Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Αναλγησία και εκμετάλλευση στελεχών στην 8η ΕΑΝ: αδιαφορούν για τις οικογένειες μας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σας στέλνω αυτή την Επιστολή Καταγγελίας για να μάθετε κι εσείς τί σημαίνει αναλγησία και εκμετάλλευση της ανάγκης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Είμαι σύζυγος στελέχους που υπηρετεί στην 8η ΕΑΝ στο Καλπάκι Ιωαννίνων. 
Τα σχολεία όπως ξέρετε ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και κάποια στελέχη ζήτησαν εγγράφως μια διευκόλυνση προς το ωράριό τους έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν ή να παίρνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία. 
Αρμόδιος Αξιωματικός δείχνοντας το πόσο υπολογίζει τις οικογένειες αυτών, χρησιμοποιώντας ένα τρικ, προσπαθεί να "φάει" όλες τις άδειες για να τους έχει σαν σκλάβους.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφαιρούνταν από τα στελέχη όλες οι γονικές άδειες που δικαιούνταν για το σχολικό έτος (πέντε 24ωρες άδειες) έτσι ώστε να μην υπάρχει το αίσθημα της αδικίας σε όσους δεν κάνουν χρήση ειδικού ωραρίου. 
Δηλαδή υπολογιζόταν: 5 άδειες * 24 ώρες = 120 ώρες (όσες περίπου και οι ώρες που έλειπαν όλη τη χρονιά για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο).

Τώρα απαιτούν να μην υπολογίζονται ως 24ωρες οι άδειες (όπως προβλέπεται σε όλους τους στρατιωτικούς κανονισμούς να είναι), αλλά ως 8ωρες!!!!! 
Με αυτό το κόλπο τριπλασιάζουν τις άδειες που θέλουν να τους "φάνε"!!! Δεν του έφτανε όμως αυτό! 
Ανακοίνωσαν ότι όποιος μπαίνει μια ώρα νωρίτερα θα πρέπει να του κόβουν 20 μέρες το χρόνο!! 
Σχεδόν το σύνολο των αδειών του έτους (ουσιαστικά θα δουλεύουν ως σκλάβοι).
Αυτό που ήταν το κερασάκι στην τούρτα και έδειξε το πραγματικά απάνθρωπο πρόσωπό του ήταν η απάντησή τους σε διαμαρτυρίες πάνω στο θέμα: 
"Εσείς μου ζητάτε...όχι εγώ! Αν έχετε ανάγκη θα τις χρεωθείτε και θα πάρετε το ειδικό ωράριο".

Κάτι τελευταίο πάνω στο θέμα... 
Δεν υποχρεούται να δώσουν ειδικό ωράριο σε όσους οι σύζυγοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα... 
Εμάς δηλαδή δεν μας υπολογίζουν καθόλου και το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν πάτημα στον πάσα έναν να πατάει επί πτωμάτων και να μας εκβιάζει!!

Συγγνώμη για το έντονο ύφος, αλλά πολλές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση! 
Για άλλη μια φορά φάνηκε η ανυπαρξία της μέριμνας προσωπικού... λυπάμαι!

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται τι σημαίνει Καριέρα στον στρατό.
Καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και να Μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

4 σχόλια:

  1. Είναι ειρωνεία να μιλάνε κάποιοι για διοικητική μέριμνα εννοώ έχουν αφήσει στον αέρα τέτοιες διαταγές που θα έπρεπε να είναι απόλυτες για όλους ώστε να μην έχει κανένας δικαίωμα είτε να τις εκτελέσει όπως θέλει αυτός είτε να τις αγνοήσει γιατί έτσι θέλει και μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ το ΓΕΣ και ο αρχηγός αδιαφορεί για τις οικογένειες των στρστιωτικων μεταθετει οικογένεια με παιδί ΑΜΕΑ και ο αρχηγός δε δέχεται να δει τον γονέα για να του εκφράσει τις δυσκολιες που αντιμετωπίζει ,δεν απαντάνε σε αναφορά που έχει γινει εδώ και κάμποσους μήνες για κατ εξαίρεση μετάθεση δε θα αδιαφορησει ο εκάστοτε Δκτη μοναδος για το προσωπικό του ...για ποια μέριμνα προσωπικου μιλάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θυμάμαι περιστατικό παιδί με λευχαιμία και δεν ήθελε κανένας ακόμα και με αναφορά να βοηθήσει και μόνο 1 αξιωματικός πήρε τηλέφωνο το βύσμα του για να βοηθήσει.Δυστυχως στο στρατό εινάι πλέον μπουρδέλο και έχει χαθεί η ανθρωπιά για να σώσουμε τα παιδιά και όλοι κοιτάνε να πάρουν την Χρυσή καρέκλα στο επιτελείο αλλά και τα bonus που πήραν λόγο απόδοσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν γραπτές διαταγές και ισχυουν οποτε μας συμφέρει οταν πρόκειται για ανωτερα κλιμακια (βυσματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή