Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Γιαγιά συγκίνησε! Έστειλε αρβύλες σε στρατιώτες του Έβρου αφού ο Στρατός δεν τους δίνει!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ συνφάνταρου από την Κω που δεν περιέγραψε μόνο την άθλια κατάσταση που βιώνουν οι συνφάνταροι αλλά πρότεινε να Αγωνιστούμε όλοι μαζί για να Υπερασπιστούμε τα κοινά μας δικαιώματα μας έκανε να γυρίσουμε στο 2015, θυμούμενοι μια συγκινητική πρωτοβουλία μιας γιαγιάς!
Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων θυμούνται να περικόψουν ρούχα και άρβυλα που πρέπει να δώσει ο στρατός στους φαντάρους και ουσιαστικά μετακυλούν ακόμη περισσότερο το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης στους φαντάρους και τις οικογένειες τους.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται πολλά. Τα δύο ζευγάρια άρβυλα γίνονται ένα με το οποίο πρέπει να κάνεις σκοπιά, ασκήσεις μέσα σε νερά και λάσπες, αγγαρείες.
Για να μην σαπίσουν τα πόδια σου αναγκάζεσαι να αγοράσεις δεύτερο ζευγάρι άρβυλα με προσωπικά σου έξοδα.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην οποία ανταποκρίθηκε η γαγιάκα:  

Γιαγιά συγκίνησε! Έστειλε αρβύλες σε στρατιώτες του Έβρου!
Μια ηλικιωμένη έστειλε ένα πολύτιμο δώρο σε μονάδα του Έβρου, συγκινώντας τους στρατιώτες και αποδεικνύοντας ότι οι απλοί πολίτες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι και σίγουρα πιο αποτελεσματικοί από την …κρατική μηχανή. 
Τι έστειλε η κυρία σαν καλή γιαγιά; 
Ένα ζευγάρι αρβύλες!

Γιατί είναι τόσο πολύτιμο δώρο; 
Η γιαγιά πληροφορήθηκε το θέμα που είχε αναδείξει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σχετικά με τους συναδέλφους στο 558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκλήσι Έβρου οι οποίοι ζητούσαν ένα δεύτερο ζευγάρι αρβύλες για να μπορούν να στεγνώνουν αυτές που ήδη φοράνε και είναι μονίμως βρεγμένες!

Ουδείς συγκινήθηκε και κάποιοι από τους …κομάντος του καναπέ τους κατηγόρησαν κιόλας ως …καλομαθημένους!

Στη συγκεκριμένη λοιπόν μονάδα έφτασε πριν από λίγες μέρες ένα δέμα, στο οποίον ήταν σημειωμένο το όνομα του αποστολέα, χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομα του αποδέκτη.

Στην αρχή η διοίκηση της μονάδας υιοθέτησε την ερμηνεία ότι το περίεργο δέμα ήταν βόμβα. 
Μετά τις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων, το δέμα ανοίχτηκε, χωρίς την επέμβαση πυροτεχνουργού και αποκάλυψε ένα ζευγάρι αρβύλες.
Το περίεργο ήταν ότι στο δέμα δεν αναγράφονταν ποιος ήταν ο δικαιούχος των αρβυλών.
Καθώς στο περιτύλιγμα υπήρχε το τηλέφωνο του αποστολέα, κάποιος από τη διοίκηση της μονάδας επικοινώνησε μαζί του.
Για να αποδειχτεί ότι πρόκειται για μια γριούλα.

Μετά από αρκετή ώρα συνομιλίας και αφού ο αξιωματικός ζητούσε να μάθει «γιαγιά σε ποιον έστειλες τις αρβύλες για να τους τις παραδώσει», όλοι έμειναν άναυδοι από την αφοπλιστική απάντηση της ηλικιωμένης γυναίκας:
Ας τις πάρει όποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Εγώ διάβασα ότι οι φαντάροι δεν έχουν αρβύλες και με το λιγοστό περίσσευμα της πετσοκομμένης σύνταξης μου, αγόρασα και σας έστειλα ένα ζευγάρι»!

Αφιερωμένο στους αδιάφορους κυβερνώντες που μετακυλούν το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας στις πλάτες των συνφάνταρων και των λαϊκών οικογενειών.
Γιατί οι φτωχοί υπηρετούν σε Έβρο και νησιά.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Εδω 20 χρονια και δεν με εδωσαν ποτε αρβυλα ξανα ,αντε να βρεις αυτα που ζητανε στην αγορα αλλα γιατι σταματησαν να δινουν απο 2 αρβυλα ? θα επρεπε αυη που ειναι εβρο μονο να περνουν απο 2 αρβυλα ζευγαρι εμεις στα νησια αντεχουμε ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή