Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Δίκτυο «Σπάρτακος»: Στοπ στον «Παρμενίων»!

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

▸Να ακυρωθεί η πανάκριβη άσκηση και η εκπαίδευση των Ουκρανών αεροπόρων

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτεται και επιτίθεται στην εργαζόμενη πλειοψηφία και στα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Η καταστροφή της Θεσσαλίας ήρθε να επιβαρύνει κι άλλο την εύθραυστη ελληνική οικονομία, η πορεία της οποίας δεν είχε μεγάλη σχέση με όσα έλεγε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι market pass τέλος. Αγνοώντας την τεράστια ακρίβεια που προκαλεί η κερδοσκοπία βιομηχανιών, εμπόρων, επιχειρηματιών ενέργειας και τα σούπερ μάρκετ. Ακρίβεια που όλοι ξέρουν ότι θα εκτιναχθεί άμεσα!

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν αλλάζουν καθώς και η ΕΕ δεν βοηθά, παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και την παραπλάνηση των καθεστωτικών ΜΜΕ. Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2,2 δισ. ευρώ –που είναι ανακατανομή κονδυλίων– μόλις 250 εκατ. ευρώ θα είναι τα επιπλέον χρήματα που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα.

Από την άλλη μεριά όμως η κυβέρνηση συνεχίζει τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε στην βουλή ότι τα επόμενα χρόνια θα δαπανηθούν 30 δισ. ευρώ!

Επίσης, η κυβέρνηση συμμετέχει και εμπλέκεται ολοένα περισσότερο στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και αποτελεί μέρος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΓΕΕΘΑ η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα που θα κοστίσει στον λαό μας 900 εκ. ευρώ! Το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την υλοποίηση της πανάκριβης και επικίνδυνης πανελλαδικής άσκησης «Παρμενίωνας».

Η πολεμοκαπηλεία τους λιώνει φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη. Οι συνάδελφοι είναι κατάκοποι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και άυπνοι. Παράλληλα, πολλές μονάδες συμμετείχαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ τώρα εκατοντάδες μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στην κατεστραμμένη Θεσσαλία.

Ποιος στρατηγός και υπουργός άραγε λογαριάζει τους εκατοντάδες εφέδρους –τους πιο φτωχούς γιατί οι πλούσιοι και βυσματίες απαλλάσσονται– που πρέπει να αφήσουν τις δουλειές και τις οικογένειες τους για να συμμετέχουν σε πολεμοχαρείς σχεδιασμούς; Τέλος, ποιος στο Πεντάγωνο λογαριάζει το τεράστιο οικονομικό κόστος που θα επιβαρύνει τον λαό μας και τους κινδύνους για το προσωπικό, τους κατοίκους των περιοχών που θα διεξαχθεί η άσκηση και το περιβάλλον, καθώς συχνά οι βολές προκαλούν πυρκαγιές;

Εμείς απαιτούμε να μην προσχωρήσουν σε αυτούς τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς. Να μην διεξαχθεί η άσκηση «Παρμενίωνας». Απαιτούμε να μην γίνει η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων. Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει. Απαιτούμε τα τεράστια αυτά ποσά να δοθούν για την ανακούφιση των πληγέντων σε Έβρο και Θεσσαλία.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (16.09.23)

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι μονο αυτο αλλα και η υγειονομικες εξετάσεις πρεπει να περασουν οσοι ηρθαν σε επαφη με τα νερα που πηγαν για βοήθεια στην Θεσσαλία οταν αυτα τελειωσουν που εχει πολλοι δουλεια ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή