Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Οι ΗΠΑ είναι μία δύναμη του καλού και η Ελλάδα πρέπει να υπερεξοπλιστεί!

Ο Αμερικανός πρέσβης χαιρετά μέλη των Ειδικών Δυνάμεων που θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν για τις ΗΠΑ και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα 
Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε ξεκαθαρίσει ότι οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Προεδρίας Ερντογάν για την γεφύρωση των ελληνο-τουρκικών διαφορών εντός αμερικανικών σχεδιασμών δεν οδηγούν στην Ειρήνη, αλλά σημαίνουν κλιμάκωση των πολεμικών εξοπλισμών και των πολεμικών προετοιμασιών καθώς το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας εντάσσεται με ενεργό πολεμικό ρόλο στις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, έχοντας ως παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα, την αρπαγή δηλαδή των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας από τη Ρωσία.
Όλα αυτά ήρθε να τεκμηριώσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsounis σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη δημοσιογράφο, Κατερίνα Τσαμούρη, κατά την δεύτερη ημέρα του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς, 10- 13 Απριλίου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη σχέση ΗΠΑ – Ισραήλ, ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε το Ισραήλ είναι ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ προσθέτοντας όμως ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όμως το πώς το κάνει έχει σημασία».
Με απλά λόγια το Ισραήλ πυροδοτεί γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, έχοντας στο πλευρό του τις ΗΠΑ, αλλά επίσης την ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πόλεμος εξόντωσης του λαού της Παλαιστίνης από τον Ισραηλινό στρατό γίνεται με αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά που μεταφέρονται μέσω της Ελλάδας.
Ο Αμερικανός πρέσβης έκανε εκτενή αναφορά στις εξαιρετικές σχέσεις Ουάσιγκτον – Αθήνας λέγοντας ότι η σχέση των ΗΠΑ και της Ελλάδας βελτιώνεται διαρκώς εδώ και χρόνια. 
Και έχει δίκιο να το λέει αυτό αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, τις πολεμικές συμμαχίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τις ελληνο-αμερικανικές συμφωνίες που προβλέπουν ελληνικά στρατεύματα να δράσουν στην Ευρώπη υπό τις διαταγές του στρατού των ΗΠΑ.   
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα έχει λόγους να ανησυχεί για τα F-16 που θα πάρει η Τουρκία, απάντησε ότι «η Τουρκία έχει F-16 εδώ και δεκαετίες όπως και η Ελλάδα και πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι είναι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ».
Γιατί να μην τα λέει αυτά αφού έχει προηγηθεί η κωλοτούμπα του Μητσοτάκη που δεν αντέδρασε στην απόφαση να δοθούν δεκάδες F16 στην Τουρκία. 
Πρέπει να σκεφτούμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για να πουλήσει F35 στην Ελλάδα και F16 στην Τουρκία, κερδίζοντας πολεμικά συμβόλαια δεκάδων δις δολ για τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ.
Ο ίδιος περιέγραψε το πως συνδέονται οι ελληνο-τουρκικές συνομιλίες με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Ενθάρρυνε τους δύο συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους και τόνισε ότι «η Ελλάδα φυλάει τα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό να εκμοντερνίσουμε τον εξοπλισμό της».
Είναι λοιπόν ο πλούτος των αμερικανικών όπλων, καινούργιων και μεταχειρισμένων, που καταλήγει στην Ελλάδα: 
Πύραυλοι, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, μαχητικά αεροσκάφη, ίσως πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των F16...
Αφορμή για να προχωρήσουν όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί υπήρξε η σύγκρουση των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με την Ρωσία.
Το δηλώνει ο πρέσβης:
Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία μας έκανε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε το ΝΑΤΟ και τις δυνατότητες αποτροπής του, είπε ο Tsounis και τόνισε την ενίσχυση του ρόλου που έχει η Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, με τις εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης και της Ρεβυθούσας, δεδομένης και της αποσύνδεσης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.
Είναι το φθηνό φυσικό αέριο της Ρωσίας που αντικαθιστά η Αμερική με το πανάκριβο LNG από σχιστολιθικά πετρώματα....
Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε τη σημασία προστασίας των ωκεανών!
Ουσιαστικά περιγράφεται η αποστολή της Φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα και οι σχεδιασμοί αποστολής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα.

Τέλος όμως ο Αμερικανός πρέσβης έσταξε από κυνισμό και υποκρισία.
Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, είπε ότι «η χώρα μου δεν είναι τέλεια, όμως προσπαθούμε για το καλύτερο στον κόσμο». 
Οι ΗΠΑ είναι μία δύναμη του καλού και η Ελλάδα ωφελείται έχοντας το βλέμμα στη Δύση, στη σχέση με την ΕΕ τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Πρέπει να αγωνιστούμε.
Πρέπει να ανατραπούν οι πολεμικές συμμαχίες Ελλάδας-ΗΠΑ και να φύγουν οι βάσεις του πολέμου.
Πρέπει να Αντισταθούμε στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες επιχειρηματίες, ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ
Να ενισχύσουμε την προσπάθεια Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΟ, ενάντια σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου