Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Stormer HVM: Τα βρετανικά συστήματα αεράμυνας προστατεύουν τον ουκρανικό στρατό στο Boυλγεντάρ [vid]

Tα βρετανικά συστήματα αεράμυνας Stormer HVM προστατεύουν τον ουκρανικό στρατό στο Boυλγεντάρ, εναντίον των μαζικών ρωσικών επιθέσεων.

Ο δημοσιογράφος του AFP, Αρμάν Σόλντιν, δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει την κίνηση του εξοπλισμού στις πρώτες γραμμές του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Επί του παρόντος, οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Βουλγεντάρ στην περιοχή του Ντόνετσκ και επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις γύρω από αυτόν τον οικισμό.

«Ήμασταν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Βουλγεντάρ, όπου Ουκρανοί στρατιώτες πολεμούν, τώρα στο στόχαστρο της ρωσικής δύναμης εισβολής», έγραψε ο Σόλντιν στο Twitter.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ακατάπαυστα την ουκρανική πόλη με όλα τα είδη όπλων, με πυροβολικό και αεροπορία.

«Το 100% των κτιρίων στην πόλη υπέστησαν ζημιές και σχεδόν ολόκληρες οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας καταστράφηκαν. Από τα μέσα Μαρτίου, δεν υπάρχουν επικοινωνίες στο Βουλγεντάρ. Δεν υπάρχει θέρμανση, νερό, φως ή επικοινωνία», δήλωσε ο Maksym Verbovskyi, Αναπληρωτής Αρχηγός της Στρατιωτικής Διοίκησης του Βουλγεντάρ.

Ο ουκρανικός στρατός αποτρέπει τις επιθετικές ενέργειες του εχθρού και προκαλεί σημαντικές απώλειες σε τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό στις δυνάμεις εισβολής, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ουκρανικού στρατού.

Το σύστημα αεράμυνας Stormer HVM έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα εναέριων στόχων. Η Ουκρανία έλαβε αυτό το σύστημα από τη Βρετανία τον Ιούλιο του 2022, ενώ η επίσημη απόφαση πάρθηκε ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

Το Stormer HVM (High-Velocity Missile) είναι ένα σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας. Είναι μια πλατφόρμα θωρακισμένης τροχιάς με εκτοξευτή πυραύλων Starstreak ή Martlet LMM που έχει τοποθετημένα 8 εκτοξευτές.

Η εμβέλεια ανίχνευσης στόχων μαχητικών αεροσκαφών είναι περίπου 18 χιλιόμετρα και για στόχους ελικοπτέρων είναι 8 χιλιόμετρα. Ο χρόνος ανίχνευσης στόχου μέχρι και την εκτόξευση είναι κάτω από 5 δευτερόλεπτα.

ONALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου