοφυλακή είναι διαφορετική, αλλά θα επικρατήσει η άποψη Καμμένου ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει την άποψη πως ακόμη και η στράτευση των γυναικών θα μπορούσε να τεθεί υπό συζήτηση και προβληματισμό.
Οι του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων μάλιστα με ανακοίνωσή τους ακριβώς αυτό υποστηρίζουν γράφοντας ότι επειδή το θέμα της στράτευσης γυναικών δεν μπορεί να προχωρήσει, ο ΥΕΘΑ το επιδιώκει μέσω της Εθνοφυλακής".
Θυμίζουμε:
Οι Ακροδεξιοί ΑΝΕΛ επιχειρούν μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ να Εντάξουν τις Γυναίκες στον Στρατό


Ο ηγέτης τους Ακροδεξιού και εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επiχείρησε και στο παρελθόν να επιβάλει την Κατάταξη των Φτωχών Γυναικών στον Στρατό.
Απέτυχε.
Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνδρομή του ΑΓΕΣ Στεφανή επιχειρεί να το πραγματοποιήσει μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ.
Καταρχήν, αποκαλύπτεται το Πιλοτικό πρόγραμμα του Στρατού που βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται σε Έβρο, νησιά και Μακεδονία.
Προωθεί την Πιλοτική εκπαίδευση γυναικών εθελοντριών στην Εθνοφυλακή, χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθεσία! Ο Νόμος 1295/1982 για την Εθνοφυλακή δεν προβλέπει την ένταξη γυναικών.
Ενσωματώνοντας λοιπόν ο Στρατός όλες τις ακροδεξιές αντιλήψεις περί "ΠΟΛΙΤΗ-ΟΠΛΙΤΗ" και "Πολίτη-Εθελοντή στον Στρατό" εκπαιδεύει ΠΑΡΑΝΟΜΑ γυναίνες στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.

Ακροδεξιά και μιλιταριστικά σαιτ θα έρθουν να προετοιμάσουν το έδαφος, καθώς φαίνεται ότι έχουμε μια οργανωμένη από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας προπαγανδιστική εκστρατεία
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει το thrakinea.gr:
"Γυναίκες είναι έτοιμες να ντυθούν στα χακί και να γίνουν ενεργές στην εθνοφυλακή.
Και επειδή οι γυναίκες του Τριγώνου το είπαν και θα το κάνουν, έχουν βρεθεί σε χώρο εκπαίδευσης, στο πλευρό των συζύγων τους και περιμένουν τις τελικές ρυθμίσεις από το υπουργείο άμυνας, ώστε να εφοδιαστούν και με τα G3.
Ανταποκριτές μας από το Τρίγωνο, μας μεταφέρουν ότι το πρόσωπο συγκεκριμένων γυναικών λάμπει όταν ακούν για εθνοφυλακή.
«Είμαστε λίγοι και πρέπει να υπερασπιστούμε άνδρες γυναίκες το Τρίγωνο» δήλωσε στο thraki Νεα, μία από τις πρώτες γυναίκες της εθνοφυλακής".
Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν "αποκλειστικές πληροφορίες" από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και σαιτ, ενώ τονίζεται η παρουσία της πρώτης γυναίκας εθνοφύλακα, της Δέσποινας Κουτσουναμέντου, που μετείχε την Μεγάλη Τετάρτη στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Αμυνας Νήσου Ικαρίας (ΔΑΝ) και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, παρουσία του Πάνου Καμμένου!
Να τονίσουμε όχι μόνο την προβαλλόμενη παρουσία του Πάνου Καμμένου, αλλά και το γεγονός ότι όλη αυτή την σκηνοθεσία έκαναν γνωστή οι φωτογραφίες από την άσκηση που διέρρευσε το ΓΕΣ!
Διαβάζουμε:
"Γυναίκες στην Εθνοφυλακή και με το νόμο. Αυτή θα είναι μια από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στην σχεδόν εκ βάθρων αναμόρφωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.
Η επεξεργασία του σχεδίου από την νομική υπηρεσία του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί".
Ουσιαστικά, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ΑΠΕΤΥΧΕ να εντάξει τις γυναίκες στον Στρατό και επιχειρεί να τις εντάξει μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ, που έχει μαζέψει όλους τους ένστολους φασίστες των Λεσχών Εφέδρων!
Θυμίζουμε:
ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί το καλλιεργούμενο κλίμα "εθνικών κινδύνων" προκειμένου να ικανοποιήσει ένα από τα βασικά αιτήματα του στρατιωτικού κατεστημένου: 
ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.
Είτε με την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ όπως διαβάζουμε, είτε ότι προέβλεπαν οι προηγούμενες απόπειρες τους.
Για αυτό διαβάζουμε ξανά ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επαναφέρει το ζήτημα της Στράτευσης των Φτωχών Γυναικών, καλώντας σε Εθελοντική Θητεία που θα ανταμείβει με Μόρια σε επόμενους Διαγωνισμούς Πρόσληψης Μισθοφόρων στις Ένοπλες Δυνάμεις για ένα 6μηνο! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Στρατός εκμεταλλεύονται την εθνικιστική προπαγάνδα και το φιλοπόλεμο κλίμα που καλλιεργούν περί Διακρατικής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης για να εντείνουν τον Κοινωνικό Πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας.
Τα μέτρα αυτά κατά της νεολαίας ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ- βρίσκουν την προέκταση τους στην απαίτηση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ που βρίσκουν σύμφωνη και την καθεστωτική Αριστερά δια στόματος της Κανέλλη, εκπροσώπου του ΚΚΕ!
Πολεμικοί εξοπλισμοί που αλληλεσυνδέονται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της "Ευρωπαϊκής Άμυνας", θεωρούνται απαραίτητοι για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική είτε με τη φανέλα του ΝΑΤΟ-ΕΕ είτε με τα εθνικά χρώματα, αποτελούν απαίτηση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και εντάσσονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει τον Πόλεμο ως Πυλώνα καπιταλιστικής ανάπτυξης (θυμάται άραγε κανείς τα σχέδια του Ήσυχου, ΑΝΥΕΘΑ της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα στελέχους της ΛΑΕ;). 
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρόκειται για έναν ολόπλευρο ταξικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων. Τα σφαγεία του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα είναι η συνέχεια του ελληνικού κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που φορτώνει φόρους το γονιό, ανεργία και απελπισία τους εργαζόμενους και την νεολαία, κλέβει την σύνταξη, αρπάζει το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, μας βυθίζει σε ένα παρόν και μέλλον πρωτόγνωρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης !
Για αυτό το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, η αστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Στρατός που αποκαλύπτει το πραγματικά ΕΧΘΡΙΚΟ του ταξικό πρόσωπο μας ζητούν να γίνουμε ΕΜΕΙΣ και όχι φυσικά οι ΛΑΠΑΔΕΣ τα πλουσιόπαιδα, Κρέας στα Κανόνια για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που θα αρπάξουν ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, η MOBIL, EXXON, ENI, TOTAL!
Η πάλη εναντίον της Καπιταλιστικής Αναδιάρθρωσης και του Μονόδρομου της καπιταλιστικής ανάπτυξης διαμέσου της δουλοποίησης μας συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια τον Πόλεμο, το Φασισμό και Εθνικισμό. 
Απαιτείται ένα νέο εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα βάλει πρόταγμα την Ανατροπή της αστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου-Ερντογάν, με κοινούς αγώνες των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενάντια στις πετρελαϊκές εταιρείες και τους χρυσοθήρες, αλλά και το ΝΑΤΟ-ΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μιλιταριστές προπαγανδίζουν νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/07/blog-post_405.html
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία ενημέρωσης της νεολαίας και των εργαζομένων και θα συμβάλλει στον Συντονισμό της πάλης για την ανάπτυξη αγώνων.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

για την καλύτερη παρουσίαση της ακραίας αυτής πολεμοκάπηλης  κυβερνητικής επιλογής εντάξαμε στην ανακοίνωση μας στοιχεία από την αρθρογραφία του σαιτ armyvoice.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου