Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Νεκροί στην Λιβύη: τα παράσημα και οι βαθμοί των ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ των FAKE NEWS δεν απαντούν στο τι έγινε και πως έγινε

Για να κλείσουν στόματα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ των FAKE NEWS, επέβαλε την απονομή Ανώτατου Βαθμού στα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη.

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:
α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.
β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.
Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου
2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΓΕΕΘΑ από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να πείσουν ότι πρόκειται για τροχαίο δυστύχημα. Στην αρχή μίλησαν για φορτηγό, μετά έγραψαν για οικογένεια που επέβαινε σε αυτοκίνητο μεγάλο κυβισμού.
Για να απαντήσουν στις αποκαλύψεις για έκρηξη, έφεραν στο προσκήνιο σενάριο για πολλά καύσιμα στο ΙΧ της οικογένειας, ενώ αργότερα διάφοροι Ακροδεξιοί καραβανάδες μίλησαν για δεξαμενές φυσικού αερίου στο πούλμαν που μετέφερε την ελληνική στρατιωτική αποστολή.
Όμως υπάρχουν ορισμένα ζητήματα.

ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΗΜΑ:
Σε νέο βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος στη Λιβύη φαίνεται το σημείο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων. Σύμφωνα με το MEGA, το βίντεο τράβηχτηκε από οδηγό αυτοκινήτου που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Στα πλάνα φαίνεται να έχει μαζευτεί κόσμος, ενώ ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώνεται, αφού τα δύο οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Όπως φαίνεται τα αυτοκίνητα που φλέγονται είναι σε ευθεία, δεν βλέπουμε στροφή εκεί όπως διαρρέει το ΓΕΕΘΑ.  koutipandoras.gr


ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ
Συγγενής επιζώντα από το δυστύχημα στη Λιβύη τονίζει στο OnAlert ότι "από τις 4:30 μμ ήταν ενήμερο το ΓΕΕΘΑ για το μακελειό". Λίγα λεπτά μετά τη σφοδρή σύγκρουση ένα από τα επιζόντα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ειδοποίησε τους οικείους του, μέσω του μοναδικού κινητού τηλεφώνου του συναδέλφου του παθολόγου γιατρού που είχε περισωθεί, ζητώντας να ενημερώσουν άμεσα το ΓΕΕΘΑ για το τραγικό συμβάν.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η είδηση του τροχαίου έγινε γνωστή στις 5μμ της περασμένης Κυριακής, την ώρα δηλαδή που προσγειωνόταν στην Ελευσίνα το C-130 το οποίο είχε μεταφέρει το πρωί τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. 
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, εκείνη την ώρα δεν γνώριζαν για νεκρούς αλλά μόνο για το γεγονός του τροχαίου. «Η αρχική πληροφόρηση βασιζόταν στην ενημέρωση που παρείχαν οι αρχές της Λιβύης προς τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, στην οποία αναφερόταν κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν θύματα μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, «είναι ευνόητο ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν επί του πεδίου δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της σχετικής πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων». 
Παρόλα αυτά, το ΓΕΕΘΑ και ενώ οι πληροφορίες από τη Λιβύη ήσαν συγκεχυμένες στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε για το συμβάν έκανε λόγο για «ελαφρά τραυματίες».

ΤΡΙΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
Διαπιστώνουμε ότι το ΓΕΕΘΑ ήξερε τι είχε συμβεί, το απέκρυψε και υποβάθμισε τα δραματικά γεγονότα στην Λιβύη.
Γιατί; Ήταν ένας Αποτυχημένος χειρισμός του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου;
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός να μην υπήρχε ενημέρωση μεταξύ ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και να μην χαράχτηκε από κοινού επικοινωνιακή τακτική.
Γιατί επομένως επέλεξαν τα FAKE NEWS, τον αποπροσανατολισμό και την απόκρυψη πληροφοριών;
Ήδη υπάρχουν δημοσιογραφικές αναρτήσεις που μιλούν για συνεννόηση με το Μαξίμου και απόφαση να κρατηθεί χαμηλά η είδηση για τους νεκρούς στρατιωτικούς εξαιτίας της συνέντευξης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.   

 ΤΕΤΑΡΤΟ ΖΗΤΗΜΑ:
Πως οργανώθηκε η αποστολή; 
Οι φίλοι και οι συγγενείς των μελών της ελληνικής αποστολής μιλώντας στο OnAlert, ότι η αποστολή σχεδιάστηκε την τελευταία στιγμή. 
«Τους ενδιέφερε μόνο η φωτογραφία», δηλώνουν με πικρία. Όπως αναφέρουν στο ΟnAlert φίλοι του ενός στρατιωτικού γιατρού που νοσηλεύεται στο 401 με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, η επιχείρηση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη Λιβύη οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το στρατιωτικό προσωπικό ειδοποιήθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη. Την επόμενη ημέρα εμβολιάστηκε και την περασμένη Κυριακή το πρωί επιβιβάστηκαν στο C-130 με προορισμό τη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι νοσηλευτές και οι γιατροί των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είχαν ακριβή ενημέρωση για το ακριβές αντικείμενο τη αποστολής τους ούτε για τον χρόνο παραμονής τους στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Λιβύης. Στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης πληροφορήθηκαν ότι το C-130 θα επέστρεφε χωρίς αυτούς στην Αθήνα. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε κάποιος σύνδεσμος για την καθοδήγηση της επιχείρησης ανθρωπιστικής βοήθειας και πως κινούνταν με τη βοήθεια της γαλλικής δύναμης που βρίσκεται στη Λιβύη.

Συγγενείς αποκαλύπτουν ότι οι συγγενείς τους στρατιωτικοί δεν πήγαν στη Λιβύη με δέλεαρ τα ευρώ αλλά Διατάχθηκαν να συμμετέχουν στην πολύ επικίνδυνη αυτή αποστολή, με πρόσχημα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΠΕΜΠΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
Σε ολόκληρο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επικρατεί μεγάλη οργή και ανησυχία.
Οργή γιατί για μια ακόμη φορά το ΓΕΕΘΑ χρησιμοποιεί FAKE NEWS.
Ανησυχία γιατί θεωρούν ότι η απώλεια των πέντε (5) Ελλήνων στην Λιβύη ήταν αποτέλεσμα πολεμικής ενέργειας αποτέλεσμα του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού!

ΕΚΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
Ποια συμπεράσματα βγαίνουν για το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το στρατιωτικό κατεστημένο.
Ανεξάρτητα για το αν το ΓΕΕΘΑ θεωρεί ότι όλα καλώς έγιναν στην Λιβύη.
Ή την σφοδρότητα της κριτικής, όπως του Πρόεδρου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), αντιστράτηγου ε.α., Ιωάννη Μπαλτζώη, που σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας», στον Στρατιωτικό Συντάκτη της Zougla.gr Χρήστο Μαζάνη, τονίζει ότι η στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη οργανώθηκε "Σαν να ήταν μια σχολική εκδρομή".
Υπάρχει κάτι που ολόκληροι το αστικό προσωπικό σκηνικό και το στρατιωτικό κατεστημένο συμφωνεί. Τονίζει ο Μπαλτζώης:

Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στη Λιβύη, πρέπει να έχει παρουσία και ρόλο εκεί»...

Άρα οι στρατιωτικοί και οι ΕΠ.ΟΠ. του Ελληνικού Στρατού πρέπει να γνωρίζουν ότι από εδώ και εμπρός, Υποχρεωτικά αν δεν δελεαστούν από τα ευρώ, θα συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές σε πολεμικές ζώνες στην Αρμενία και την Ουκρανία, στη Λιβύη και το Μάλι.
Η Συμμετοχή και η Εμπλοκή τους σε ιμπεριαλιστικές αποστολές θα πληρωθεί με αίμα.
Το δικό τους αίμα...
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
-Καλούμε την νεολαία να Μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ και στρατιωτικός
-Να Αποχωρήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις που τους θέλουν Μπράβους επιχειρηματιών, κρατικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, κυνηγούς προσφύγων και καταστολείς κοινωνικών κινημάτων. 
Το καθοριστικό όμως είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com 

ΠΗΓΕΣ
koutipandoras.gr
 Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου