Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ αγοράζει Αμερικανικά αμφίβια που αποσύρθηκαν αφού βυθίστηκαν με 9 νεκρούς Μισθοφόρους Στρατιώτες των ΗΠΑ

Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ αγοράζει αμφίβια των Αμερικανών πεζοναυτών, που βυθίστηκαν στις ΗΠΑ με 9 νεκρούς, έναντι 268 εκατομμυρίων δολαρίων
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δεκάδων επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο αφότου το Σώμα Πεζοναυτών απαγόρευσε τα οχήματα, μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό βύθισης το 2020, μεταδίδει το DefenseNews.com
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ Ελλάδα να αγοράσει έως και 76 επιθετικά αμφίβια οχήματα αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή.
Το ελληνικό κράτος, το οποίο έχει υποβάλλει πρόταση συμφωνίας τουλάχιστον από το 2022, έχει ζητήσει να αγοράσει 63 από την παραλλαγή προσωπικού του λεγόμενου AAV, εννέα της παραλλαγής διοίκησης και τέσσερις της παραλλαγής ανάκτησης, με 63 πολυβόλα των 50 διαμετρημάτων, επίσης, εκτοξευτές χειροβομβίδων MK-19 και θερμικά σκοπευτικά M36E T1 μεταξύ του σχετικού εξοπλισμού.
Μετά τη βύθιση στις 30 Ιουλίου 2020, με θύματα εννέα πεζοναύτες, το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, από τον Δεκέμβριο του 2021 περιόρισε τον στόλο των AAV, τα οποία απαγορεύτηκαν να μπαίνουν στο νερό εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Μια έρευνα του Σώματος Πεζοναυτών φέρεται να διαπίστωσε ότι η ανεπαρκής εκπαίδευση, η άθλια συντήρηση και η κακή κρίση των ηγετών οδήγησαν στη βύθιση του AAV σε ένα από τα πιο θανατηφόρα εκπαιδευτικά ατυχήματα πεζοναυτών εδώ και δεκαετίες.

Εκπρόσωπος των Πεζοναυτών δήλωσε στο DefenseNews.com ότι ενώ η μέση ηλικία του στόλου είναι τα 40 έτη, τα οχήματα έχουν υποβληθεί σε “Πρόγραμμα Επέκτασης Ζωής Υπηρεσιών (SLEP), Αξιοπιστία Διαθεσιμότητα Συντήρηση/ Ανακατασκευή σε Πρότυπο Πρόγραμμα (RAM/RS ), και προγραμματισμένους κύκλους μέσω συντήρησης σε επίπεδο αποθήκης» καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αμυντικής Ασφάλειας και Συνεργασίας, η πώληση στην Ελλάδα θα προσφέρει «μια αποτελεσματική ικανότητα προστασίας των θαλάσσιων συμφερόντων και υποδομών για την υποστήριξη της στρατηγικής της θέσης στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ».

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι τα συγκεκριμένα αμερικανικά αμφίβια οχήματα τα οποία μπαίνουν πολύ δύσκολα στα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού. Αρχικά ο Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος είχε υποστηρίξει μέσω του τότε Α/ΓΕΝ Σ.Πετράκη ότι με κάποιες επισκευές καταπέλτες των αρματαγωγών, θα τα σήκωναν!!!
Επειδή οι δικαιολογίες αυτές ήταν για γέλια και για κλάματα, ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της ΝΔ να διαρρέει μέσω δημοσιογράφων ότι το ελληνικό κράτος θα αγοράσει ολόκληρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων ώστε να χωράνε τα αμφίβια οχήματα που δεν χωράνε στα υπάρχοντα αρματαγωγά!!!
Δηλαδή, αγοράζουν τα επικίνδυνα αμερικανικά σαπάκια κόστους 268 εκατομμυρίων δολαρίων και στην συνέχεια θα αγοράσουν πλοίο από τους Αμερικανούς, ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να τα μεταφέρουν!
Ούτε στα πιο τρελά όνειρα των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών δεν θα μπορούσε να βρεθεί κυβέρνηση παρόμοια με του Κ.Μητοστάκη-ΝΔ.
Δε μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε ότι η αστική φιλονατοϊκή αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν λέει κουβέντα!

Αυτοί οι πανάκριβοι πολεμικοί εξοπλισμοί εξυπηρετούν από τη μια μεριά τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Αφετέρου εντάσσονται στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Μαύρη Θάλασσα, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Το ελληνικό αστικό κράτος αναγκάζει τον λαό μας σε τεράστιες οικονομικές θυσίες προκειμένου να αναβαθμίσει τον στρατηγικό του ρόλο διαμέσου του πολέμου, που σημαίνει σοβαρό πολεμικό ρόλο στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής Πολέμου Καταστολής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο.    
Παράλληλα, η κυβέρνηση προβαίνει σε περικοπές των κοινωνικών δαπανών, Ιδιωτικοποιεί την Υγεία και Παιδεία, ανασυγκροτεί το κράτος Άμυνας Ασφάλειας.
Πρέπει να Αγωνιστούμε ενάντια σε όλα αυτά.
Να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Να απαιτήσουμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων.
Να ανατραπεί η ελληνο-αμερικανική πολεμική συμμαχία.
Να παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση του πολέμου των Μητσοτάκη-ΝΔ και την φιλονατοϊκή αστική αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτή η αστική πολιτική μας Δολοφονεί στα Τέμπη και μας απειλεί με Πόλεμο.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου