Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Συνοριοφύλακες και Στρατιωτικοί δέρνουν, κλέβουν, Επαναπροωθούν Πρόσφυγες στον Έβρο

Συνοριοφύλακες και Στρατιωτικοί δέρνουν, κλέβουν Επαναπροωθούν Πρόσφυγες στον Έβρο
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δέχεται συνεχώς καταγγελίες για την απάνθρωπη δράση Συνοριοφυλάκων και Στρατιωτικών στον Έβρο εις βάρος των προσφύγων και μεταναστών.
Από το σύνολο αυτών των καταγγελιών πηγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα για την αποκρουστική δράση του ελληνικού κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.
Καταρχήν, πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια στην άσκηση της βάρβαρης αστικής πολιτικής όπως ασκήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ασκείται από την κυβέρνηση της ΝΔ δίνοντας φυσικά τα τελευταία χρόνια πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, συστηματοποιώντας και κάνοντας κανονικότητα την βία.
Και αυτό γιατί το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων στους πρόσφυγες-μετανάστες αποτελεί στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης καθώς υπερασπίζοντας τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο επιδιώκει την αναβάθμιση της. Για πρώτη φορά το ελληνικό αστικό κράτος κατάφερε να ταυτίσει τα σύνορα του με αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια των δραματικών γεγονότων του 2020. 
Κάνοντας πράξη μια στρατηγική επιδίωξη που βρίσκεται πίσω από την επιλογή εισόδου της τότε ΕΟΚ, βασικό επίτευγμα στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού!      
Σε ένα ακροδεξιό πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο που περιγράφει τους πρόσφυγες ως Εισβολείς τους οποίους πρέπει τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας να Αποτρέψουν την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια, κινητοποιούνται το σύνολο των εθνικών στρατιωτικών και αστυνομικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους [Στρατός, Αστυνομία, Συνοριοφυλακή], η FRONTEX, και όχι μόνο.
Με την ακροδεξιά αντίληψη του Πολίτη-Οπλίτη που ενστερνίζεται το σύγχρονο αστικό κράτος έχουμε την ενεργοποίηση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής -που αναδιοργάνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενσωμάτωσε τις γυναίκες η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πρόσφατο νόμο για την Εθνοφυλακή-, των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, με τις ασκήσεις ΜΑΚΕΔΟΜΑΧΟΣ και όχι μόνο, τους ΝΑΖΙ της περιοχής και τους κυνηγούς. Επίσης, τους νέους που στρατεύονται Υποχρεωτικά και εμπλέκονται με έναν καλά οργανωμένο τρόπο στην καταδίωξη προσφύγων.
Η βία ασκείται με τον πλέον συστηματικό τρόπο.
Πρωταγωνιστής στην Απανθρωπιά η Συνοριοφυλακή.
Θυμίζουμε τους μαυροντυμένους Συνοριοφύλακες που ενεργούσαν και ενεργούν σε Βόρειο και Νότιο Έβρο, έχοντας ως βάση την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Χωρίς διακριτικά οι ίδιοι και χωρίς πινακίδες τα λευκά βανάκια, ερχόντουσαν να πάρουν τους πρόσφυγες που σταματούσαν τα στρατιωτικά περίπολα. 
Πολλές οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε αστυνομικά τμήματα, αφαίρεση χρημάτων, κινητών τηλεφώνων και χαρτιών από τους πρόσφυγες, πριν τους Επαναπροωθήσουν.
Αυτά γινόντουσαν μέχρι το 2019, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες και ψηφίζοντας το νόμο για την Εμπλοκή του Στρατού στην Εσωτερική Ασφάλεια, συγκροτεί τα κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας που περιπολούν στον Έβρο συλλαμβάνοντας πρόσφυγες και παραδίδοντας τους στην Συνοριοφυλακή για να ακολουθήσουν οι Επαναπροωθήσεις.
Στα δραματικά γεγονότα του 2020 υπάρχει μια πολύ ευρύτερη κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, αλλά και μια συστηματοποίηση των απάνθρωπων επιχειρήσεων.
Τι κάνουν λοιπόν όταν συλλαμβάνουν πρόσφυγες;
Καταρχήν τους υποχρεώνουν να βγάλουν κάλτσες και παπούτσια.
Μετά τους αφαιρούν ζώνες και παντελόνια.
Στην συνέχεια τους ληστεύουν καθώς εκεί έχουν οι πρόσφυγες χαρτιά, λεφτά και κινητά.
Στην συνέχεια, Επαναπροωθούν σχεδόν γυμνούς τους πρόσφυγες που τρέμουν από το κρύο και δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με κανένα.

Τους τελευταίους μήνες, και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προπαγανδίζει την επέκταση του Τείχους έχουμε μια πολύ οργανωμένη επιχείρηση του Στρατού.
Καταρχήν, με συστηματικό τρόπο στελέχη διαφόρων μονάδων -και ιδιαίτερη συμμετοχή των Ταγμάτων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχία και άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων- φεύγουν με Απόσπαση, ώστε για ορισμένο να κάνουν περιπολίες είτε στον Έβρο, είτε στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, όταν διαπιστώθηκε ότι οι πρόσφυγες άλλαξαν δρομολόγιο.
Έχουμε τη δράση των γνωστών περιπόλων Στρατού-Αστυνομίας που περιπολούν πάνω κάτω στο ποτάμι με τζιπάκια. 
Επίσης, φαντάροι από όλες τις μονάδες του Έβρου Αποσπούνται σε Φυλάκια-περάσματα προσφύγων για να επανδρώσουν αποκλειστικά Περίπολα με σκοπό την σύλληψη προσφύγων-μεταναστών. Συγκροτούν Ειδική Ομάδα όπως αυτή στο Φυλάκιο Πετράδων.
Η Βία όμως δεν προσφέρει μόνο στρατηγική αναβάθμιση στο ελληνικό αστικό κράτος αλλά αποφέρει κέρδος.
Οικονομικό κέρδος.
Σε ποιους;
Μα στους Διώκτες;
Είναι κοινό μυστικό το τι γίνεται στον Έβρο...
Οι στρατιωτικοί νοιώθουν αδικημένοι για τα 13 ευρώ της αμοιβής για την υπηρεσία περιπόλου στον Έβρο.
Συμπληρώνουν λοιπόν την αμοιβή τους με αυτά που θα αρπάξουν από τους πρόσφυγες!
Είπαμε, μεγάλο σχολείο τα γεγονότα του 2020 και καλοί εκπαιδευτές οι Συνοριοφύλακες...
Μάλιστα, συνφάνταροι μας είχαν καταγγείλει ότι στρατιωτικοί που πρωτοστάτησαν σε παρόμοιες ασχήμιες και έγιναν αντιληπτοί από φαντάρους, το έπαιζαν καλοί και επιχείρησαν να μοιράσουν μερικά από τα κλεμμένα κινητά των προσφύγων για να τους κλείσουν το στόμα!

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Θα τις ερευνήσουν;
Εμείς καλούμε τον λαό μας και την νεολαία να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για να σταματήσουν όλες αυτές οι Αθλιότητες.
Γιατί Αποτροπή των προσφύγων σημαίνει Βία και Κλοπή.
      ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Εκεί πάνω δεν πάνε τυχαία άτομα και υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να δέρνουν κόσμο αλλά σε άλλα κλιμάκια το βλέπουν φυσιολογικό,θες δεν θες πας και εκτελείς αλλά το να δέρνεις κόσμο θα πρέπει να γίνεται με κλικες.Οπως στην Γερμανία δέρνουν,ειδικά εάν είναι ξένος για δήθεν παράπτωμα όταν σε κάνουν έλεγχο και φυσικά κάποιοι προδότες της χώρας που ζούνε εκεί και μόνο κατηγορούν τους Έλληνες από την Ελλάδα για κλέφτες όταν η ίδιοι σε θέλουν με 900€ το μήνα με 14 ώρες δουλειάς κάθε μέρα από 09:00 έως 23:59 και αμέσως να κατακρίνουν κάποιον που έρχεται για ένα καλύτερο αύριο αλλά να δέχεται ξύλο και εκμετάλλευση.Ο ξένος περισσότερα σε βοηθάει όταν κάνεις καλή δουλειά κάτι που σε εμάς δεν γίνεται με Έλληνα εργολάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή