Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

31η Ταξιαρχία Φέρρες: Το Απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων ΠΡΕΠΕΙ να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Την ώρα που οι αντιρατσιστικές κινήσεις και οι πρόσφυγες διαδήλωναν
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έλαβε αυτή την καταγγελία:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Οι παλιότεροι ΕΜΘ στην 31η Ταξιαρχία στις Φέρρες "μάλωσαν με το ποτάμι" και δεν κάνουν υπηρεσίες εκεί, μόνο έτσι εξηγείτε! 
Σε άλλες μονάδες κάνουν ποτάμι, σε κάποιες άλλες δεν κάνουν ποτάμι [δηλαδή δεν κυνηγούν πρόσφυγες]. 
Τι ισχύει τελικά; 
Αν δεν πρέπει να κάνουν, γιατί κάποιοι κάνουν; Και κάποιοι που δεν κάνουν τα φορτώνονται ΕΠΟΠ, φτάνοντας μεγάλο αριθμό υπηρεσιών και μάλιστα χωρίς απαλλαγές, γιατί υπάρχουν και δουλειές; 
Με τόσους να λείπουν με απόσπαση, με τόσους να μην κάνουν το ένα και να μην κάνουν το άλλο για διάφορους λόγους εφευρέσεις, πρέπει να φορτωνόμαστε και αυτά που δεν κάνουν αυτοί; 
Γιατί σε κάποιες μονάδες της ταξιαρχίας οι νέοι ΕΠΟΠ έχουν πέντε (5) 24ωρες υπηρεσίες και σε άλλη μονάδα έχουν τρεις (3); 
Τα συζητάμε μεταξύ μας γιατί αυτό είναι το ζόρι μας. 
Αυτοί που κάνουν τη μοιρασιά ξέρουν τη σοβαρότητα της θέσης τους; Ξέρουν πόσες βαράμε; 
Κάνουν καλά τη δουλειά τους; 
Ελέγχουν τους από κάτω; 
Βλέπουν αυτά που βγάζουν οι μονάδες; 
Μήπως κάποιες μονάδες τις προσέχουν περισσότερο; (ακούγεται από μερικούς ότι κάποιες μονάδες έχουν λιγότερες υπηρεσίες γιατί ίσως δίνουν μικρότερο αριθμό κόσμου). 
Έρχεται Πάσχα και θα αρχίσει το μεγάλο μαγείρεμα, μέρα παρά μέρα θα μας αλλάζουν υπηρεσίες και σε κάθε αλλαγή θα τσιμπάμε μια δυο παραπάνω υπηρεσίες εμείς οι μικρόβαθμοι, θα περάσουμε την εβδομάδα των Παθών.

Η παραπάνω Επιστολή δίνει τη δυνατότητα να πληροφορηθούμε τι συμβαίνει στον Έβρο. 
Αλλά και σε τι κατάντια μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος επιλέγοντας να γίνει Μισθοφόρος Στρατιώτης, επιλέγοντας μια μίζερη ζωή βουτηγμένη στο αίμα των θυμάτων του. Καθώς μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος της Εγκληματικής μηχανής που λέγεται Ελληνικός Στρατός, για να Μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο.
Να μάθουμε για τη βάρβαρη καθημερινότητα "στο ποτάμι", δηλαδή για το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και μεταναστών από τον Ελληνικό Στρατό, στο οποίο συμβάλλουν τα Τάγματα Εθνοφυλακής και τα φασιστικά καθάρματα της περιοχής προβαίνοντας σε βιαιότητες, σε ληστείες και Επαναπροωθήσεις.
Είναι ο Ελληνικός Στρατός που προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο που σηκώνει Τείχη του Αίσχους και αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες που δημιουργεί με τους βρώμικους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ως Εισβολείς για να μπορεί να προβαίνει σε κάθε ασχήμια και Έγκλημα.
Γιατί αυτά που συμβαίνουν στον Έβρο είναι Έγκλημα, ταξικό Έγκλημα! Οι φτωχοί πρόσφυγες Δολοφονούνται στο ποτάμι και το Αιγαίο, οι πλούσιοι κάνουν επενδύσεις, αγοράζουν Βίζες που τους προσφέρει το ελληνικό και κυπριακό αστικό κράτος.
Αυτή είναι η ματωμένη πραγματικότητα του Ελληνικού Στρατού που εφαρμόζει το Δόγμα Άμυνας/Ασφάλειας και στρέφεται ενάντια στις ασύμμετρες απειλές: πρόσφυγες, εργαζόμενους, νεολαία, μειονότητες.
Και το Έγκλημα ενάντια στους πρόσφυγες βρίσκει την συνέχεια του στο Έγκλημα στα Τέμπη, στα καθημερινά εγκλήματα στους εργασιακούς χώρους, στις Εκτελέσεις ΡΟΜΑ από την Αστυνομία.
Αυτή η καθημερινότητα της Βίας στον Έβρο ενορχηστρώνεται από την κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο, νομιμοποιείται από τους καθηγητές και τους αναλυτές μαϊντανούς απόστρατους στρατιωτικούς στα ΜΜΕ, δεν απασχολεί την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα που βαθμό που θα έπρεπε.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
 Θυμίζουμε: 

Σφαίρες, ξύλο, βασανιστήρια, πτώματα προσφύγων στο ποτάμι – μια συγκλονιστική καταγγελία στο Δίκτυο «Σπάρτακος»

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΑΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου