Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Απαιτούμε το ΓΕΕΘΑ να ανακοινώσει τις ημερομηνίες των Εορταστικών Γκρουπ και να αναλάβει τη Δωρεάν Μετακίνηση μας

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφτασε η παρακάτω Επιστολή ενός συνφάνταρου:
Είμαι στρατιώτης της Ε’ ΕΣΣΟ 2022 και βρίσκομαι 800 χλμ μακριά απ το σπίτι μου καθώς υπηρετών Υποχρεωτικά στον Στρατό.
Θέλω να θέσω ένα ερώτημα:
για ποιο λόγο δεν μας ανακοινώνουν ακόμη τα εορταστικά γκρουπ; Αφήνοντας μας σε αγωνία για το αν θα δούμε τους δικούς μας περνώντας άλλοι Πάσχα μαζί τους και άλλοι κάποιες μέρες ξεκούρασης;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί από το ΓΕΕΘΑ να ανακοινώσει τις ημερομηνίες των Εορταστικών Γκρουπ και να αναλάβει τη Δωρεάν Μετακίνηση μας

Ιδίως φέτος οι συνφάνταροι την έχουν μεγάλη ανάγκη της Εορταστική Άδεια καθώς είναι πολύ στρεσαρισμένοι εξαιτίας του κρατικού και κυβερνητικού Εγκλήματος στα Τέμπη.
Δυστύχημα που εκτός των άλλων προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στις μακρινές μετακινήσεις, ενώ αυξάνει το κόστος του ταξιδιού επειδή πολλοί συνφάνταροι ωθούνται να ταξιδεύσουν με αεροπλάνο.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει επιτέλους το υπουργείο Άμυνας να εκπληρώσει την υποχρέωσή του προς όλους τους συναδέλφους και να μας μετακινήσει δωρεάν. 
Είτε βάζοντας υπηρεσιακά μέσα που διαθέτει, είτε προσφέροντας μια επιπλέον κατάσταση επιβίβασης.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά, να ζητήσουν Ακρόαση από Διοικητές, Ταξιάρχους και Μεράρχους και να απαιτήσουν τη Δωρεάν Μετακίνηση τους.

Συνάδελφοι, στηρίξτε την σημαντική πρωτοβουλία του Δικτύου «Σπάρτακος».

Παράλληλα, το μεγάλο ζήτημα είναι να μπει ένα τέλος στον μισθό κοροϊδία των 8,7 ευρώ! Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. Απ’ την αρχή της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους.
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων. Ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία είναι 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. 
Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ταξί και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων. 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά οχτώ φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες.

Η κυβέρνηση δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις («Ηνίοχος 2022») πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.

Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνει την οικονομική και εργασιακή τους εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνει ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουμε από το ΚΨΜ και με τα κέρδη ο στρατός αγοράζει γραφική ύλη, συντηρεί μονάδες και οχήματα.

Εμείς απαιτούμε να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του βασικού. Να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή μας από τον στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα. Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της στρατιωτικής θητείας. 
Και βέβαια, το υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου